IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Кой изсипа така мощно?

Коментар

• вие май чакате Годо...

Коментар

• Първоначално изпратено от AllTheWayAway
        "Проучване и добив на нефт и газ"за мен е доста спекулативно предприятие. Какви са бъдещите очаквания - да дойде някой, да вложи сума ти пари и да търси нефт и или газ тук?

Мисля, че това е пресилено предвид, че ако големите компании тръгнат да търсят нефт на такива дълбочини като в България...
        1. "Проучване и добив на нефт и газ" за мен не е спекулативно предприятие. То е реално съществуващо, съобразно законите, листвано на БФБ след преодоляване на всички бюрократични подробности, фиксирани в нашето законодателство.

Повтарям отново: "Проучване и добив на нефт и газ" за мен НЕ Е спекулативно предприятие..., НО акциите на това предприятие на БФБ са реален източник за доходи, предвид възможността за спекулиране с цената на акциите на БФБ!

Значи имаме "Балкан - разлика": да спекулираш с цените на БФБ на листвано на нея дружество, не означава, че "предприятието е доста спекулативно"...

2. Големите компании "ще тръгнат да търсят нефт", но на по-големи дълбочини - в шелфа на Черно море, но това няма връзка с цената на акциите, които вървят нагоре.

3. Когато чуждите компании дойдат, тогава ще бъде късно да се влиза в позиции от съвсем различна величина, сравнено с настоящите, но това е съвсем друга тема, която не касае позицията.

Коментар

• "Проучване и добив на нефт и газ" за мен е доста спекулативно предприятие. Какви са бъдещите очаквания - да дойде някой, да вложи сума ти пари и да търси нефт и или газ тук?

Мисля, че това е пресилено предвид, че ако големите компании тръгнат да търсят нефт на такива дълбочини като в България, ще има един куп по-преспективни и богати находища (може и това да коментираме). Тук интерес могат да имат единствено балкански компании, които нямат възможност и инфраструктура да търсят в световен мащаб (визирам статията за румънците). Но инвестиция в такъв мащаб без чуждестрана подкрепа е силно рискова и почти невъзможна за която и да е българска фирма.

Силната страна на България е в тръбопроводите - съответно и предстоящото повсеместно газифициране. Там не виждам какво общо ще има Нефт и Газ. Това е общо взето.

Коментар

• Още не сме видели консолидирания отчет за деветмесечието, лично аз очаквам повишение на печалбата и другите показатели..

Коментар

• За мен дискусията тук е доста встрани от истината .

Дали има нефт и газ в недрата на България? Очевидно има, но инвестицията, която трябва да се направи е по силите на малко български компании - тук дружеството е попаднало на подходящ мажоритар. Това са проблеми точно на мажоритарния акционер (и той, според мен ги решава на ниво).

Нямам амбиции да купувам мажоритарен дял, затова не ме вълнуват въпроси от вида: "Има ли, или - не у нас и как се добиват нефт и газ в световен мащаб". Но проблемът за разработване на всяко находище е наистина актуален за нашето време.

Като спекулант с цената на акцията след сплита, не мога да не отчета, че цената е доста над очакваната начална от 5 лв. в първите дни след увеличението. По мое мнение (със собствени средства), на сегашните нива 7,20 - 7,40 ще е възможно да се влезе не повече от месец (считано от днес - средата на ноември).

Мнението е пристрастно.

Коментар

• Абе важното е че отчита 5млн.печалба на деветмесечие, а пък вие си говорете. Това е с мижавите находища, сметнете с откриване на само едно читаво какво става с цената. Мен ме кефи, че това може да стане във всеки един момент, тъй че това ме привлича, възможността за голямо вдигане на акциите ........

Коментар

• Brain, този някой не само търси нефт и газ, но и вади нефт и газ и задоволява близо 2% от потреблението на България, има и други странични дейности, за които може да се види информация на сайта на компанията. В отчетите на фирмата може да се види, че приходите от добив на нефт и газ са само една част от всички приходи на компанията. Стратегията за развитие на дружеството, както и кратък SWOT анализ може да се намери в проспекта на "Химимпорт".
                  Всички отчети на дружеството за последните години са повече от добри. Човек като погледне тренда само за последната година, може да види колко инвеститора са повярвали в това дружество.
                  Но явно ти не си си направил труда да потърсиш и анализираш, цялата тази информация.

Коментар

• just a trader, най-малко мога да се дразня от пристрастни мнения. Всеки си е прав за себе си.
                    Ама не мога да спра да се чудя как може някой да търси нефт в България, а някой друг да му се връзва.

Коментар

• Brain, zvu4ish dosta razdraznen oz dosta izkazvania tuka... ne samo po tazi tema razbira se...
                      shte dobavq, 4e s pravo si razdraznen

Коментар

• Пълно е с нефт у нас- където копнеш и започва да блика. А под Родопите казват било най-голямото находище на злато. Да не говорим за диамантите в Тракийската низина- там вече за нищо ги нямат. Ама сме умни и хитри и си крием земните богатства, чакаме на другите да им свършат запасите и да ги удрарим под кръста.
                        Сега сериозно, България никога не е печелила и няма да печели от природни ресурси. Нямаме нито необходимата територия, нито залежи от кавото и да било. Просто трябва да се развиваме там, където можем и всяка жаба да си знае гьола. Силата на GAZ беше когато разработваше чужди находища, либийски и други. Ако сега се насочват към българия, най-добре да се преориентират към подпочвени води.
                        Това разбира се си е мое мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Инвеститор1
                          Това ли е дъното?
                          ne o6te ne e danoto :-)

Коментар

• Е от това дъно като бликне нефт ще видите за какво иде реч!

Коментар

• Това ли е дъното?

Коментар

• И не ни казват, че има извънземни , мамка им
                                Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

Working...
                                X