Първоначално изпратено от mecka_stryvnica
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КРЗ Одесос (ODES)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеА аз казвам, че 14 мил. печалба може да бъде постигната още 2011 год. Последните 2 тримесечия са доста обнадеждаващи
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеОт 9 кладенеца вода вадиш за да замаскираш сметките. Истината е, че за да има някога п/е 4 то при текуща капитализация от 59 мил печалбата им трябва да е над 14,5 мил ... мисията невъзможна. (59 / 4 = 14.75)
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеВ смисъл като капацитет за максималната възможна големина на ремонтираните кораби е 50%. Като общ капацитет на завода според различни мнения е между 30 и 50 %. Разликата идва от това, дали се слага в сметката възможната оптимизация на процеса. В големия док могат да бъдат обработвани примерно два по-малки кораба едновременно, което дава по-голяма гъвкавост при поръчките. Относно Р/Е: Ако от м. Юли до края на годината правят близо 6 милки печалба (за 6 месеца), то каква би следвало да е печалбата им за следващите 12 месеца? При условие, че и световната икономика отбеляза значителен ръст, и водния транспорт също, и се очаква този ръст да продължи и догодина?
Коментар
-
Първоначално изпратено от No money, no credit Разгледай мнениекато гледам BALTIC DRY INDEX не съм много обнадежден за водния транспорт
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=BDIY:IND
Иначе дружеството е хубаво, но на тези цени не бих се натягал да пазарувам
Коментар
-
като гледам BALTIC DRY INDEX не съм много обнадежден за водния транспорт
http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=BDIY:IND
Иначе дружеството е хубаво, но на тези цени не бих се натягал да пазарувамМнението не е препоръка за сделки с ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеЩе си позволя да те поправя - когато купуваха дока писаха че ще увеличи капацитета с 30% а не с 50. Откъде и как ги вкара тези цифри. Същото важи и за това п/е, което си пресмятал, как го сметна, би ли показал. Не ми се получава на мен тази цифра. Нещо може и да бъркам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеЗащото временно останаха с един док по-малко (продадоха док 1), а и имаше икономическа криза (пак имаха работа, но намалиха маржовете). Като пуснаха новия док, за половин година направиха 6 милки печалба. Кризата свършва, а КРЗ-то ще посрещне новия бичи цикъл с обновени мощности и с близо 50% по-голям капацитет
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеЗми те имаха период на спиране, сега вече имат работа
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеАми като са се гърбили от работа защо печалбата им се срина !?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеПреди кризата имаха работа за 2 години напред, а сега само за 1.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнениеА дали ще ги натоварят новият и старият док !? Поръчки ще имат ли достатъчно и за двата. Май имаше силен спад на морския транспорт когато започна кризата...
Коментар
Коментар