IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тази акция не се коментира много. Някакви прогнози за близко бъдеще?

Коментар

• Първоначално изпратено от Avalanche
      Първоначално изпратено от kaloian

два съвсем противоположни поста. от къде идва разминаването. може ли нарочно да се отклоняват клиенти с цел фалит/уж покрай кризата/ и последващо изкупуване на безценица/пак покрай кризата/ на активите от мажоритаря?
      Ти луд ли си?

Коментар

• Първоначално изпратено от kaloian

два съвсем противоположни поста. от къде идва разминаването. може ли нарочно да се отклоняват клиенти с цел фалит/уж покрай кризата/ и последващо изкупуване на безценица/пак покрай кризата/ на активите от мажоритаря?
        Ти луд ли си?

Коментар

• Който още не е ходил във Фалминго Гранд може да разгледа новия им сайт

http://flamingogrand.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Зарзаватчийски глас
            Вчера бях в бюрото на Албена за оферти за почивка. В хотелите, които исках на първа линия всичко било пълно. Мадамата беше разговорлива, започна да обяснява как при тях "нема криза". Всички чуждестранни туроператори били потвърдили резервациите. Най-апетитните хотели били резервирани изцяло за целия сезон. Дадоха ми оферта за семейството ми за 3500 лв., 10 дни, пълен пансион. Няма да коментирам, добре е, че преди мен е пусната другата информация.
            А аз ще си чакам ласт минитите, независимо дали ще бъде Албена или Хърватска.

Коментар

• Вчера бях в бюрото на Албена за оферти за почивка. В хотелите, които исках на първа линия всичко било пълно. Мадамата беше разговорлива, започна да обяснява как при тях "нема криза". Всички чуждестранни туроператори били потвърдили резервациите. Най-апетитните хотели били резервирани изцяло за целия сезон. Дадоха ми оферта за семейството ми за 3500 лв., 10 дни, пълен пансион. Няма да коментирам, добре е, че преди мен е пусната другата информация.
              А аз ще си чакам ласт минитите, независимо дали ще бъде Албена или Хърватска.

Коментар

• АЛБЕНА АД (6AB) източник: moreto.net 1 Април 2009 13:17

Облаци от песимизъм надвиснаха над „Албена“
                Очакваното намаление на приходите да бъде компенсирано с по-малко разходи и повишаване на рентабилността

С оглед на световната финансова криза се очакват по-малко нощувки и заетост през 2009 г. спрямо 2008 г., като прогнозата на този етап е песимистична, се казва в доклада за дейността на „Албена“ АД, публикуван чрез бюлетин Investor.bg. Поради това са предприети множество мерки за ограничаване на разходите по всички пера и направления. Целта е очакваното намаление на приходите да бъде компенсирано с по-малко разходи и повишаване на рентабилността, се казва в доклада. За 2008 г. „Албена“ АД отчита 21,7% спад на печалбата на годишна база до 13,9 млн. лв. и 2,19% ръст на продажбите до 96,3 млн. лв.

Нетният дълг на дружеството се увеличава с 32 млн. лв. до 135,5 млн. лв. към 31 декември 2008 г. спрямо 113,8 млн. лв. година по-рано. От задълженията към 31 декември 2008 г. до по-малко от 1 година се дължат 32,7 млн. лв. В период между 1 и 2 години са изискуеми 19,45 млн. лв. В период между 2 и 5 години са изискуеми 65,3 млн. лв. и в период над 5 години са изискуеми 51,8 млн. лв.

През сезон 2008 г. кк „Албена“ АД е посрещнал близо 209 хил. гости. Спрямо 2007 г. се отчита спад от 3% в броя на нощувките и промяна в структурата на пазара по държави. Реализираният по-малък брой нощувки е основно за сметка на тези в по-ниския ценови сегмент на сезона през месеците март, април, май, септември и октомври. През 2008 г. ММЦ Приморско е бил посетен от 14 601 гости и отбелязва спад на реализираните нощувки от 2%.

Приходите от британски туристи намаляват драстично с 3,85 млн. лв. до едва 1,04 млн. лв., или със 79%. С 22%, или с 3,3 млн. лв., до 11,74 млн. лв. намаляват приходите от германски туристи, а тези от скандинавски туристи падат с 5% до 6,64 млн. лв.

13 милиона платили румънците

Ръст от 5,7 млн. лв. (74%) до 13,4 млн. лв. се отчита при приходите от румънски туристи, което заедно с ръста от 3,16 млн. лв. до 16,2 млн. лв. на руския пазар и ръста с 1,1 млн. лв. до 24,6 млн. лв. на приходите от българи е спасило сезона в Албена през 2008 г. Ръст със 153 хил. лв. се отчита от френски туристи, както и с 857 хил. лв. - от туристи от други страни.

За последните 12 месеца „Албена“ АД е загубило 45,36% от пазарната си капитализация до 65,4 млн. лв. към 30 март 2009 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Oстап Бендер
                  Първоначално изпратено от B.Graham
                  Първоначално изпратено от Oстап Бендер
                  Албенката днес скочи с 30ст. а аз я чаках на нива около 10лв. Май ще стане време за покупки.
                  Така разправяш от 80 лева.
                  Аз съм мъдър като 300 годишна костенурка и много добре зная кога да купя. Естествено никога не казвам на балъците кога да купуват и продават.
                  Купуваше на 80,осредняваше на 40, сега пак.Много си мъдър.
                  Ти пък да не си мислиш, че точно на теб ще кажа какво купувам и продавам?
                  Даже съм сигурен че няма да кажеш
                  Life won't wait for you.

Коментар

Албенката днес скочи с 30ст. а аз я чаках на нива около 10лв. Май ще стане време за покупки.
                    Ърм - даже тая цена доста ниска и много сгодна - аз продадох повечето си на 90 кинта, за да си напазарувам платинчица и златце - сега веч си мисля да вляза отново...
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                      Аз съм мъдър като 300 годишна костенурка и много добре зная кога да купя. Естествено никога не казвам на балъците кога да купуват и продават.
                      Ти пък да не си мислиш, че точно на теб ще кажа какво купувам и продавам?

Коментар

Life won't wait for you.

Коментар

Евала!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham

Коментар

Life won't wait for you.

Коментар

• Албенката днес скочи с 30ст. а аз я чаках на нива около 10лв. Май ще стане време за покупки.

Коментар

Working...
                                X