IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре де, отде ги имаш тия данни? Дълговете са в пъти по-малко от това което ти твърдиш, тогава защо да ти вярвам и за останалото?
    И сравнението на Албена со средностатистическият българин е крайно неточно - защото въпросният субект е готов да ходи без гащи, само и само да се напърчи со най-новият телефон, докато Албена ИНВЕСТИРА - неслучайно печалбите и растат постоянно, да. Реалната цена САМО на земята, на която са базите и в пъти превъзхожда дълговете и. За мен това е единственото дружество в подотрасълът на летният туризъм, където наистина се ръботи дългосрочно и професионално.
    Или ти може би предпочиташ Слънчев бряг като курорт, дето можеш да отидеш на гости при приятели в съседният хотел, прескачайки през терасата и където АД-то само гащите си не е продало още?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Българина винаги харчи повече отколкото получава - това важи в пълна сила и за Албена .
      Не мога да разбера как заемите не се увеличават при условие че се харчи цялата печалба + 10 или 20 мил на год. отгоре и то само за ремонти .
      За миналата година 30 мил за повишаване на категорията на 500 легла в два хотела - 30 000 000 разделено на 500 прави по 60 000 на легло!!! /хотел Фламинго / независимо какви реконструкции са правени на старите хотели това според мен си е чисто източване на средства от Албена 2000 ,която като собственник на комплекса и като строителна фирма с възможности би трябвало да го направи и "без" пари .

Факта че сайта на Албена остава неосъвременен с данните за новото раздвижване на собствениците.

Това че не успяха да вземат концесията на летищата , чувам че в Балчик яхтеното пристанище също нещо още не е дадено .

Скрита задлъжнялост има и към акционерите , които през последните години са практически без дивидент 5 г . по 20 мил . = 100 мил. без лихвите .

Възможно е също средствата от продадените предприятия на Холдинга
      да играят роля в погасяването на част от заема - но това си е чиста продажба на част от империята .

НЕ ТВЪРДЯ ЧЕ СЪМ НАЯСНО КАКВО ТОЧНО СТАВА НО МИСЛЯ ЧЕ ИМА НЯКОЛКО СМУЩАВАЩИ СИГНАЛА , А БИ ТРЯБВАЛО ОТ МНОГО ПО МАЛКО ДА БАДАТ НАПРАВЕНИ ИЗВОДИ
      M da......

Коментар

• Да бе, да, 18 милиарда дългове има...
        Ето данните от отчетът:
        Нетекущи задължения: 50 459 000
        Текущи задължения: 30 666 000
        Общо около 81 000 000, а като извадим от тая сума вземанията, тя намалява още повече.
        Не виждам как тия дългове ще разорят компания, дето спечели приблизително 20 000 000 чисто за миналата година и всяка следваща печалбата ще расте все повече.
        Защото за разлика от пушлякът например, Албена инвестира кинтите в базата, а не виси с камари кинти към НЕК и БДЖ и други държавни фирми.

Коментар

• Време е да се замислите и над един важен въпрос - ДЪЛГОВЕТЕ на Албена.
          Преди време бяха около 200 милиона , но не съм сигурен .
          Всяка година харчат с няколко десетки милиона повече от печалбата за ремонти и реставрации. Тази година нови 50 милиона - без да увиличат кой зае колко легловата база.
          Това означава че през последните години не са върнати реално никакви пари а лихвите може да са увеличили заемите до 300 милиона , ако сложим новите харчове през последните 2 г. може да надхвърлят 400 милиона - КОЕТО ПРАВИ ОКОЛО 40 МИЛ. НА ГОДИНА САМО ЛИХВИ .
          Не е ли върховна наглост да се търси инвеститор с 50 мил. за Приморско при условие че в момента на старта на строителството само лихвите по заемите им ще надхвърлят стойността на "стратегическите" проекти.

Ако това което си мисля е вярно то Албена има задлъжнялост около
          20 000 лв. на легло т.е. колкото е цената по крайбрежието и се носи неспасяемо като Титаник . Затова не се учудвайте че капитаните бягат
          нагушили милиони заеми .

Няма да се учудя ако си присвоят незастроената база Приморско и вложат там събраните средства - от акциите и заемите , като се прикриват под името на чужд инвеститор , и не се заблуждавайте че така новопостроеното селище в Приморско ще бъде собственност на акционерите на Албена АД - за тях остават дълговете !
          M da......

Коментар

• Да стигне 95 и тогава може да се замислиме за продаване.

Коментар

• Нормално - от големите дружества, Албена е най-подценена..

Коментар

• Най-сетне и тая акция тръгна нагоре !

Коментар

• Да, моментът е секси за пазаруване на Албени, да.

Коментар

• Дават си те дивиденти. Макар и малки, защото всяка година инвестират по-голямата част от печалбата. Ето ти справка от страницата на Инвестора

Брутен дивидент на акция Гласуван на Гласуван за Изплащан от От дата До дата
                    0.00 лв. 2006г.
                    0.00 лв. 2005г.
                    0.40 лв. 2004г.
                    0.50 лв. 2003г. Изплащането ще се извършва в клоновата мрежа на
                    1.20 лв. 2002г.
                    0.50 лв. 2001г. клоновата мрежа на БПБ АД в страната Неполучените след този срок дивиденти ще се изплащат от касата на дружеството от 01.03.2003 г. и по посочени лични банкови сметки.
                    0.50 лв. 2000г.
                    0.00 лв. 1999г.
                    1.40 лв. 1998г.
                    0.35 лв. 1997г.

Коментар

• е, това за снасянето на дивидент май не е факт. дай фактите за дивидента, моля те!

Коментар

• Сега е моментът да купуваш. Честно.

Коментар

• Как кой ще ги купи, бе, момче - всеки който иска. И Албена обикновено снася дивидент.
                          Да.

Коментар

• нов съм и аджамия, но ... купувам си, да кажем 100- 150 акции на Албена / хвалите я, мениджъри, печалби, продажби, всичко е ОК/, но няма дивидент. Акциите растат, но кой ще ги купи от мен. Да не стане като дядовите облигации от народната власт ... за спомен. Миноритарите, нали ме разбирате.
                            Дайте съвет: да си купя ли акции на Албена?

Коментар

• Донка Соколова
                              Три браншови организации в туризма - Българската туристическа камара (БТК), Българската асоциация на туристическите агенции (БАТА) и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), ще създадат единна структура, съобщи Донка Соколова, председател на УС на БАТА. Новата организация ще се нарича Национален съюз на българската туристическа индустрия, а учредителното събрание ще се състои на 25 април в Слънчев бряг по време на туристическата борса Ваканция 2006.
                              Експерти на трите организации са подготвили устав, който вече съгласуват на местно и национално ниво. В новия съюз ще бъдат поканени фирми и организации, работещи в туризма и свързаните с него сектори. Той няма да отнема функциите на досега работещите организации и сдружения.

Коментар

• Никой. Ако на 1 май отидеш на Слънчев бряг, ще попаднеш на строителна площадка и ще ти се отще и море и всичко.

Коментар

Working...
                                X