Първоначално изпратено от cam
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Албена АД (ALB)
Collapse
X
-
Плажа е пълен с идващи само за плажа, влизат с колите за 10 лв на ден (за паркинг) и стоят на плажа. Към 17:00 часа става задръстване на изхода от коли. Овехтяло ми се видя всичко. А цените са си височки. Някои хора много му се радват на All inclusiv-a, ама не мислят че ядат боклуци.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Малко информация да дам от Албена:
5-6 хотела работят само. Неприятно е , че другите се вижда , че пустеят - полупразни басейни , не светят , затворени са. Малко е като призрачен град в горната част на Албена (по-парковата).
Плажа изглежда почти пълен , но чадърите са на двойни разстояния по Х и У от обикновеното, от 1 септември спасителите намаляха сериозно - на 1/3 може би - доста неохранявани секори има. Магазинчетата също са по-малко (няма ги мексиканците
Хората се стараят - даже малко прекалено, но са със силно намален състав - всияки задължително са с маски и не им е лесно никак.
Новата система - посочи и ще ти го добавят в чинията работи малко странно, защото хората често не яуват добре или не разбират небългарския и рядко дават тояно това и в количествата, които се иска и се хаби храна. А и е кофти, че не си подбираш каквото искаш, а комуникираш и се надяваш да го получиш
Има и руснаци и германци и всякакви, но доста по-малко - повечето са българи и ромънци.
Амелия - 5 звездния, който трябваше да се открие тази година е оставен недовършен - дано следващата година е работещ. Но на пръв поглед няма да е по-луксозен от Маритим (съседния 5*).
Ако някой от Албена мениджмънта чете - няма да е лошо да приберете стъклените ограничители от терасите/балконите вътре в стайте на Амелия, че някой ураган ще им види сметката. А може да помислите за махането на ръждивия кей - много е опасен.
Обобщено - по-зле е от преди, но е по-добре от колкото можеше да бъде - явно залагат на по-високи цени и постоянни клиенти + минимални разходи, за сметка на опити за привличане на нови.Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнениеСриват акцията за да я изкупят обратно....разбира се това в сверата на (или не ) на майтапаМнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеВъпросът е, след Ковид, ще има ли такъв масов и комерсиален туризъм както предните 70-80 г. или ще се претърпи промени, които дори не може да си представим в момента. Може това да е смъртта на на тоя вид туризъм, вижда ли сме какви ли не тенденции и промени в консуматорите, които се водят от навици, а навиците им бяха ударени много серизно последните 6 месеца. Днес новина остров Бали спира туристите до края на годината.
Ами те като не отидат една година, няма да идат и втора, ще си направят нови навици за почивка и може да почнат да правят нещо друго, кой знае?
Може курорти тип Албена, Бенидорм да са отминала мода.
Е какво, пак земеделци ли ще стават и мочурищата да бълват смрад и комари само! То не че сега ги няма ,- те и от това не успяха да избавят не само Албенката, но и Камчията е същата
Коментар
-
Въпросът е, след Ковид, ще има ли такъв масов и комерсиален туризъм както предните 70-80 г. или ще се претърпи промени, които дори не може да си представим в момента. Може това да е смъртта на на тоя вид туризъм, вижда ли сме какви ли не тенденции и промени в консуматорите, които се водят от навици, а навиците им бяха ударени много серизно последните 6 месеца. Днес новина остров Бали спира туристите до края на годината.
Ами те като не отидат една година, няма да идат и втора, ще си направят нови навици за почивка и може да почнат да правят нещо друго, кой знае?
Може курорти тип Албена, Бенидорм да са отминала мода.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Моля не слагайте всички бизнесмени под един знаменател. Голяма част от бизнеса в България се справя с хиляди трудности от всички страни за да успява да оцелява и печели. При "назначените" бизнесмени това не важи. Може би точно от там сте останали с подобно впечатление, но повярвайте ми, има десетки хиляди хора (защото зад всеки бизнес стои човек),които не са такива. Не е правилно заради единични случай на некоректни фирми или работодатели да се генерализира и очерня целия бизнес в България. Точно за тази компания доста често съм споделял мнението си. Безпредметно е да го правя отново...
Дори една лъжица катран в кацата с меда го съсипва целия, а в конкретния случай катранът е повече от меда. През годините като % в пъти по - добре съм работил с контрагенти от чужбина, коректни, почти без никакви проблеми. В Бг първо държавата с всякакви бюрократични препядствия и не само пречи на всеки, който се опитва да развива дейност, после с много от бизнесмените, с които се опитваш да работиш първа и основна цел са им не дългосрочните отношения, а как да те преметнат и избушат, един път, но здраво, отделно много може да се напише за некоректното отношение между бг бизнесмен работодател и работник, изразяващо се в криене и по - малко осигуровки, неплащане на възнаграждение и т.н.
Има много свестни, но не ги наричам бизнесмени, защото за много от тях това е обидна дума, като плявата е повече от зърното, точно така изглеждаме отвън и много чужди фирми са със специално отношение и поглед към нас, също можем да добавим и Гърция. Много ценя и уважавам хората, с които се работи добре и честно в България, намират се трудно, но доверието и отношенията остават завинаги.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Не само там, на много места така, хем им дава държавата помощ с нашите пари, хем не искат да намалят малко цените, че да усетим някакъв плюс. С празни стаи ще седят, цени няма да намалят, типично бг бизнесменско мислене. То им личи после по резултата на такива меринджеи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеOK, Има ковид криза, .. НО не разбирам защо цените на Албена този сезон бяха много по-високи от миналата?
Исках да ги подкрепя с престой в курорта, но беше много по-скъпо от при конкуренцията им.
Ако някой има идея защо беше така нека сподели.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеOK, Има ковид криза, .. НО не разбирам защо цените на Албена този сезон бяха много по-високи от миналата?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
- 3 Харесвания
Коментар
-
OK, Има ковид криза, .. НО не разбирам защо цените на Албена този сезон бяха много по-високи от миналата?
Исках да ги подкрепя с престой в курорта, но беше много по-скъпо от при конкуренцията им.
Ако някой има идея защо беше така нека сподели.Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар