If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако си ги купувал през таз платформа ,значи си ги получил директно ,и ако не си знаеш парите ,може да поскаш извлечение от посредника ..Ако имаш акции които не са вземани през платформата ,четеш ,пишеш на ДВИ и т.н. ,мисля до 5 години назад можеш да си търсиш дивидента .
Имам акции в тази компания и видях че са дали дивиденти за 2013 година. Как мога да получа тези девидент? Освен това как мога д апроверя какви дивиденти са били раздаванеи за отделни компании за отделни години и евентулано да си потърся неплатени дивиденти от изминалите години? Използвам Карол за борсов посредник и тяхната платформа Karoll Broker, ако това има някакво значение.
Имам акции в тази компания и видях че са дали дивиденти за 2013 година. Как мога да получа тези девидент? Освен това как мога д апроверя какви дивиденти са били раздаванеи за отделни компании за отделни години и евентулано да си потърся неплатени дивиденти от изминалите години? Използвам Карол за борсов посредник и тяхната платформа Karoll Broker, ако това има някакво значение.
Извинявам се ако не съм писал в подходяща тема.
Благодаря на отзовалите се предварително.
На Стара Планина дивидента, май ге плаща Асет Банк ?
Поне преди беше така ...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Така е, всеки гледа от камбанарията, не оспорвам капиталова доходност - цифрите говорят по-добре от мен и честито на държателите и спечелилите от движението.
Но по отношение на дивидента - да, по-висок е от предната година, но все още е далеч от стимулиращо ниво за предпочитане на акции пред депозит. При това не само тук. Не ти ли предложат на БФБ дивидент от 10 % поне, айде 6-7 % дори да са - за какво да чакаш дивидент като ще кибичат на депозит. Да, може и да скочи, но може и да падне. Та ако си само за дивидента няма смисъл от дивидентни акции на БФБ. Особено ако си набързо в позициите.
За мен поне.
Ами когато най-високия даван диведент по позицията е бил 0.0154 лв през миналата година и дивидентът се вдига 3 пъти не виждам как може да не е добра новина.
Ами когато най-високия даван диведент по позицията е бил 0.0154 лв през миналата година и дивидентът се вдига 3 пъти не виждам как може да не е добра новина.
При текуща цена от 4.47 и вкарани 4 470 лв. в 1 000 бр. акции ще получиш нетен дивидент 47.5 лв. или 1.06 % доходност, кое имаш предвид, че е по-добре?
Коментар