Хахаха, много обичам когато познавам.....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)
Collapse
X
-
Не, съжалявам, че съм оставила впечатление, че обръщам кой знае какво значение на печалбата..не е така....както и ти каза, тук очакванията ми са съсредоточени към действията на мениджмънта и към сферата да дейност на дружеството, като за мен и двете са много интересни и предполагат интеренсо развитие за в бъдеще...не е препоръка...
Коментар
-
Пончо, когато всичко скачаше, февруари - март 2005 г. ГАЗ достигна до 65 лв. /сега е 140 лв. при стария брой акции/. А нивата от 6-10 лв. са през 2004 г., когато и IHLBL е била 30 ст. за акция и т.н., а именно преди скока на акциите в края на 2004 г....разбрах какво те е подразнило - факта, че тази година Топливо, при все че към момента е с по-голяма пазарна капитализация, има по-малка печалба от ГАЗ, сравнена на консолидирана база. И аз харесвам Топливо. И знаеш ли кое ми харесва и при двете дружества - че са монополисти.
Хубаво е човек да изказва мнение, но нека да е точно. Точно миналата година печалбата на консолидирана база за 2005 г. е 2.4 млн. лв. а в одититарания отчет, както е модерно да се казва отскача на 2.9 мнл. лв....така, че да не говорим за неприятни изненади при одитирания отчет...
Коментар
-
Rozalia, основното доколкото разбрах е "вярвам в мениджмънта на дружеството" - същият заради който /а не заради реализираната загуба/ цените паднаха под 6 лв, докато други позиции рипаха ли рипаха... Помня че тогава имаше един който се молеше тук във форума някой да му помогне да си продаде акциите. Беше оставил и телефон за връзка. Такава беше тогава ситуацията - никой не купуваше. Нещата се поотприщиха, когато се заговори за търгово и за намеренията на Химимпорт да се листва. Но това са минали неща.
А прогнозата ти за 10 млн. ми се струва твърде оптимистична - нужен е както сериозен ръст в приходите така и значително подобряване на рентабилността - по-големи от досегашните. Пожелавам ти да се реализират. Но нека първо видим одитирани отчети, че и там сме виждали изненади. Лично мен ме притеснява сегашното P/S. Когато имаш голями приходи и намериш дори и малки резерви за повишаване на рентабилността печалбата "отскача като футболна топка" както се изрази г-н Доганян наскоро. Така че за мен водещ е размера на приходите, разбира се гарнирани с печалба.
Коментар
-
Хубав въпрос, ами преди пет-шест години, като държавно ЕАД, по памет, ПДНГ е имало и 9 млн. лв. печалба, първата година при управлението на Химимпорт дори е на загуба, тогава цените стигат до сагашните нива 8-10 лв. /но при 870 хил. бр. акции/...контролния пакет е купен по 20 лв. на акция през 2003 г. /мисля че съм точна, но може и да греша, пак при 870 хил. бр. акции/.....така е има спад на приходите и печалбата от времето, когато ПДНГ беше държавно, но има и ръст на приходите и печалбата от първите години, когато дружеството е в ръцете на Химимпорт..вярвам в мениджмънта на дружеството, доказали са че умеят да прибавят и дори да умножават стойността на инвестициите си - в това им качество си мисля, че са предсказуеми....през годините от приватизацията досега, чувствително нараства размера на активите и собствения капитал.....тази година очаквам печалба поне 10 млн. лв....напълно лично мнение...
Горното е непълен анализ. Притежавам акции. Не е препоръка за покупко-продажби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от joro lex-aПървоначално изпратено от devilsКолеги, продължаваме да гълтаме вода тука след отличния консолидиран отчет.. След него Дружеството затвори устите и на най-големите си критици, но какво от това.Следейки движението след отчета се набива само едно : тъпчене на едно място и назад, на едно място и пак назад. Мнението ми за ПДНГ вече съм го казал и няма да досаждам и да се повтарям. Моля ,колегите акционери тук да коментират движението по позицията след отчета ? Вече вземам да си мисля,че ако бяхме изкарали 2-3 милиона загуба, щяхме досега да сме поне с 2 -3 лева по-високо от сегашните нива...
Явно котировките тук не се влияят от никакви финансови, икономически и логически параметри.
Успехи !
Може би (очакванията за) добрите резултати в отчета отдавна бяха калкулирани в цената...
Доколкото си спомням дори и Розето още преди 2-3 месеца доста точно предвиди печалбата и тн... Така че, няма какво да се чудиш.
Желая успехи.
Коментар
-
Може и аз да подскажа какво мисля по позицията. На мен ми е достатъчно да зная, че около 50% от ордерите "купува" ежедневно са на ИП. Може би те пазаруват за свои клиенти, а може би... , но го правят ежедневно и последователно. Те са най-близо до истината!
Просто неангажиращи мисли, колкото да не заспя! Успехи."Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Коментар
-
Жоре, не съм съгласен ,че финансовите резултати от консолидирания са калкулирани предварително. , именно затова помолих колегите за коментар. И поддържам мнението си, че ПДНГ е изключително подценено дружество. А и друго имах предвид - слабия интерес , липсата на сериозни купувачи по позицията и респективно мижавите обеми на, които ставаме свидетели почти всеки ден, а и лабилните продавачи , които се лъжат като 16 г. ученички..
Освен това дружеството според мен остава в сянка на други публични компании, та даже и по информация в медиите. Кога за последен път прочете нещо конкретно за ПДНГ ?
И съм сигурен ,че това го знаеш много добре и пак си понапълнил май ? - и само разлайваш кучетата.
Коментар
Коментар