IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ATILA
    christolg, пак риторичен въпрос... А отговорът е толкова лесен... Достатъчно е да видиш печалбата на компанията за предходнното тримесечие; да видиш как се е развивал бизнесът в предходните години (по съответните тримесечия) - т.е. дали има някава цикличност; и накрая да прибавиш и новини от общ характер за индустрията (и компанията в частност) - подем, интерсес, инвестиции...И воала отговорът е ясен!

Малко назидателно звуча, за което сори. Но се надявам, че обяснявайки принципа, ще съм ти много по-полезен, отколкото ако просто изстрелям нещо в стил "супер" и т.н.

А ако търсиш вътрешно инфо, то си сбъркал мястото и подхода!

Успехи!
    Интересно какво ли биха казали работещите в този завод?

Коментар

• Изобщо не е лош отчета - нарастване на печалбата от основна дейност, отново ниска задлъжнялост, сигурни вземания...
      Така е, Алън, то не става и новия док да пуснат и цената все на 400 да си е)))

А тази статия показва по колко различен начин може да се разглежда един отчет:
      http://www.investor.bg/?id=56407
      аз наблягам повече на нарастване на печалбата от осн. дейност - с над 30% - от 3411 х.лв. на 5071 х.лв..... еднократните печалби от миналата година са хубаво нещо, но не показва тенденцията)

Коментар

• За мен всичко под 400 е промоция, а като гледам и китайците как са го заръфали ... не знам.
        И аз искам да допълня малко, ще видим.

Първоначално изпратено от Bobi75
        отчета определено е по-добър от предишните, особено ОПП-то и очакваното бъдеще, което след първото плащане вече е сигурно (дока).
        за съжаление той няма да се хареса на спекулантите и цената ще преследва едни други нива. И аз като Дундо1 ще влизам пак по-късно
        изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.

Коментар

• отчета определено е по-добър от предишните, особено ОПП-то и очакваното бъдеще, което след първото плащане вече е сигурно (дока).
          за съжаление той няма да се хареса на спекулантите и цената ще преследва едни други нива. И аз като Дундо1 ще влизам пак по-късно

Коментар

• Лично на мен най много ми харесват авансовата вноска за плаващия док и рентабилността.

Първоначално изпратено от raging_bear
            Борка, а тия 3 милиона извънредни за 2Q06 броиш ли ги? Защото те много променят нормата на печалба от оперативна дейност. Ето това му е хубавото на този отчет. Аз очаквах по-нисък резултат.
            Колкото дали е скъпа компанията и къде ще ходи - огледай другите балони на борсата и ще видиш много по-малко розови от този.

Първоначално изпратено от Борис
            Напротив, има къде да ходи - надолу! Време е новоизлюпените бфб-играчи да разберат на че фондовите пазара има и такава посока. Тя се случва когато прекалната еуфория и алчност качат цената на акция над фундамента и.
            Отчета казваш не е лош!? Ръста на продажбите спада от 23,6% на Q2 до 8,2% сега. Печалбата към Q32007 е по ниска от миналогодишната! Недей да спестяваш критики само за да се харесаш на акционерите тук. Нека си говорим реално за нещата!

Коментар

• Я ми кажи какъв е ръстът на приходите, печалбата на два сини чипа например - ALB, MCH за тази година и дай да смятаме P/B, P/E, задлъжнялост и т.н.
              Това е една от най-подценените позиции.

Напротив, има къде да ходи - надолу! Време е новоизлюпените бфб-играчи да разберат на че фондовите пазара има и такава посока. Тя се случва когато прекалната еуфория и алчност качат цената на акция над фундамента и.
              Отчета казваш не е лош!? Ръста на продажбите спада от 23,6% на Q2 до 8,2% сега. Печалбата към Q32007 е по ниска от миналогодишната! Недей да спестяваш критики само за да се харесаш на акционерите тук. Нека си говорим реално за нещата!

Коментар

• Борка, а тия 3 милиона извънредни за 2Q06 броиш ли ги? Защото те много променят нормата на печалба от оперативна дейност. Ето това му е хубавото на този отчет. Аз очаквах по-нисък резултат.
                Колкото дали е скъпа компанията и къде ще ходи - огледай другите балони на борсата и ще видиш много по-малко розови от този.

The SKY is no longer the limit!

Коментар

• Въпрос на гледна точка. Има хора, които са продавали и под 100 лева - и те са били прави за себе си.
                  Дългосрочно и краткострочно тук има една стратегия - бай енд холд :-)

Първоначално изпратено от Dundo1
                  Първоначално изпратено от Alan Greenspan
                  Тая солена вода е като сярна киселина за метала.
                  Едно време какви екипажи имаше - цяла рота народ.
                  Сега по 21 човека - кое първо да ги накараш чипинг, боядисване, танкове ли да замерят ...
                  Абе един кораб трябва да се поддържа - пари се вадят с него, не е шега.
                  Ot4eta v nikakuv slu4ai ne e lo6, no e pod o4akvaniqta na golqma 4ast ot investitorite.Az vqrvam, 4e v dulgosro4en plan vsi4ko e ok, no zasega cenata nqma nakude da hodi spored men. Imenno poradi tazi pri4ina izlqzoh predi 2-3 sedmizi.Vupreki tova tazi akciq ne izliza ot polezrenieto mi. Uspeh vi jelaq

Коментар

• Напротив, има къде да ходи - надолу! Време е новоизлюпените бфб-играчи да разберат на че фондовите пазара има и такава посока. Тя се случва когато прекалната еуфория и алчност качат цената на акция над фундамента и.

Коментар

• Кое не ти харесва - ръста на печалбата от основна дейност 48%.
                      Или авансовата вноска за плаващия док? :-) :-)

Защо не коментирате отчета? Или просто не е за коментиране?
                      Да, доста под очакванията включени в цената е! Мисля че не оправдава цени над 220-230 лв/акция

Коментар

• Първоначално изпратено от Alan Greenspan
                        Тая солена вода е като сярна киселина за метала.
                        Сега по 21 човека - кое първо да ги накараш чипинг, боядисване, танкове ли да замерят ...
                        Ot4eta v nikakuv slu4ai ne e lo6, no e pod o4akvaniqta na golqma 4ast ot investitorite.Az vqrvam, 4e v dulgosro4en plan vsi4ko e ok, no zasega cenata nqma nakude da hodi spored men. Imenno poradi tazi pri4ina izlqzoh predi 2-3 sedmizi.Vupreki tova tazi akciq ne izliza ot polezrenieto mi. Uspeh vi jelaq

Коментар

• Защо не коментирате отчета? Или просто не е за коментиране?
                          Да, доста под очакванията включени в цената е! Мисля че не оправдава цени над 220-230 лв/акция

Коментар

• Тая солена вода е като сярна киселина за метала.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                              И като имате в предвид че ИПО-то е на 26 чак още колко ли зайчета ще трябва да изпозастреляме.
                              Тази седмица отстрелях няколко страхотни екземпляра Одес-а не съм го пипал, защото си го стискам от по-рано.

Коментар

• Внимавайте, морето е дълбоко.

Коментар

Working...
                                X