If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това, което виждам аз, е че котировките купува се убиват непрекъснато като стигнат до 10.2 - явно умишлено, очевидно някой има интерес цената да е такава и да не скача
Това мисля и аз, остава да разшифроваме "посланието".
Другото, което няма връзка - днес 108 купуват по една също добра позиция, която съм си внушил, че винаги следва GAZ-та...
Ами според мен посланието е, че трябва да минат едри пакети на тези цени или близки на тези цени - само предполагам
Иначе тука - не без усилия продължаваме да поддържаме темата жива, въпреки , че отдавна нищо конкретно не сме чули за ПДНГ и липсва всякаква информация. Да не говорим за мижавите обеми / на час по лъжичка, както казва nevermind /.
Така ,че не е лошо на следващото заседание на Управителния съвет - изпълнителния директор Пламен Николов да предложи всички нас тука / 4-5 човека / да ни наградят с по 1000 безплатни акции и по едно бидонче 5 литра нафта )
Айде, за настроение малко, майтап да става
Живи и здрави всички !!
Това, което виждам аз, е че котировките купува се убиват непрекъснато като стигнат до 10.2 - явно умишлено, очевидно някой има интерес цената да е такава и да не скача
Другото, което няма връзка - днес 108 купуват по една също добра позиция, която съм си внушил, че винаги следва GAZ-та...
Абе като гледам тази позиция и нашта, има доста голямо сходство да ти кажа и най-вече като сравниш офертите купува и продава .. имам чувството,че едни и същи акционери се изявяват под знамената и на двете компании . Движението в цените също, почти копие. И най-накрая - Що да няма връзка, след като ГАЗ НЯМА НИЩО ОБЩО С ПАЗАРНАТА ЛОГИКА, та в този ред на мисли - не се знае от къде може да изкочи заека. А дано второто тримесечие изкарат 2-3 мнл. загуба, че тогава очаквам неподозирани висоти , или най малкото непрекъснато нарастващите мераклии, да се освободят от акциите си най-после- та да поемем пътя към върха
Зарко, тук всичко може да има връзка, само не и това, което сме свикнали да анализираме и изследваме
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Стъпили сме здраво на земята и смело тъпчем на място
devils, не ти липсва чувство за хумор! На база - твоите разсъждения, при по-дълбока корекция - акцията може да се окаже добро убежище за добрите играчи и тогава... Успехи!
zarco ,точно си схванал мисълта ми. Верно ,че е малко хумористично, но като се замислиш и анализираш ситуацията - май,май е и доста правдоподобно ..
Жив и здрав, успехи и на теб !
devils, не ти липсва чувство за хумор! На база - твоите разсъждения, при по-дълбока корекция - акцията може да се окаже добро убежище за добрите играчи и тогава... Успехи!
"Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо
Investorre, все пак може отчасти да сме доволни, като гледам какво става днеска по другите позиции .. то нашта акция ни еуфория я лови, ни корекция, ни птичи грип , ни нищо . Не се влияе ни от фундаментални показатели, ни от финансови резултати, ни от перспективи и бъдещи очаквания.
И понеже друго тук няма какво да се каже - не ми остава нищо друго освен да пожелая на повярвалите /сред които съм и аз / в чудото - УСПЕХ !! - И ДА СЕ ЧУЕМ ПАК, ДАЙ БОЖЕ В ПО-ДОБРИ ВРЕМЕНА !!
На проведено ОСА от 30.06.2007 год. на Проучване и добив на нефт и газ АД-София /GAZ/ са взети следните решения:
- Приема доклада на управителните органи за дейността на дружеството през 2006 год.;
- Приема годишния финансов отчет на дружеството за 2006 год.;
- Приема доклада на специализираното одиторско предприятие за извършената проверка на годишния финансов отчет на дружеството за 2006 год.;
- Избор на регистриран одитор;
- Приема доклада на Директора за връзки с инвеститорите;
- Освобождава от отговорност членовете на управителните органи за дейността им през 2006 год.;
- Заделя 4 830 053.28 лв. за фонд "Резервен";
- Заделя 346 033.23 лв. за покриване на непокрита загуба от минали години.
---------------------------------------------------------------------------------- http://www.monitor.bg/article?sid=&a...id=40&eid=1101
----------------------------------------------------------------------------------
ПЛАНОВЕ
Direct Petroleum придоби правото да търси и проучва нефт и газ в блок "А-Ловеч" с Решение на кабинета от 5 юни 2007 г. С документа бе разрешено на "Рамко България лимитид" да прехвърли своите права върху блока на Direct Petroleum.
Преди "Рамко" дълги години изследвания в блока провеждаше "Аншуц" на мултимилиардера Филип Аншуц. Край Девенци може да се открие нефт и кондензат, твърдят геолози. Доказателство са многобройните малки находища край Кнежа и Бърдарски геран, където се добиват малки количества петрол от "Проучване и добив на нефт и газ" * Плевен.
----------------------------------------------------------------------------------
archive:
Американската компания Direct Petroleum започна сондажни работи край плевенското село Девенци на голямо находище с природен газ. Предварителните проучвания показват, че то е няколко пъти по-голямо от Чиренското, което има запаси от 3 млрд. куб. метра природен газ. Компанията е предвидила да инвестира общо около 40 млн. долара, съобщи Investor bg.
10 млн. долара вече са изразходвани за проучването до момента, продължило 7 години, включително и чрез сателит. Между 15 и 20 млн. долара ще бъдат изразходвани за сондажа за достигане проектната дълбочина от 5 500 метра. Сондажът трябва да достигне суровината за три-четири месеца. Ако всички прогнози се потвърдят, ще последват още поне два сондажа за добива. Очаква се находището да бъде експлоатирано над 10 години, съобщиха от фирмата инвеститор.
Първият сондаж Р-1 бе открит вчера от президента и собственика на компанията Едуард Генделман и от министъра на вътрешните работи Румен Петков. Министърът на вътрешните работи обясни, че новото находище ще позволи да се развива региона като икономически независим с много нови работни места. Само до момента са разкрити 100 работни места, посочи Петков.
Изпълнители на сондажните дейности са турските фирми "Аладин Идъл Ист" и " Гюней Илдазъ". Сеизмичните проучвания, извършени от полски фирми през 2002 г., са доказали наличието на газ, както и на нефт, но в по-горните слоеве. Според предварителните проучвания залежите са разклонения на цяло находище, разположено на територията на Южна Румъния и Северна България. За построяване на сондата с прилежащата инфраструктура е получена концесия от държавата.
Американската компания е специализирана за проучване и добив на нефт и газ. Има обекти в САЩ, Северна Африка и Централна Европа. В своята дейност тя затваря напълно целия цикъл при проучването, добива и експлоатацията на енергийните източници.
Коментар