IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стара планина Холд АД (SPH / CENHL)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение
    Тогава може и да е късно. Ще са започнали покупките за влизането през март 2020.

верно ли го мислиш това? ..... или искаш само да разсмееш жабчетата?
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Тогава може и да е късно. Ще са започнали покупките за влизането през март 2020.
      Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
        Ама как само си го набих тука..........досега минус 24% .............. добре че е само 2,5% от протфейла ...... бахти как се навътрух по тая позиция ...... как мислите да поусредня ли малко или да изчакам ..........така или иначе точно ми 2,35% от протфейла с тях без тях ..........
        Изчакай го септември като излезне от софикс. Тогава го осреднявай!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

тук малко - там малко ....... и тя сумата набъбва...

...
          така е влезнах..........но не съм възстановил всичко.........към момента съм възстановил на нива малко под 1,95 около 45% от акциите си дето продадох.
          Въпреки всичко от началото на годината протфейла ми отбелязва 7% ръст без отчитане на дивидентната доходност (софия комерс и жълтото бая дръпнаха нагоре).............. твоя с колко ръст е от началото на годината
          Last edited by X_Y; 19.08.2019, 17:27.

Коментар

да ходи надолу колко да ходи........ още лев ако слезе отив на около 5 % див доходност..... не ми болка за умиране, ама процентите изглеждат много иначе като сума на фона на протфейла не е много ......ще чакам може да купя още по ниско........ще видим ........
            тук малко - там малко ....... и тя сумата набъбва...

Last edited by X_Y; 19.08.2019, 17:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

срещу вятъра не се пикае ....... така знам аз...
              да ходи надолу колко да ходи........ още лев ако слезе отив на около 5 % див доходност..... не ми болка за умиране, ама процентите изглеждат много иначе като сума на фона на протфейла не е много ......ще чакам може да купя още по ниско........ще видим ........

Коментар

Ама как само си го набих тука..........досега минус 24% .............. добре че е само 2,5% от протфейла ...... бахти как се навътрух по тая позиция ...... как мислите да поусредня ли малко или да изчакам ..........така или иначе точно ми 2,35% от протфейла с тях без тях ..........
                срещу вятъра не се пикае ....... така знам аз...

Коментар

• Тук има доста спящи акции, а в последните години се изплащат нелоши дивиденти. Непотърсените дивиденти след 5-тата година, ще се превърнат директно в печалба. Ако не я "разпределят' за мениджмънта за "заслуги", очаквам нелош ръст в цената. Засега аз лично изчакавам.

Коментар

• Тук има най много акции и може още да падне..Освен ,ако не решат за обратно..

Коментар

• Ама как само си го набих тука..........досега минус 24% .............. добре че е само 2,5% от протфейла ...... бахти как се навътрух по тая позиция ...... как мислите да поусредня ли малко или да изчакам ..........така или иначе точно ми 2,35% от протфейла с тях без тях ..........

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        HES кога ще изплатят дивидента..
                        имам го по сметката си

Коментар

• HES кога ще изплатят дивидента..

Коментар

• Да без конкуренция са за публичност, изпълнения на продуктивност и цели, но и за цената (входната такса-ЗАПЛАТИ на притежаваните от тях предприятия)на която го правят също нямат равни!
                            Дивидентите са налични по сметките в срок!

Коментар

• Не съм голям фен на групата,но като направиш нещо хубаво и иновативно си струва да се отбележи -

"Стара планина холд АД стартира на своя интернет сайт нова онлайн форма за подаване на заявление за дистанционно изплащане на неполучените дивиденти за предходните 5 финансови години. Това ново улеснение за нашите акционери е израз на последователно провежданата политика за равнопоставено отношение към инвеститорите на Стара планина холд АД. По този ред може да бъде заявено изплащането на дивидент от пълномощник или от наследници на акционер. Онлайн формата може да се попълни и изпрати дори от мобилен смартфон. Сайтът на Стара планина холд АД използва протокола за защитена интернет комуникация HTTPS, което дава възможност за двупосочно криптиране на връзката между клиент и сървър и осигурява защита срещу подправяне или фалшифициране на съдържанието на съобщенията. Онлайн формата за дивиденти се прилага за първи път от публична компания в България."

Коментар

• Това някой отварял ли го е?

-" Въпросите в част А от настоящия раздел са насочени към управляващи дружества на ПКИПЦК, ЛУАИФ и самоуправляващи се инвестиционни дружества и АИФ на ПКИПЦК, тъй като те се отнасят до това как практиките за възнаграждение влияят върху инвестиционното поведение на управителите на активи по отношение на средствата, които управляват инвеститори в такива фондове. Въпросите са свързани по-специално с изискванията, произтичащи от Директивата за ПКИПЦК [1] , AIFMD [2] , Насоките за разумни практики на възнаграждение съгласно Директивата за ПКИПЦК [3] и Насоките за разумни практики на възнаграждение съгласно AIFMD [4] .

Въпросите в част Б на този раздел са насочени предимно към емитентите във връзка с пакетите за възнаграждения, възложени на техните ръководители. Очаква се доказателства за този аспект да дадат индикация за това, как стимулите на изпълнителните кадри да преследват дългосрочни и краткосрочни резултати могат да бъдат изкривени от начина, по който е разработен техният пакет за възнаграждение.

Освен това всяка секция кани всички заинтересовани страни да коментират потенциалния принос на краткосрочните практики от практиките за възнаграждения за управителите на фондове или корпоративните ръководители.

[1] Директива 2009/65 / ЕО

[2] Директива 2011/61 / ЕС

[3] ESMA / 2016/575

[4] ЕОЦКП / 2013/232 Раздел VII: Използване на CDS от инвестиционни фондове ....."

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ESMA-SUS-2019

Коментар

Working...
                                X