IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• я стига мрънкали всички.

Стара Планина Холд е единствената акция на българската борса в момента, в която бих си сложил парите, с които бих се пенсионирал, въпреки че ми е прекалено рано за пенсия

Отношението им към акционерите е най-доброто на пазара, има непрестанна комуникация чрез г-н Митанкин, имат визия за бъдещето и развитието на бизнеса си и .т.н.

Не е препоръка, в момента нямам акции, но мнението ми за холдинга не се е променило през последните години.

Коментар

• КЕША МИ Е МАЛКО.....ПЪК ИМА И ДРУГИ ПОДЦЕНЕНИ АКЦИИ....ДИВЕРСИФИКАЦИЯТА МАЙ МИ Е В ПОВЕЧЕ....

Коментар

• Първоначално изпратено от ariadna
        МОЖЕШ,НО РЕАЛНО НЕ СЕ ТЪРГУВА ТОЛКОВА.АКО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ИЗКУПУВА ЗА ДА СЕ ПОДКРЕПИ ,ТРЯБВАШЕ ПО- РАНО ....СЕГА И АЗ ИСКАМ ДА КУПУВАМ,А НЕ ДАПРОДАВАМ.....ЗА МЕН СЕГА Е ЕВТИНА....
        А какво ти пречи да купуваш или просто си мрънкаш ?

Аз пък се радвам. Като гледам, пазара приветства действията на холдинга и цената вече е 2,60.

Само така !

Убий мечката !

Коментар

• МОЖЕШ,НО РЕАЛНО НЕ СЕ ТЪРГУВА ТОЛКОВА.АКО ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ИЗКУПУВА ЗА ДА СЕ ПОДКРЕПИ ,ТРЯБВАШЕ ПО- РАНО ....СЕГА И АЗ ИСКАМ ДА КУПУВАМ,А НЕ ДАПРОДАВАМ.....ЗА МЕН СЕГА Е ЕВТИНА....

Коментар

• Първоначално изпратено от ariadna
            СПОРЕД МЕН МНОООГО Е НИСКА ЦЕНАТА НА ИЗКУПУВАНЕ!!!!!!!!НА МЕН 2,80 МИ Е МАЛКО .....ТА АЗ ПРЕДИ 5 ДНИ СИ КУПИХ И ТО ИЗГОДНО,НО МАЛКО....СМЯТАМ ,ЧЕ ИМА ПОВЕЧЕ В АКЦИЯТА.....ПРОСТО НЕ Е МНОГО ЛИКВИДНА.....НО ЗА НАС ДРЕБНИТЕ ПО-ДОБРЕ....
            Ако ми кажеш друга акция, където можеш да продадеш 50 000 броя на пазар, ще ти кажа браво !

Коментар

• СПОРЕД МЕН МНОООГО Е НИСКА ЦЕНАТА НА ИЗКУПУВАНЕ!!!!!!!!НА МЕН 2,80 МИ Е МАЛКО .....ТА АЗ ПРЕДИ 5 ДНИ СИ КУПИХ И ТО ИЗГОДНО,НО МАЛКО....СМЯТАМ ,ЧЕ ИМА ПОВЕЧЕ В АКЦИЯТА.....ПРОСТО НЕ Е МНОГО ЛИКВИДНА.....НО ЗА НАС ДРЕБНИТЕ ПО-ДОБРЕ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик
                Г-н Митанкин,
                как технически ще се извършва подаването на поръчките?
                Ако някой иска да Ви продаде акции как ще стане?
                Надявам се да не видим един-два кроса с избран продавач, а реални оферти купува.
                Поръчките ще се подават ежедневно преди старта на сесията.
                Нямаме намерение да купуваме от избрани продавачи, а на пазара.
                За справка: Брокер 12702 - Нанко Иванов.

Първоначално изпратено от zaho
                ...идеята явно е просто да се подкрепи психологически акцията
                +1

Първоначално изпратено от zashtotaka
                Всъщност моето тълкуване е, че нямат желание за обратно изкупуване, но тъй като такова така или иначе беше анонсирано, те ще го направят, но в почти символичен размер.
                А защо не им е интересно да изкупят по-голям обем, не знам...
                Може би искат да запазят повече пари в наличност?
                Общото събрание даде 5-годишен срок и определи минимална и максимална цена (а не средна, както го тълкува danbon).
                Приготвили сме до 295 000 лева - собствени пари, а не заемни средства. И това в период, в който заделяме всички сводбодни пари, за да финансираме предприятията с цел да минимизират те обема на банковите си задължения, където лихвата расте постоянно. Данни за това има публикувани, който чете - знае това. (Напоследък в един вестник прочетох мнение на уважаван анализатор, който бе констатирал това като характерна черта на холдинга, но за мое учудване ни съветваше да увеличим дълговото финансиране.)

Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                Ми днеска сме 2.48 ...горната граница не е ли нисичка за обратното ?!
                Все пак няма да допуснем "цената на маршрутката" С това отговарям и на johny-bravo. В една друга тема на форума всички призовават мажоритарите да подкрепят акциите си, а после - "рекламен трик". Според мен - добър имидж, но то е въпрос на терминология и лично мнение...

Първоначално изпратено от beginner
                Имам акции и не държа на обратно изкупуване. Искам просто да им върви бизнеса, другото сам ще си го направя. Какво сте ревнали за това обратно изкупуване. Искате да си продадете купеното на 2лв на 4лв ли? Споко, ако бизнеса им е добре и това ще стане. Но точно сега да си прахосват капитала е излишно. Точно това обратно изкупуване е само парлама и даже бих предпочел да не го правеха. Подкрепа е на акцията, но няма смисъл да се борят с тренда.
                Предполагам, че тези мисли произтичат от Вашето намерение за по-дългосрочна инвестиция при нас. Логично за сериозните инвеститори - обратното изкупуване ги засяга, не защото биха продали на тези цени, а по други две (на пръв поглед противоречиви) причини: изразходват се средства, но се подкрепя акцията. Точно на противоположната страна са мненията, призоваващи изкупуване наведнъж на цялото обявено количество... и на 6 лева, ако може... .
                beginner, обратното изкупуване в конкретния вид и период е положителна новина за потенциалните инвеститори със сериозни намерения. Повече можете да видите в тази тема.

...Съмненията на dex и beginner са напразни, предполагам.

Питайте, днес съм на Ваше разположение. И не приемайте написаното за препоръка!
                Тел.: 02/9634161; моб.: 0888804844

Коментар

• Интересно как ще реагира пазарчето на обратното изкупуване...
                  Успех, защото Ст.планина е от малкото компании със свободен обем над 50%.
                  Е поне официално, но все пак.... са си отличници по много показатели.

Коментар

• Първоначално изпратено от COBOSCHETO
                    Ми днеска сме 2.48 ...горната граница не е ли нисичка за обратното ?!
                    Абе, ама ти си навсякъде а? Ръсиш мозък яко. Горна-долна ..... ногУ долна граница... Динейджърки !!???? Зрели ОЦКрки ....Яко мозък. Поне ника с УМАЛИТЕЛНОООООТОООО те съветвам да промениш, има нема от два три месеца!? Ама всъшност нека да ви има, че без вас не може !!!

Коментар

• предлагам да изкупим всичко до 2.80, и да не пускаме по-долу, и да видим дали ще променят границите... хахахах

Г-н Митанкин, ако пакетите на от 12% и 22% на големите акционери се продават на текущи цени, кажете, ще ги купим

Обещавам, оставате ДВИ ))

Коментар

• Първоначално изпратено от dex
                        само да не се получи купувалите миналата седмица на 2.10 да продадат утре на 2.80, че и да излязат някои "свои" хора...
                        Бе и мене така ме съмнява. Точно сега не е добър момента, много намирисва. Що не купуваха като падаше и да бяха закрепили цената на а2.80 да кажем.

Коментар

• Имам акции и не държа на обратно изкупуване. Искам просто да им върви бизнеса, другото сам ще си го направя. Какво сте ревнали за това обратно изкупуване. Искате да си продадете купеното на 2лв на 4лв ли? Споко, ако бизнеса им е добре и това ще стане. Но точно сега да си прахосват капитала е излишно. Точно това обратно изкупуване е само парлама и даже бих предпочел да не го правеха. Подкрепа е на акцията, но няма смисъл да се борят с тренда.

Коментар

• само да не се получи купувалите миналата седмица на 2.10 да продадат утре на 2.80, че и да излязат някои "свои" хора...

Коментар

• Ми днеска сме 2.48 ...горната граница не е ли нисичка за обратното ?!

Коментар

• Всъщност моето тълкуване е, че нямат желание за обратно изкупуване, но тъй като такова така или иначе беше анонсирано, те ще го направят, но в почти символичен размер.
                                А защо не им е интересно да изкупят по-голям обем, не знам...
                                Може би искат да запазят повече пари в наличност?

Коментар

Working...
                                X