If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като стана въпрос за дружествата, в които има участие холдинга - къде на шега, къде наистина, ако някой реши да си купи 31% от MCH, по евтино ще му излезе да си купи направо целия CENHL.
А пък HES,ELHIM,ROZA и т.н. ще му дойдат като подарък...
Не е нормално....
Ех, ако имах възможност щях да купя цялото СЕНХЛ.... Време е да стигне 18лв около отчета. Р/e 5, кво му плащаш при тез нива на влизане.
Като стана въпрос за дружествата, в които има участие холдинга - къде на шега, къде наистина, ако някой реши да си купи 31% от MCH, по евтино ще му излезе да си купи направо целия CENHL.
Дайте предположение защо този холдинг стои като циментиран на тези нива при положение че дъщерните му дружества избухват така??
Причината според мен е, че е холдинг и за това. А, холдингите вървят в калъп и в момента са в слаба позиция. Ама да не ти пука. Сега е момента да пазаруваш. После като се усетят всички ще е късно. За 1г. мръдна 15-тина % СЕНХЛ. Не е чак циментиран. В 6м отчет имаше генерирана печалба 1лв на акция, която пазара не отрази поради простотиите с JK. А, това са поне 6% при текущите цени. Под 18 лв, който купи няма да съжалява в переспектива 1г. да речем.
ПП Имам акции в СЕНХЛ и мнението е лично.
Защо се твърди,че мажоритар на холдинга е ТИМ?Аз не успях да открия връзка между Потбул,Гарант 5 и ТИМ.По-скоро като че ли към Божков отива,имат участие в Пътни строежи.Не съм правил задълбочено търсене,изчерпах си абонамента
Някой има ли по-конкретна информация?!Някой със служебен абонамент... ops:
„vaprosa kakvo moje da se iztochi na edin holding pri polojenie, che negovite parichni prihodi sa edinstveno ot dividenti i lihvi.”
(Това че не са единствено го изяснихме и там наистина нещата са наред)
Ако има точене то естествено е на ниво дъщерни фирми със знанието на мажоритарния собственик. Не казвам, че случая е такъв тука и ако наистина не е, или е в разумни граници, ще се види в консолидирания отчет - тенденцията ще се потвърди и яко нагоре
Е като гледате какво толкова виждате, от 2-3 месеца се движи
в диапазона 16 - 17 лв, да не говорим за плобт-а, който едва
се държи на водата с дълбочина 25 м.
Коментар