IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от фен1
    ако БТК се продаде на руснак (пример Лукойл) или дори западна компания (Солвей, МДК)

има шанс да започне непублично поведение

все пак цената от 3++ млрд. лв. не е малка за БТК и за да излезе купувача на печалба трябва доста да се старае

нагоре няма накъде да печели, защото цената трудно ще стигне 5 млрд например
    по-лесно ще наведе цената и използвайки някоя криза на пазара в следващите години ще изкупи акции и тогава може би ще подкара цената нагоре или ще търси отписване

при всички случаи нов собственик си крие рискове и то доста
    а това че исландецът продава си е сигнал за продажба

мнението е лично и не е препоръка за покупка или продажба

Naprotiv - signal za pokupka!
    Tor prodava, zastoto veche ne e sposoben da vdiga pechalbata chrez prestrukurirane. Nqma know-howto. Drug ste go ima.
    Osven tova za da prodade skupo, ste nadue malko akciite, ot koeto pecheli tozi, koito vleze po-rano.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макиавели
      Първоначално изпратено от Деси
      Имам голяма МОЛБА, може ли някой да ми обясни защо се правят тези врътки. Ще съм много благодарна.

Предварително Благодаря. :-)
      Dash Riproc може но явно е зает.
      О да, той ще обясни и защо трябва да струва макс 10.5лв.

Коментар

• е добре, аз пак искам да питам. в тази опция за закупуване на БТК какви са условията? каква е цената на акция на БТК?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси
          Имам голяма МОЛБА, може ли някой да ми обясни защо се правят тези врътки. Ще съм много благодарна.

Чуждите инвеститори, за да си оценят акциите, често пъти се нуждаят от определена ликвидност в търговията. Затова са и тези "врътки" - това се нарича ликвидност тук!

Коментар

• ако БТК се продаде на руснак (пример Лукойл) или дори западна компания (Солвей, МДК)

има шанс да започне непублично поведение

все пак цената от 3++ млрд. лв. не е малка за БТК и за да излезе купувача на печалба трябва доста да се старае

нагоре няма накъде да печели, защото цената трудно ще стигне 5 млрд например
            по-лесно ще наведе цената и използвайки някоя криза на пазара в следващите години ще изкупи акции и тогава може би ще подкара цената нагоре или ще търси отписване

при всички случаи нов собственик си крие рискове и то доста
            а това че исландецът продава си е сигнал за продажба

мнението е лично и не е препоръка за покупка или продажба

Коментар

• Първоначално изпратено от Деси

Dash Riproc може но явно е зает.

Коментар

• Имам голяма МОЛБА, може ли някой да ми обясни защо се правят тези врътки. Ще съм много благодарна.

Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BGold
                  Кои го врътнаха тоя пакет?
                  врътнаха го сибанк на сибанк ....

Коментар

• Май бяха СИ Банк...
                    "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Кои го врътнаха тоя пакет?

Коментар

• Голяма мъгла е положението тук. трудно се оценява потенциала, принципно тор продава скъпо - видно от сделката в чехия

Коментар

• zdraveite, statiata v Standart e moje bi subujdashta interesi, no nerealna.

ve4e ot dosta godini nasam e prieto suglashenie i se spazva kato zakon, 4e proizvoditel na telecomm oborudvane NQMA pravo da pritejava dqlove v mobilni ili fiksirani telecomm operatori.

Takuv precedent s Nokia to4no na tozi etap nqma da se slu4i, t.k. znaete za obqvenite namerenia za slivane na telco deinostite na Nokia i Siemens(ot edna strana) i zavedenite skandalni dela i visoki globi za Siemens za kupuvane na dogovori za u4astie v proekti na vsqka cena(ot druga strana).

osven tova, strategi4eski i finansovo nai-rentabilno e Vivatel da bude prodadena na golqm zainteresovan operator, koito moje da oshte po-burzo da uskori konkurentnosposobnostta na Vivatel v stranata sprqmo monopolistite Mobiltel.

Коментар

• Деси, не вярвай много на Стандарт

Коментар

• "Нокиа" иска "Вивател"

в. Стандарт

"Нокиа" се интересува от покупката на "Вивател", научи "Стандарт". Мобилният оператор ще се продава отделно от БТК, която е негов 100-процентов собственик, гласи последната мълва около телекома. Преди седмица стана ясно, че телекомът може да има съвсем скоро нов собственик. Исландецът Тор Бьрголфсон, който притежава опция за покупката на 65% от БТК, смята да я продава, обяви фондът му "Новатор". Тор придоби в началото на 2006 г. опцията да купи "Вива Венчърс", която е собственик на 65-те процента от телекома ни. Консултант на "Новатор" за евентуалната продажба на опцията е "Лемън Брадърс". Окончателно решение обаче все още няма.

Най-сетне БТК ще се отърве от голямо перо разходи, но въпросът е за колко ще стана това някой имали предположение 800 000 000 евро много ли са според вас?

Това не е препоръка за каквото и да е.
                              Горенаписаното не е препоръка за търговия с акции. :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A
                                Вгледай се малко и ще видиш, че консолидирания отчет е само за Q4. Споко ;-)
                                Прав си INSIDER-A, но затова пък балансът в консолидирания отчет е наистина консолидиран за цялата 2006-та. И там пише, че годишната консолидирана печалба е в размер на 130,397 млн. лева. По-добре е от миналата година, но, без да съм много навътре в телекома, това означава, че от дъщерните си дружества БТК губи около 150 млн. лева.... Ако някой има обяснение, нека сподели странната тактика при обявяване на финасовите отчети. Интересно ми е. Нямам акции.

Коментар

Working...
                                X