IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Посмали манго
    Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
    Ами сравнено с фармата, която едва кърти по 40-50 мил печалба и е вече на 0,6 млрд капитализация ... Срещу хима с над 6 млрд активи и по 100-тина мил. печалба .... не знам дали само 4 ще е последната гара

Коментар

• Първоначално изпратено от zaho Разгледай мнение
      аз просто казвам колко за мене е справедливата цена в момента
      останалото е пазар както и ти сам казваш
      единствено печалбата и дивидента леко дърпат нещата тука
      а за хима мисля че 1млрд капитализация при 250млн акции реално
      си е 4лв/акция което е пределно за мене
      имам си и от него
      Ами сравнено с фармата, която едва кърти по 40-50 мил печалба и е вече на 0,6 млрд капитализация ... Срещу хима с над 6 млрд активи и по 100-тина мил. печалба .... не знам дали само 4 ще е последната гара

Коментар

• аз просто казвам колко за мене е справедливата цена в момента
        останалото е пазар както и ти сам казваш
        единствено печалбата и дивидента леко дърпат нещата тука
        а за хима мисля че 1млрд капитализация при 250млн акции реално
        си е 4лв/акция което е пределно за мене
        имам си и от него

Коментар

• Според мен, вече набалончва малко, но всяко мнение е относително. И знаем, какво беше направил пазара и с такива перспективни преди само 4-5 год. дружества като кдн(240 лв), тича(48 лв), чугунолеене(28), патките(48 000 лв) и т.н. ракети. а после в Космоса им се разказа играта. (пази Боже).
          Не е препоръка

Коментар

• Това 6 лева в какъв срок го имаш предвид. До 2-3 месеца, тази година, догодина? Така казано 6 месеца е много общо. Имам акции и мислех да продавам, но то като гледам скоро няма да има спирачка нагоре. единственото ограничение и броя на продавачите. Някои ще искат да кешират, но повечето си траят и стискат. Не е както в Химимпорта където все още няма сигурна посока, макра и там да е ниска цената на базата на активите. Единствено сенчестия мениджмън и несигурно бъдеще им подбива цените на Хима.

Коментар

• ами по скромно мнение е единствения холдинг
              (освен хима но там има специфики ) където се прави нещо, а не просто
              „въртиме едни пари“ и разпродаваме дружествата
              и той пазара ще го оцени
              печалбата се реинвестира в иновации
              (пуснато си е в темата за МС)
              така че без препоръки поне 6те лв са си оправдани отвсякъде

Коментар

• а така
                започна ли лека полека да идва акъла кое е добро и песпективно
                след криза

Коментар

• Здрасти Capo!
                  Нещо да кажеш? Продаде ли на 3.47?
                  Аз още мисля върху четворката

"Стара планина холд" завършва 2013 г. с ръст на приходите

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                    Стара планина рулира
                    Добри компании в холдинга, конкурентно, реално производство, ако световната икономика влезе в обороти, сме в космоса
                    ми само печалбата трябва да вдигнат. иначе е добре че отива за инвестиции
                    (не коментирам банката ) продажбите са 8лв на акция което за мене
                    си значи подобен таргет

Коментар

• Стара планина рулира
                      Добри компании в холдинга, конкурентно, реално производство, ако световната икономика влезе в обороти, сме в космоса

Коментар

• Дотук добре ) а инвестиции в оная Банка ще има ли ? )
                        Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

• Хубаво изявление, но ще се зарадвам повече, ако дадат по - висок дивидент.

Коментар

• Уважаеми акционери и инвеститори,

Стара планина холд АД и предприятията от нашата група изпращат една трудна, но сравнително успешна година. Годишните продажби на предприятията от групата ще достигнат 176.6 млн. лева, което е ръст от 7.7% в сравнение с 2012 година, но представлява 91% от пиковите нива в предкризисната 2008 година. Равнището на нашия износ е в пряка зависимост от пазарите, на които продава групата – основно в Европейския съюз.
                            Настоящото предвиждане се основава на постигнатите резултати през настоящата година, бизнес плановете на предприятията за 2014 година и умерения оптимизъм за известно стабилизиране на европейските пазари през следващата година. Тези резултати са в пряка зависимост от процесите на икономиката в еврозоната, която показа ръст на доверието в индустриалното производство.
                            Съветът на директорите на Стара планина холд АД предвижда консолидираните приходи от продажби на продукция през 2014 година да достигнат 183 млн. лева, което означава ръст от 3.6% в сравнение с очакванията за 2013 година и 11.6% повече от продажбите през 2012 година.
                            През 2013 година постигнахме значително увеличение на продажбите в Русия и Северна Америка. Първостепенна задача и през 2014 година ще бъде запазване на основните и разширяване на присъствието на новите пазари. Това ще изисква от нас да предложим добри цени, високо качество и къси срокове на доставка. Предвиждаме цените на основните суровини да останат стабилни, без съществени изменения. Същевременно всеки позитивен сигнал от пазара ще бъде използван като мотив за тяхното повишение.
                            Предприятията ни планират инвестиции, които да доведат до въвеждането на нови продукти, по-висока производителност и съответно по-добро заплащане на заетите лица. Инвестициите в цялата група на Стара планина холд АД през 2014 година ще бъдат над 21 млн. лева, което е с 3% повече от 2013 година. Планираните инвестиции в основната си част са за модернизиране на производствените мощности, както и за развитие на организационния капацитет и човешките ресурси в дружествата. Над 8% от инвестициите са с сферата на социалните дейности. Предприятията ще разчитат на собствени средства, банкови заеми и алтернативни форми на финансиране по съответни програми.
                            Водещ приоритет за нас и през тази година беше увеличаване на производителността. Персоналът в предприятията остана на равнището на последното тримесечие на 2012 година, но производителността на труда бе увеличена със 7.2%. През 2014 година предвиждаме увеличаване на наетите лица с 0.9% и съответно ръст на производителността на труда с 2.7%.
                            В тези условия постигането на добър финансов резултат при очаквания обем производство е основна задача за осигуряване на стабилност в пазарната капитализация на дружествата от групата, с оглед гарантиране вложенията на акционерите и тяхната доходност.

София, 11 декември 2013 година
                            Съвет на директорите на Стара планина холд АД

Коментар

• Първоначално изпратено от Сова Разгледай мнение
                              Що не си продал га беше над три лева ? При положение че бяха останали все още 14 хиляди акционери с бонови книжки с по 300 акции по 2.835 = 850 лева - за тях са за предпочитане, отколкото по 4 лева дивидент. То като не стига дивидента за кифтета, акцийките парят. Вярно е, че две трети от акционерите са се изнесли, ама има още.
                              Нали уж има "страхотни" дъщерни д-ва, "стабилни в кризата", модерни, липса на лоши мажовци... с риск да стана банален ще повторя, че не правя реклама и не давам препоръки, но нали,дявол да го вземе, от такива АД-та очакваме растеж един ден, поне както е в белите държави? Поне да можехме да отглеждаме банани в БГ - много би ни прилягало на "човешкия МАТРЯЛ" и финансовата му култура!!!
                              "Купуването и продаването на гласове е престъпление"

Коментар

• Що не си продал га беше над три лева ? При положение че бяха останали все още 14 хиляди акционери с бонови книжки с по 300 акции по 2.835 = 850 лева - за тях са за предпочитане, отколкото по 4 лева дивидент. То като не стига дивидента за кифтета, акцийките парят. Вярно е, че две трети от акционерите са се изнесли, ама има още.

Коментар

Working...
                                X