Първоначално изпратено от margen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4f4 Разгледай мнение
няма да се променят теглата в този случай, но ако влезе Градус на мястото на Трейс, тогава ще има промени, и мисля че това има предвид 15%Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
15%, тъй като ми говориш за математика, кажи ми как ще се променят теглата на останалите, ако в индекса, съвсем хипотетично, влезе ОГРОМНАТА компания Градус с фф около 82 млн. и Доверие с фф около 30 млн. и да кажем излязат Албена с 50 млн. и М+С с 68 млн.?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Не балансират само Албена, а 3-4 компании. Не е нужно да се изпада в конкретика ако предположим, че Градус влиза /аз мисля, че това ще стане и на тази база са ми разсъжденията/. Та, за да влезе Градус ще излезе друг, който със сигурност има по-малко тегло от него! Това, чисто математически означава, че разликата ще трябва да се подели от останалите. Тук вече не изпадам в конкретика коя компания точно с какви % ще промени теглото си, а още по-малко пък твърдя какво ще направят самите Експат. Както и да е, много зациклихме на този не толкова важен момент.
Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Имам предвид, че за да твърдиш, че ще има значителна промяна на теглата, трябва да знаеш кои дружества ще влязат и кои ще излязат, също и как теглата на фри флоутовете ще се променят в следствие от различни фактори като промяна на акционерна структура и увеличения на капитала, и чак след това можеш да установиш, как влизащите ще се балансират спрямо излизащите. Така че, няма как да говориш за "сигурност" без да изпадаш в "конкретика". Нищо чудно да се окаже, че няма да има толкова голяма промяна в теглата, колкото си мислиш. Да не говорим, че фондът не репликира Софикс буквално и при определени позиции има драстично разминаване - пример ХВАР. А пък видиш ли, изведнъж решава точно Албена да балансира като тегло в активите си и това е защото имал малко повече, а не 'щото е на косъм...
А моето мнение е, че всъщност фондът дори трябва да бъде проактивен, освен ако ситуацията с разкрачването на представянето му спрямо бенчмаркът му не го устройва.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
4f4 спомена в предния пост защо фонда се подготвя. Каквито и да са резултатите, то ще има нужда от намаляване на бройките при някои дружества, най-вече в Албена, ако остане в Софикс. Не знам какво визираш, че говоря наизуст, но влизането на огромна компания със сигурност ще намали теглата на останалите, без да изпадам в конкретика кои точно и с колко.
А моето мнение е, че всъщност фондът дори трябва да бъде проактивен, освен ако ситуацията с разкрачването на представянето му спрямо бенчмаркът му не го устройва.
Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 1 like
Коментар
-
Ама как си личи, когато някой си говори наизуст... Или не е така и си изчислил влизащи излизащи, съответно промяната на теглата, произлизащи от самото ребалансиране, но не само - също и новите фри флоутове заради промени в акционерните структури, увеличения на капитала при няколко от дружествата и т.н.
Но всъщност, след като фондът не се интересува от новият състав, а сляпо балансира, за какво изобщо се подготвя!?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Точно така! Градуса е голяма компания и ще промени теглата на всички, а от Албената /и не само/ и без това имаха повечко бройки.
Но всъщност, след като фондът не се интересува от новият състав, а сляпо балансира, за какво изобщо се подготвя!?Мненията ми не са препоръка за търговия.
Коментар
-
Точно така! Градуса е голяма компания и ще промени теглата на всички, а от Албената /и не само/ и без това имаха повечко бройки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не е съвпадение и със сигурност не изчисляват Софикс, това си го прави борсата, няма защо да го правят и те. Просто предстоят промени в индекса и те се подготвят.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Чисто съвпадение! Както самият Василев каза във форума, фондът не изчислява Софикс.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nobody Разгледай мнение
На база ЕБИТДА добри хотели по морето у нас ги оценяват около 11 пъти. Да кажем, че Албена заслужава дисконт, най-много с 10 ще умножим. Грубо ЕБИТДА е 26 млн, лв, тоест 260 млн. целия бизнес. Вадим 94 дълг и остава 166, тоест изглежда точно оценена за момента. Ако приемем множител 9 за по-адекватен, тогава 15% по-ниска цена трябва да чакаме.
Вече ако смяташ, че има земя за още доста хотели и тя има голяма стойност, можем да говорим да корекция нагоре.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не задължително!Мненията ми не са препоръка за търговия.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар