IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Доколкото съм запознат, само тези сондажи, които ще направи тази британска компания са няколко пъти пазарната капитализация на ГАЗ...а кого ще търси за съпорт и логистика, А??? А за тези неща се плаща и то ДЕБЕЛО......

Не е препоръка...

Коментар

• Гари, понякога се учудвам, как когато някоя акция е в застой, всеки вижда само негативни възможности за развитието на компанията и въобще коментарите по акцията се окрасяват и с негативни окраски.....вземи прочети какво са писали хората когато купуваха като луди на 97-100 лв. за акция....какви възможности и каква перспектива са виждали...само едно ще ти кажа, идва пак това време, ама тогава цените ще се двуцифрени....и ще знеш много добре защо хората ги дават тези пари за тази акция.....а щом сега не можеш да си отговориш, братко, е не мога да ти помогна....аз съм тук от 50 лв. по старите цени и от 7.40 лв. средна от новите....

Коментар

• Концесии

Британската компания за проучване и добив на нефт и газ Мелроуз рисорсиз предвижда през тази година да започне сондажи в общо пет участъка в Черно море на територията на България, за които дружеството притежава лиценз. Три от тях - в участъци Изгрев, Обзор и Ропотамо, които са включени съответно в обектите Бургас, Калиакра и Резовска, ще бъдат приоритет и в зависимост от резултатите в тях дейностите по проучванията ще продължат в още две площи в участък Камчия. Общата площ по черноморското крайбрежие, която е обект на проучвания от страна на компанията концесионер, е 10 хил. кв. км.

Източник: Дневник

Коментар

• Първоначално изпратено от Rozalia
          Тоя Гари, е или луд или е сложил някой ордер около 8 лв. и се надява да си вземе на евтиния GAZ...чакаме отчета после консолидирания.....хващам бас, че печалбите и от двата ще са поне, поне с 20 % по-големи от миналогодишните.....а и кой ти каза, че дружеството печели само от добив на нефт и газ, вземи прочети проспекта на Химипорт, там има и достатъчно информация за ГАз.....притежавам акции /колкото и банално да звучи/
          Все пак съм чел проспекта, Розалия. И там няма нито една цифра по моя въпрос - колко нефт и газ се добиват. Казва се само, че дружеството е без конкуренция на родния пазар Добре че беше то, иначе нямаше откъде да вземем бензин да напълним резервоара на колата. За мен остава неясно откъде са тия приходи и възражението ми е принципно. Както казва Уорън Бъфет - не инвестирай в компании, за които не ти е ясно откъде и как печелят. Няма как да преценя и какви са перспективите.
          Не съм слагал и никакви ордери за покупка защото имам друго принципно решение - да не ставам ортак с ТИМ в каквато и да е позиция. Поне докато не ми докажат, че освен козината са си сменили и нрава. Това че се отчитат печалби и цените растат са все хубави работи, ама нито едно левче не е излязло от техния джоб, за да отиде у дребните акционери. Даже обратното - доста на брой левчета излязоха от джобовете на Розалия и сие, за да понапълнят още техните. Може разбира се да не съм прав и съвсем скоро да ме опровергаят. Едно добро доказателство за добросъвестно отношение към акционерите например би било да се дава дивидент, ако ще и съвсем минимален - практика, която не среща в нито едно от дружествата на ТИМ. Виждам, че голям процент от пишещите в този форум се надяват на тях и сега сигурно ще ме разкъсат. Ама радвайте се бе. Имате един конкурент по-малко за покупката на тези страхотни акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от iv007
            ГГАААААААААААЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ :-)
            Za6to be ???
            Simply attempt to be fearful when others are greedy and to be greedy only when others are fearful

Коментар

• ГГАААААААААААЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗЗ :-)

Коментар

• Чакам интересна седмица тук....

Коментар

• Тоя Гари, е или луд или е сложил някой ордер около 8 лв. и се надява да си вземе на евтиния GAZ...чакаме отчета после консолидирания.....хващам бас, че печалбите и от двата ще са поне, поне с 20 % по-големи от миналогодишните.....а и кой ти каза, че дружеството печели само от добив на нефт и газ, вземи прочети проспекта на Химипорт, там има и достатъчно информация за ГАз.....притежавам акции /колкото и банално да звучи/

Коментар

• По всякакви въпроси касаещи печалби, добив и находища на нефт и газ, най-добре питайте Розалия :-) Тя ще ви обясни!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fossil
                      Къде го видяхте този отчет?
                      Отчет няма, но Гари умува. А печалбата ще е около 4-5 млн.

Коментар

• Къде го видяхте този отчет?

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                          Първоначално изпратено от Гари
                          Тук не знам колко такива съобщения се пуснаха вече. Търси кой ли не нефт и газ у нас. Ама колко се добива май продължава да тъне в мъгла. Никакви такива данни не съм виждал никъде, камо ли в отчетите на "Нефт и газ". И изобщо добива ли се нещо или се ограничаваме с проучвания, които са безрезултатни. Вярно, че и за тях сигурно се плаща, ама нещо не ми убягва смисълът и перспективата.
                          Гари, а откъде е тази печалба от вода ли????.......
                          Идея си нямам откъде е тази печалба. А явно и ти.

Коментар

• abe nali investirat i tursqt...
                            to kato/ako namerqt nali shte sme nefteno-gasov rai za EU!

Коментар

• Сумите от тази статия са смешни за сериозни проучвания. Освен ако на 250 м не намерят нещо, надали ще могат да пробият повече от 5 дупки..

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
                                Тук не знам колко такива съобщения се пуснаха вече. Търси кой ли не нефт и газ у нас. Ама колко се добива май продължава да тъне в мъгла. Никакви такива данни не съм виждал никъде, камо ли в отчетите на "Нефт и газ". И изобщо добива ли се нещо или се ограничаваме с проучвания, които са безрезултатни. Вярно, че и за тях сигурно се плаща, ама нещо не ми убягва смисълът и перспективата.
                                Гари, а откъде е тази печалба от вода ли????.......

Коментар

Working...
                                X