IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнение
    Това да не е сигнал че ще изпадне от Софикс?
    Не!

Коментар

• Това да не е сигнал че ще изпадне от Софикс?

Коментар

• Експат са продали още 6к акции във вторник.

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение

Дай да го видим това сравнение най вече с двата 5 звездни хотела ...
          На база ЕБИТДА добри хотели по морето у нас ги оценяват около 11 пъти. Да кажем, че Албена заслужава дисконт, най-много с 10 ще умножим. Грубо ЕБИТДА е 26 млн, лв, тоест 260 млн. целия бизнес. Вадим 94 дълг и остава 166, тоест изглежда точно оценена за момента. Ако приемем множител 9 за по-адекватен, тогава 15% по-ниска цена трябва да чакаме.

Вече ако смяташ, че има земя за още доста хотели и тя има голяма стойност, можем да говорим да корекция нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
            Възможно е да е индексния - имат повече, а и на 38 се продаваше от Елана. С вчерашните сделки шансовете да останат нарастват.
            От вчера съм на лодката - цена от 160 млн. наистина изглежда добре
            Да, експат продава, около 2000 бр. са продали в понеделник.

Коментар

• Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение

Акциите са 160 млн. Имат още 94 млн. дълг, нека да сме коректни. Общо пазарът оценява бизнеса на 254 млн. лв. Бях го сравнявал преди време като цена/ЕБИТДА с добрите хотели по нашия бряг, но трябва да изровя сметките. Не беше подценена Албена с оглед на по-старата база. Цената за непубличните беше оценката за отчетите.
              Дай да го видим това сравнение най вече с двата 5 звездни хотела ...

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                Възможно е да е индексния - имат повече, а и на 38 се продаваше от Елана. С вчерашните сделки шансовете да останат нарастват.
                Акциите са 160 млн. Имат още 94 млн. дълг, нека да сме коректни. Общо пазарът оценява бизнеса на 254 млн. лв. Бях го сравнявал преди време като цена/ЕБИТДА с добрите хотели по нашия бряг, но трябва да изровя сметките. Не беше подценена Албена с оглед на по-старата база. Цената за непубличните беше оценката за отчетите.

Коментар

• Възможно е да е индексния - имат повече, а и на 38 се продаваше от Елана. С вчерашните сделки шансовете да останат нарастват.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

И какво те кара да мислиш че няма да пада повече? Защото мениджмънта е супер иновативен и ще привлича все повече и по-платежоспособни клиенти? Чел ли си какви са прогнозите за летния туризъм за тази година в България? А къде отидоха активите на дъщерното Албена инвест холдинг което беше от редовно изплащащите дивидент? Какво би ме накарало да инвестирам в компания която открито заявява че 5 години няма да плаща дивидент, дори и символичен? Ей така, да покаже че мисли и за миноритарите? Много се радвам че продадох на 63лв. Който иска, нека чака по-добри времена. Аз нямам време за подобни пожелателни очаквания...
                    И аз не съм им фен , но всичко си има цена и аз мисля че 160 мил за АЛБЕНА си е ниско а и се видя че номера с дивидента не мина и раздадоха 0.70 ст , все пак ДОВЕРИЕ И АЛИАНЦ имат общо над 10% тоест дивидент ще има ..Тук имаше един изход и това е агресивна инвестиционна политика и те го правят оттам нататък ще видим ...

Коментар

• Имате ли, моля, някакви обосновани предположения, кой продава - голям или дребни?
                      Нямам, но чакам ред тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

и аз взех, ама нивата, за които казваш според мен няма да ги видим, трудно под 35 ще падне, но и тази цена си е подарък, а Коледа отдавна мина
                        И какво те кара да мислиш че няма да пада повече? Защото мениджмънта е супер иновативен и ще привлича все повече и по-платежоспособни клиенти? Чел ли си какви са прогнозите за летния туризъм за тази година в България? А къде отидоха активите на дъщерното Албена инвест холдинг което беше от редовно изплащащите дивидент? Какво би ме накарало да инвестирам в компания която открито заявява че 5 години няма да плаща дивидент, дори и символичен? Ей така, да покаже че мисли и за миноритарите? Много се радвам че продадох на 63лв. Който иска, нека чака по-добри времена. Аз нямам време за подобни пожелателни очаквания...

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                          И аз влязох с едни 300 бройки засега , мисля си че на тези нива е ОК особено след като взеха концесията на плажа . Ако падне към 30-34 ще удвоя ...
                          и аз взех, ама нивата, за които казваш според мен няма да ги видим, трудно под 35 ще падне, но и тази цена си е подарък, а Коледа отдавна мина

Коментар

• И аз влязох с едни 300 бройки засега , мисля си че на тези нива е ОК особено след като взеха концесията на плажа . Ако падне към 30-34 ще удвоя ...

Коментар

• Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение

Споко, ще купя поне още 2 пъти по толкова
                              приключи с покупките и сега си в ролята на викач ......... търсиш на кой да прехвърлиш горещият картоф...

както и да е .......... проблема си е твой...
                              fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

да, обаче ти рано купи ....... ще има и други приятни нива за вход ....... не се притеснявай...
                                Споко, ще купя поне още 2 пъти по толкова

Коментар

Working...
                                X