IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Албена АД (ALB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от O2
    И тази забрана как ще се отрази на АЛБХЛ?
    За Албена Инвест Холдинг или Албена Холдинг питаш? Не знам, но с тези на Албена АД би трябвало да се случи логичното - ще се качат над цената на търговото, където им е мястото!

Коментар

• И тази забрана как ще се отрази на АЛБХЛ?

Коментар

• Наложи временна забрана за търгово предложение от “Албена Холдинг”АД, с. Оброчище, за закупуване чрез инвестиционен посредник “Булброкърс” АД, гр. София на акции на “Албена” АД, к.к. Албена от останалите акционери на дружеството.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader
          Пазарът ще покаже, че предложената цена за търгово е неадекватна. Според мен е въпрос на време в тон с целия пазар и тук пазарната цена да се изстреля към по-реалистични нива и да прехвърли обявените 27.02 лв за акция.
          А КФН произнесе ли се най-сетне по това неадекватно търгово или не ? Щото все повече се убеждавам, че целта на това търгово е да съберат полунасила акциите на минотарите за нек'ви жълти стотинки. Естествено, че това споразумение е режисирано точно с тази цел. Което си е пладнешки грабеж - не може да правиш търгово на цена повече от 3 пъти под счетоводната (или това е България - всичко може!)

Коментар

• АЛБЕНА АД (6AB) източник: finance.news.bg 30 Април 2009 08:22

АЛБЕНА АД отчете 13 184 хил. лв. печалба в консолидирания си годишен отчет към 31 декември 2008г.
            Дружеството АЛБЕНА АД отчете печалба в размер на 13184 хил. лв. в консолидирания си отчет за 2008г. Общите приходи на дружеството са в размер на 124 556 хил. лв. което е спад от 2.71 % спрямо предходния период. Общите разходи на дружеството отчитат ръст от 9.78 % до 108 225 хил. лв.

Формирана е печалба на акция в размер на 3.09лв.

Според неконсолидирания отчет на дружеството за същия период e отчетена печалба в размер на 13 885 хил. лв.

Коментар

• Пазарът ще покаже, че предложената цена за търгово е неадекватна. Според мен е въпрос на време в тон с целия пазар и тук пазарната цена да се изстреля към по-реалистични нива и да прехвърли обявените 27.02 лв за акция.

Коментар

• Първоначално изпратено от kaputov
                smarti написа:
                защо да са задължени, според мен нарочно са сключили споразумение за общо управление за да имат право да отправят търгово предложение, иначе притежават под 50% от капитала

Добре де те този договор за съвместно управление не трябваше ли да го обявят предварително или поне в деня на сключването?!Или са го сключили на 15.04 и веднага са обявили търгово.
                Туй е работа за КФН,защото веднага след сделката някои (странно защо тогава)си купуваха направо от офертите отдясно,Явно са знаели за договора:-)

Няма да забравя как купуваха като озверели на 15 .. 15.50... при положение, че нямаше нито новини за компанията , нито пазара вървеше нагоре... останалите индекси извън Бг. също не бяха оцветени в зелено... но това е само вметка... явно писмото за уведомлението е било изпратено с нормална поща... дори и без обратна разписка... ...

Коментар

• smarti написа:
                  защо да са задължени, според мен нарочно са сключили споразумение за общо управление за да имат право да отправят търгово предложение, иначе притежават под 50% от капитала

Добре де те този договор за съвместно управление не трябваше ли да го обявят предварително или поне в деня на сключването?!Или са го сключили на 15.04 и веднага са обявили търгово.
                  Туй е работа за КФН,защото веднага след сделката някои (странно защо тогава)си купуваха направо от офертите отдясно,Явно са знаели за договора:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess
                    Както отдавна споменах тука мажоритаря глозга и бяга.

От доста време се използват манипулации с цел покачване на доверието и цената на акцията - според мен това е отчайващ последен ход за объркване и задържане на по- висока цена
                    Егати глозгането ...
                    Те тука никога не постят /"То туй дет го глозгаме е постно бе серсем - миноритар глупав" Кр. Ст-в и сие/

Коментар

• Както отдавна споменах тука мажоритаря глозга и бяга.

От доста време се използват манипулации с цел покачване на доверието и цената на акцията - според мен това е отчайващ последен ход за объркване и задържане на по- висока цена

Коментар

• Така е , пробват

ако мине номера за без пари търгово............,

но няма да мине! :-))

Коментар

• Първоначално изпратено от smarti
                          и аз така мисля
                          Че иначе какво им пречи да си го управляват както си искат и без да декларират публични споразумения

Коментар

• защо да са задължени, според мен нарочно са сключили споразумение за общо управление за да имат право да отправят търгово предложение, иначе притежават под 50% от капитала

Коментар

• Че кво им пречи да се откажат от търговото,ако КФН го отхвърли?Прецедент вече има-SUN.Още повече,че дори и без да има право "Албена холдинг" да гласува на ОСА,хората които са зад него пак ще си прокарат решенията чрез Албена инвест холдинг и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5
                                Колеги, не разбирате ли, че те всъщност не желаят да изкупуват акциите. ...... Просто са задължени от закона да обявят търгово, а нямат достатъчно пари за това. ........
                                Кой да се напъне да го проумее???Дай им да реват само.......

Коментар

Working...
                                X