IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
    Броя на акциите би трябвало да се увеличи с новоемитирани 115 883 акции.
    Не мисля .... Албена АД има достатъчно количество обратно изкупени акции, май от тях ще раздадат на новите акционери.
    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
      Не се увеличава!
      Броя на акциите би трябвало да се увеличи с новоемитирани 115 883 акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
        Ако ги събираш 1 по 1 - няма да ти излезе много еФтино
        зависи ,някой требва и тях да ги събира....
        Ще падне цената купува ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          ще имам 2 акции, ще ги направя поне 20...
          мисля че доста хора от албена холдинг ще продадат акциите си след окрупняването им ,доста по еФтино......
          Ако ги събираш 1 по 1 - няма да ти излезе много еФтино

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
            Ако глаголът "разкачвам" означава "очаквам да си продам новополучените акции на Албена по цената на оценката, въпреки че вливането е изцяло в полза на дружеството и смятам да бъда акционер в бъдеще", тогава съм съгласен с теб за арбитража.
            ще имам 2 акции, ще ги направя поне 20...
            мисля че доста хора от албена холдинг ще продадат акциите си след окрупняването им ,доста по еФтино......

Коментар

Като казвам "някой" имам предвид някой от тези дето разкачват горе - чист арбитраж си е това.
              Ако глаголът "разкачвам" означава "очаквам да си продам новополучените акции на Албена по цената на оценката, въпреки че вливането е изцяло в полза на дружеството и смятам да бъда акционер в бъдеще", тогава съм съгласен с теб за арбитража.

Коментар

• Първоначално изпратено от fantasy_gt Разгледай мнение
                Право на напускане имат само акционерите на АИХ, така че няма вариант при който да се купува сега Албена на 56, за да се продаде на 64+ лева, заради 263с.
                Като казвам "някой" имам предвид някой от тези дето разкачват горе - чист арбитраж си е това.

Коментар

..... Отделно пък ако ще се продават акции по чл 263 на 64.95, защо някой да не си купува с 10% отдолу.

.
                  Право на напускане имат само акционерите на АИХ, така че няма вариант при който да се купува сега Албена на 56, за да се продаде на 64+ лева, заради 263с.

Коментар

• Първоначално изпратено от relatively new Разгледай мнение
                    е тя счетоводната и сега е 90лв, пък с още 100млн активи ехееее......ракета
                    За мен сделката беше определено в полза на Албена и това колко печели тя от нея смятам че ще се види още в Q4. Аз лично очаквам 60 покрай отчета за Q3 и отчитането на добрия сезон и 65 при отчета за Q4. Отделно пък ако ще се продават акции по чл 263 на 64.95, защо някой да не си купува с 10% отдолу.

Ще бъде интересно да се види как ще се развият нещата.

Коментар

• е тя счетоводната и сега е 90лв, пък с още 100млн активи ехееее......ракета

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
                        Няма капитализация, но има активи, които преминават в Албена.

Ти да видиш ..... Сериозно? Нали затова постнах цитата. Грубо казано плащат 50 млн, а получават 100 млн, активи. Просто отговорих на iezuita.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                          Вливащата се компания изчезва от правния мир и няма да има пазарна капитализация.
                          Няма капитализация, но има активи, които преминават в Албена.

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                            И ако след вливането цената на новата акция остане като е досега, то капитализацията на вливащата се компания на 0 (нула) ли ще е равна ?!
                            Вливащата се компания изчезва от правния мир и няма да има пазарна капитализация.
                            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
                              Преди да обявят пресктруктурирането цената беше 46 лв.!
                              около 50 лв се върти цената от няколко години вече. Може би още от 2011 или дори от 2010 !!! През целия този период имаше някакво пропадане и то беше когато община балчик си продаваше акциите, надявахме се че може да стане играта на 35 лв, но май стана на по-висока цена не си спомням точно, но помня че това държа много дълго цената ниска
                              http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                                увеличи се още преди да се обяви сливането, вероятно не е калкулирано изцяло. Цената беше такава и преди няколко години. Хем имаше "криза", хем нямаше и сливане
                                Преди да обявят пресктруктурирането цената беше 46 лв.!

Коментар

Working...
                                X