IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КРЗ Одесос (ODES)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Беше хубаво дружество преди кризата, после дълги години беше позабравено от пазара, а и не показваше нищо особено. Последните 4 тримесечия се забелязва раздвижване от оперативна гледна точка, а и това с продажбата на този миноритарен дял дето държаха от пристанището Одесос ПБМ води до добра печалба.

А бе като се има предвид че по мои сметки над 38% от капитала е в пенсионни фондове, от тях ще зависят нещата. И другото е дивидент дали ще има, традиционно разпределяха всяка година, но без последната.

Коментар

• Браво, добър е
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Що мълчите, няма ли кой да се похвали за добрия отчет?

Коментар

• Първоначално изпратено от Morqka Разгледай мнение
          Какво става тука, другите акции са скочили с 40 и повече % последно време ,а тука са на десет годишно дъно
          Те да ликвидират дружеството ще по добре само единият док им струваше 22 мил $
          http://www.pan.bg/?page=view_article...article_id=128

Аз иначе съм дългосрочен купувал съм на 92лв 2011г
          Колко си дългосрочен, май скоро не се очертава надхвърляне на цената
          Не е препоръка... !!!
          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от krakatau Разгледай мнение
            И са на печалба и дивидент дадоха. На фона на някои любими на спекулантите артии, (някои от тях вече и доста понабалончени) тази артия изглежда подценена ми се струва
            Какво става тука, другите акции са скочили с 40 и повече % последно време ,а тука са на десет годишно дъно
            Те да ликвидират дружеството ще по добре само единият док им струваше 22 мил $
            http://www.pan.bg/?page=view_article...article_id=128

Аз иначе съм дългосрочен купувал съм на 92лв 2011г

Коментар

• излизане от кризата в завода

Трябва да се намерят спешно кораби за ремонт и да се спре излизането на добрите кадри в неплатен отпуск за да ходят да заработват другаде.След което се връщат естествено.А престоя си стана нещо нормално.Само да направи някой овертайм и знае че после ще има престой за компенсация.
              Last edited by kozel; 07.08.2013, 22:03.

Коментар

• И са на печалба и дивидент дадоха. На фона на някои любими на спекулантите артии, (някои от тях вече и доста понабалончени) тази артия изглежда подценена ми се струва

Коментар

• И отчета за 2012 е със загуба от 1 милион лева! Добре поне че тази година от началото до сега има постоянно по 3-4 кораба за ремонт в доковете и на кейовете. т. е. натоварването е повече от добро, без престои и неплатени отпуски. Дано изкарат някаква печалба. Но за дивидента не съм оптимист.

Коментар

• Първоначално изпратено от puf paf Разгледай мнение
                    Тук пак на загуба ..... макар и минимална .
                    Очаквах друго...
                    1Q винаги е било най-слабо. Върви да бачкаш на дока при минусови температури
                    Last edited by SEBULBA; 15.04.2013, 22:02.

Коментар

• Тук пак на загуба ..... макар и минимална .
                      Очаквах друго...

Коментар

• Първоначално изпратено от marinbg Разгледай мнение
                        от утешителка на стръвница, м
                        ааа, стръвницата не утешава. 14 мил. на куково лято как го виждаш да се случи от 3 мил тази година. Химери, миражи, абстракции. Докато сте кротки мечатетели на никого не пречите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kilur Разгледай мнение
                          Дивидентната политика на мениджмънта е постоянна от 2006г. насам, макар че малко странно при най-голяма печалба през 2008г. (15.441 млн. лв.), дивидентът е бил най-малък едва 1.9лв.
                          Това на кой му е странно ?!, Не виждам източник, а събранието ще да е било 2009 и коментара е страннен, за мен.

Коментар

• Кораборемонтен завод Одесос АД финишира 2010-та година с печалба от 3млн. лв.

Дружеството Кораборемонтен завод Одесос АД е реализирало печалба към четвъртото тримесечие на 2010г., в размер на 3049 хил. лв. Като цяло печалбата на дружеството спада за трета поредна година, като дори през 2010г. до шестмесечието е отчетена загуба.
                            Ако се следва логиката от предходните години, след одита печалбата ще бъде намалена с над 8%.

Общите приходи на дружеството са 32 389 хил. лв., което е с 6.13 % по-малко спрямо предходния период. Общите разходи отчитат спад от 6.23 % спрямо предходния период до 29340 хил.лв.

Нетните приходи от продажби за тримесечието са в размер на 30 246 хил.лв. и представляват 93.38 % от общите приходи. Спрямо съответния период за 2009 година те се увеличават с 3.38 %.

Към 31 декември 2010г. дружеството показва печалба на акция в размер на 5.19лв. . Данните са от Баланс/Отчет на дружеството за IV-тото трим. на 2010г.

Собственият капитал на дружеството е 63 910 хил. лв. , като спрямо същия период на 2009г. се е увеличил с 1.01 %.

Обобщена информация за търговията с акции на дружеството на БФБ – София за периода октомври-декември 2010г.:
                            Общ брой изтъргувани акции: ( 1 136 бр. акции )
                            Общ брой сделки: ( 111 бр. )
                            Минимална цена: ( 92.001 лв. )
                            Максимална цена: ( 104.500 лв. )
                            Среднопретеглена цена: ( 100.102 лв. за акция. )

*Обобщената информация не обхваща сделки с акции на дружеството сключени на нерегулиран пазар.

През тази година книжата на корабното дружество са под натиск под границата от 100 лв. при търговия с ниски обеми(под 100 бр.)

Дивидентната политика на мениджмънта е постоянна от 2006г. насам, макар че малко странно при най-голяма печалба през 2008г. (15.441 млн. лв.), дивидентът е бил най-малък едва 1.9лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
                              нищо подобно. 14 милиона за 2011 - когато цъфне налъма
                              от утешителка на стръвница, м

Коментар

• mecka_stryvnica , от налъми явно разбираш, ама кво разбираш от курамуремонт

Коментар

Working...
                                X