IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бе дали струва 10ст или 10лв. ще покаже само времето.
    Всеки да си преценява сам. Риск печели-риск губи.

Аз си знам де за мажоритаря и гледам с едното око към ЗХ какво става.
    Тука падне ли до левче - беж лисо да бягаме.
    Не съм заложил майка си и баща си - така че бих преглътнал 50% загуба тук.
    Ще видим...

Коментар

• Абе какво ви става

Първо беше, че трябвало да дава дивиденти - и после, щом не дава - заначи е източвано със свързани лица

Точно пък за това дружество, с толкова подробни отчети и информация, която предлагат всяко тримесечие - ако ми покаже някой, как се източва - евала му правя

Аре няма нужда, явно апатията на БФБ е тотална, и нищо друго освен нещо като Атера, или Еларг, при които си чисто лешоядстване не може да привлече вниманието на когото и да било

не е препоръка
      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
        Това е голяма глупост - споределянето на печалбата било въпрос на почтенност и корпоративна етика

Споделянето на печалбата може да е само едно нещо - опция на ОСА, която е гласувана от повече от 50% - нито признак на почтеност, камо ли задължение или вид корпоративна етика

Ама явно на БФБ от тези които останаха сега, са предимно такива, които харесват компаниите които дават дивидент

Ами тук ако даваше дивидент, нали щеше да е цената 10 лв.
        Не само дивидент. И със собственици, дето не произлизат от "ъндърграунда". И тия същите като започнат да "източват" едно дружество в посока на формално несвързани или пък свързани лица това е въпрос на почтенност и елементарна корпоративна етика ( съветвам те да си го запишеш някъде ) Колкото до цената, много по-близко е до 10 стотинки, отколкото до 10 лева

Коментар

Ама ти май нищо не си прочел от отчета?

Тези 11% или колко бяха за 9 млн. лв. от Химснаб не се купени от ПДНГ, ами си ги имат понеже вливат там земите на Софгеопроучване, което дружество си беше тяхно и се водеше по счетоводна - сега това пасивно дружество е под форма на акции в Химснаб - финансов актив - поправете ме ако греша, не е препоръка

Четете по внимателно
          Геко, май в синергона удари греда и си търсиш майстора някъде другаде. Мисля, че успяваш, защото тук гредата е още по-яка
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

И друго

Всички компании на БФБ като Атера, Еларг и Брефа ли трабва да са - продали нещо - димек ликвидация, и раздават като дивиденти за храна на миноритарите, които са там акционери с някакви лешоядни намерения

Та всичко ли трябва да ликвидираме и да раздедем като дивидент, ами след 5-10 г. какво ще правим?

Нали някой през това време трябва и да инвестира, да се занимава с по-рискови и ресурсоемки проекти?

Не знам , колко хора осъзнават и си дават сметка колко рисково и ресурсоемко е да се търси нефт или газ, а като се открие , какво става после?
            Геко , бе така е, ама като само лешоядството понастоящем гарантира някакъв приход...какво да се прави.
            И аз съм 40% лешояд, гледал съм да си осигуря минимум 6%, кво лошо.
            Ама останалите ми компании поне са свестни, реинвестиращи , а не точени.
            Гагарин, Емка, Елхим, Хика,Флеса, хидравлиците и тн.

А ти света вода ненапита кви ги дириш в Синергон, Топливо, зрънчо и сие...леш ли търсиш

По тая позиция обаче се засичаме с тебе. Тим , тим , ама само 10% от печалбата да приема за вярна ( дето вече са я дали в бюджета като данък) и пак ми излиза че струва акцията над 3 лева мамка му. За 1/10 от декларираната печалба, повтарям.
            Не мърдам от тук.

Коментар

• И друго

Всички компании на БФБ като Атера, Еларг и Брефа ли трабва да са - продали нещо - димек ликвидация, и раздават като дивиденти за храна на миноритарите, които са там акционери с някакви лешоядни намерения

Та всичко ли трябва да ликвидираме и да раздедем като дивидент, ами след 5-10 г. какво ще правим?

Нали някой през това време трябва и да инвестира, да се занимава с по-рискови и ресурсоемки проекти?

Не знам , колко хора осъзнават и си дават сметка колко рисково и ресурсоемко е да се търси нефт или газ, а като се открие , какво става после?
              There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                Споделянето на печалбата с минотарните акционери не е въпрос на благотворителност, а на почтенност и елементарна корпоративна етика. Впрочем, може и да е прав - те да си го разглеждат като проява на ненужна благотворителст. Каквато мутрите са склонни да проявяват повече към политици и държавни чиновници на високи постове, но не и към своите "съдружници"... Мерси, без мен тука...
                Това е голяма глупост - споределянето на печалбата било въпрос на почтенност и корпоративна етика

Споделянето на печалбата може да е само едно нещо - опция на ОСА, която е гласувана от повече от 50% - нито признак на почтеност, камо ли задължение или вид корпоративна етика

Ама явно на БФБ от тези които останаха сега, са предимно такива, които харесват компаниите които дават дивидент

Ами тук ако даваше дивидент, нали щеше да е цената 10 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от марин Разгледай мнение
                  И къде по-точно ги е "инвестирало"?
                  Във финансови активи.
                  Просто са му обрали кеша и затворили печалбата в "свои" книжа.
                  Споделянето на печалбата с минотарните акционери не е въпрос на благотворителност, а на почтенност и елементарна корпоративна етика. Впрочем, може и да е прав - те да си го разглеждат като проява на ненужна благотворителст. Каквато мутрите са склонни да проявяват повече към политици и държавни чиновници на високи постове, но не и към своите "съдружници"... Мерси, без мен тука...

Коментар

Тези 11% или колко бяха за 9 млн. лв. от Химснаб не се купени от ПДНГ, ами си ги имат понеже вливат там земите на Софгеопроучване, което дружество си беше тяхно и се водеше по счетоводна - сега това пасивно дружество е под форма на акции в Химснаб - финансов актив - поправете ме ако греша, не е препоръка

Четете по внимателно
                    Да, тогава иди на отчета на "Химснаб" и виж каква страшна дейност развива.
                    И най-вече - цената на акциите му.

А в ПДНГ имам малко и ги стискам за по-добри времена.
                    Last edited by марин; 02.04.2012, 15:04.

Коментар

То тук е направо смешна работа.
                      Доход на акция 1,13 лв., а цена 1,43 лв.
                      7 милиона допълнителни извънредни приходи през 2011-та.
                      Реално печалбата от около 5.5 милиона не е мръднала спрямо миналата година и е нужен по подробен анализ допълнително най-малкото за да се установи дали и това е така.

И да не забравяме със собственик ТИМ това също е хубаво да се взима предвид.

И къде е дивидента аз не го виждам нито веднъж за годините назад.

Нека го кажем така то и Зърнени храни беше хубаво ама в един момент нещо се по изложи.
                      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

И къде по-точно ги е "инвестирало"?
                        Във финансови активи.

Четете по внимателно

Коментар

• И къде по-точно ги е "инвестирало"?
                          Във финансови активи.

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                            Каква част от туй 1,13 очакваш да споделят тия с преебаните минотарчета? Освен това в тая група приходите в отчетите са нещо доста условно...
                            Това да не е благотворително дружество или както се казва зад океана "soup kitchen"

Важното е, че дружеството системно инвестира и се развива, според мен в правилната посока са нещата

Коментар

То тук е направо смешна работа.
                              Доход на акция 1,13 лв., а цена 1,43 лв.
                              Каква част от туй 1,13 очакваш да споделят тия с преебаните минотарчета? Освен това в тая група приходите в отчетите са нещо доста условно...

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                                Това е новината от Стандарт тази сутрин.
                                Ясно кой би им бил партнор от наша страна, ако излезе и при нас нещо по-голямо като в Румъния.
                                Мечтииииииии:
                                Chevron няма да търси шистов газ в Румъния, засега

А и да влязат Шеврон в България, дали биха се компрометирали с подобно партньорство?

Коментар

Working...
                                X