IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване и добив на нефт и газ АД (NGAZ / GAZ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Пич, нищо не разбирам от последните ти писания......би ли споделил на малко по,разбираем език за коя мария иде реч....????

Коментар

• ...страхливци

Коментар

• ...сякаш някой търси сега, търси и дири какво, аджеба, има тоя, та ни държи такъв тон?!?

Има. Щото е синтезирал нещата и е с 15-20 години напред и от фирмата-доставчик на проучвателни услуги за пднг, Бейкър - Хюз, а от бедната БГ - компания иска единствено да го чуе. Съответно, бръснар на калинки недоумява но, нали се бои да пита, "да не се изложи"или да не го прекарат, и масово, мълчи като пръднал в автобус.
        Вярно било, ВСЕКИ би могъл нещо да знае, умният човек оге да знае много отговори, и само мъдрец може да прави точните въпроси.
        Тук, такива не се обозначават. Жалко. Само "затъквачи".
        Last edited by Pyramid; 30.04.2017, 23:46.

Коментар

• Сте или само се правите на тъпи, ТОВА не разбирам. Компанията прави концептуален и развива технологичен пробив. Какво става със стойността й?
          Е, може би не точно ТАЗИ компания, а дъщерна и/или и/ свързана с нея изследователско-развойна единица и няколко добри, именити институти зад нея, с доказана технологична готовност от над 75% /изпитани прототипи/ и активирани процедури за грантово финансиране...Наистина ли не ви пука?
          - Дръжте се, тогава, за полата на великите си ИД-та, дето са учили 5 години дупчене и половин век седят на него. "Инвестори".
          /бръснари на калинки/.

Коментар

• ...ами, ако греша? Ами, ако този тук е прав?
            Аз, като /някакъв/ акционер, който се надява да извади нещо от този компания, АЗ КАКВО НАПРАВИХ тази компания да може да дава сега, и после, и след като свърши с находките?
            КАК?!?
            И защо аз да полагам усилия да не обидя някого, наричайки го еди-как-си, ако въпроси задават умните и интелигентните, докато на откровените дебили "и така всичко им е ясно"? На мен ми е видно, че не искате нищо ново.
            ...Докато рискът е - всъщност, реалната опасност- и занапред да останете, където сте днес. Тогава, да видим чий и как ще го ядете вие, "правилните и подредени". Айси К'тир.

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение

Хайде по - добре не прави нищо за нас.
              Шило в торба не седи.

Коментар

• Имам печалба и за себе си: дял в индустриалната собсвеност, малко история по пътя до нея

Коментар

• Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение

моля дефинирайте "нещо"-то!
                  Компанията има резерви.
                  Отварям ви очите да ги видите, за да ги използвате.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    А по-точно? Засягам някого лично, нечии интереси в негативен план, или що? Не личи "засегнатите" да страдат, примерно. Дивиденти ама с/у приходи, уж. А откъде /по-високи/, прощавай, не виждам. Не и измежду тези, комуто съм бил "додеял". Ето, с какво - че предлагам път. Аз правя нещо за вас, а освен глухо мълчание и мрънтеж - нищо. Неблагодарна работа.
                    Хайде по - добре не прави нищо за нас.

Коментар

А по-точно? Засягам някого лично, нечии интереси в негативен план, или що? Не личи "засегнатите" да страдат, примерно. Дивиденти ама с/у приходи, уж. А откъде /по-високи/, прощавай, не виждам. Не и измежду тези, комуто съм бил "додеял". Ето, с какво - че предлагам път. Аз правя нещо за вас, а освен глухо мълчание и мрънтеж - нищо. Неблагодарна работа.
                      моля дефинирайте "нещо"-то!

Коментар

• Първоначално изпратено от KoMetov Разгледай мнение

Може и да си готин пич на по чашка, ама тук нещо додея

Коментар

...Пълна апатия.
                          Може и да си готин пич на по чашка, ама тук нещо додея

Коментар

• ...Пълна апатия.

Коментар

• Гутен сабалян

Коментар

• Да взема ли малко да се самоцигирам, че да се види какво липсва в картинката и що се случват разни работи? Съвсем мъничко, само един пост ;-)

Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Шистите са нископроницаеми. Пропускат твърде малко. За да се извлече много без фракинг, трябват - освен налични резерви - много сондажи и голяма контактна повърхност. /Течности и газове навлизат в забоя на сондажа през стените/. (А, да: още нещо: дебитът зависи от разликата в налягането).

Та, понеже пускат по малко /дори след термична обработка по метода на Х.Винегар и пилотния проект в Израел / колко кладенци да правим и колко помпи и какви трябва да сложим, ако искаме от всички тях да изпомпваме всички тънки струйки? Разбрахме се, в шистите, „резервоарът” НЕ Е в общия смисъл, ами насмукано в почвата/средата/гъсто смолообразно вещество. Ако има течност, струйките си се накъсват, помпите има да засмукват въздух и така, при обикновени /дори хоризонтално-наклонни/ сондажи, нефтът става много слабо и скъпо извлекаем. Няма ли готова течност, пропарва се наличното, да се втечни. Е, не е ли по-добре да изпълним всичките нужни сондажи радиално от един център, с общ вход отдолу, като така, съберем всички малки струйки в една голяма струя, и да използваме една помпа в оптимален режим по центъра? /Преди напомнях, че дори най-тъпият нефт тече НАДОЛУ, ако си спомняте/. Ето, в ТОЗИ случай, няма нужда от правене на леден кордон по периметъра на участъка и се осигурява практически постоянен отток до извличане последните количества течна фаза и/или и/ газа през единствения вертикален кладенец по центъра и едновременно с това, разкриване на поредните нови радиални канали, които сами се свързват в началото си с този кладенец и околопомпения обем, като едновременно, извеждат изровената порода, градят крепежите с насипни тръби, отливани на място /с произволен(почти) радиус на завиване, и добавят дебит. Без особена разлика, дали за шистов нефт и газ, дали за дрениране на прекалено оводнени почви, в т.ч.и под нивото на наводняване в язовирната чаша – оборудваето е почти еднакво.
                                По сходен начин, са решими проблемите с градските подземни ВиК, енергийни и кабелни комуникации /нещо скъпо и неприятно за провеждане в момента/: - Вместо копаене всеки път през улиците в търсене на нечии дипломи или ангажиране с бетонни канали, копани с багер /задръствания, отклонявания на движението, мръсотия, увреди на тротоари и пътна настилка и т.н. неприятности/: , отвор, пускаме 3D-роботите, и те вършат всичко по-горе. Счупили зъб? Няма проблем. Спират за почивка, на място пораства им нов /роботът знае кой точно и с колко трябва да порасне/ и продължават. И я няма многократната, прекалено досадна операция вадене-ръчна смяна-пускане обратно и т.н. Пълен /полу/ автоматик. Отделно, чупенията разредяват поради оптимизация на режимите, което е ясно как да стане в мултиплексираното но, е невъзможно в обикновеното дупчене особено, ако се цели повишаване на производителността. Противоречието е антагонистично. Многозабойното сондиране от миналия век, което спомена П.Николов, си остава обикновено, БАВНО И СКЪПО-ПРЕСКЪПО, и не може да отговори на новите изисквания. Хлябът в него е изяден.

Територия и конвенционални, че и шистови залежи у нас малко, как може малка компания /т.е. като ресурс/ да е високопечеливша и усточива? Как са го правили в подобни условия други по света?

- С Мисъл и Визия.

Това по-горе, че и още, МОЖЕ да се постигне и вече е ясно какво е нужно за целта, просто не го може старата "гвардия", на която са плащани досега луди пари, а мисълта й стои там, където е била и преди 50 години. Не й ли е време за пенсия?

Коментар

Working...
                                X