IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• (7) Акционерите са длъжни да продадат своите акции на лицето по ал. 1 в едномесечен срок от публикуване на предложението, без да е необходимо тяхното съгласие. Акциите, които не са продадени в този срок, се смятат за собственост на лицето по ал. 1 към момента на изтичането на срока. Член 156 се прилага съответно.

Това е ал. 7 на чл. 157а от ЗППЦК, влязла в сила миналия месец. Не ми се пейства целия член, защото е много дълъг.

Коментар

• Първоначално изпратено от Симона
      Калоян, не четеш добре законите. Ако има търгово за отписване и не продаде акциите 3 месеца след това може да няма нищо.
      признавам че не ги чета изобщо ... че то в БГ закони ли имало ? Само че ми е интересно как ще притежавам нещо и понеже не съм съгласен с мажоритаря после изведнъж няма да имам нищо. ще дойде да ме набие да ми вземе мизерните акции ли ? става ако направи някои манипулации...увеличения на капитала без мен и т.н. ама едва ли БТК ще прави такива мизерии заради няколко сополанковци

Коментар

• Хе, май не само ти. Аз също не разбирам какво иска да каже с това, че няма да има нищо ако не приеме търговото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Симона
          Калоян, не четеш добре законите. Ако има търгово за отписване и не продаде акциите 3 месеца след това може да няма нищо.
          Абе това нещо не го разбрах.

Ще можеш ли да дадеш малко повече пояснения? Кой закон и къде там ...

Балгодаря предварително.

Коментар

• Калоян, не четеш добре законите. Ако има търгово за отписване и не продаде акциите 3 месеца след това може да няма нищо.

Коментар

• Олеле! Извинявам се за грешката!!!! Наистина съм написал голяма глупост за което се извинявам на всички и най-вече на Куроператора за тона си. За щастие грешката ми е само във форума но не и на борсата :-) Вместо 10.70 съм писал 11.70. Това което имах предвид бе,че

10.70=11.25 - 0.55

При положение ,че за 65% от акциите предлагат 11.25 то е неразумно да се купува над 11.25 преди дивидента и 10.70 след датата на раздаване на дивидента. Затова малко преди раздаване на дивидента аз влезнах на 11.05. А сега смятам, че покупки нат 10.70 са неразумни. Ако се отчете и факта, че времето тече и през това време БТК все пак има приходи то е възможно разумната цена да е малко над 10.70 вече. Колко точно е въпрос на сметка.

Още веднъж извинения.

Коментар

• Първоначално изпратено от pnk
                Моля някой да ми обясни какво става ако не приема търговото предложение на AIG ? Или ако е търг ако не искам да продам?
                ще си имаш акции на непублично дружество, ще си получаваш дивидент ако дават, няма да знаеш реалната цена във всеки един момент и ако решиш да продаваш ще ти е по трудно от сега....общо взето замразени пари и никаква прозрачност

Коментар

• Първоначално изпратено от pnk
                  Моля някой да ми обясни какво става ако не приема търговото предложение на AIG ? Или ако е търг ако не искам да продам?
                  Mi shte si gi stiskash togava.
                  __________________________________________________ __
                  Куроператор - специален представител на Син С

Коментар

• Моля някой да ми обясни какво става ако не приема търговото предложение на AIG ? Или ако е търг ако не искам да продам?

Коментар

• От новини кобос
                      "...AIG Investments (чрез своята компания AIG Capital Partners, Inc.) придоби днес 90 процента дял от Българската телекомуникационна компания (БТК) от Вива Венчърс Холдинг ГмбХ ("Вива") и от миноритарни акционери след като получи съответните одобрения от страна на ЕС и други регулаторни органи. AIG Investments ще обяви търг за оставащите дялове от БТК. Към момента БТК е листвана на Българската фондова борса...." и тн.

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
                        Първоначално изпратено от boys
                        Задавам си въпроса,кое би ме накарало да приема бъдещо търгово, от страна на новия собственик на БТК?
                        И си отговарям, че една премия от 20% при база 10,7лв.би ме накарала да се замисля.Смятам, че е справеливо да се плати премия за остатачен дял от 10 %, за лукса, да притежаваш 100%от дадена компаниа.
                        Вие какво мислите?
                        Горенаписаното е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции.

10.70 bi triabvalo da sadyrja premia za kontrol (vse pak kupuvat nad 50%). Kato imash 90% mojesh da pravish pochti sushtite neshta kato sas 100%.
                        Tova che niakoi sa kupuvali na 12BGN ne e problem na AIG obache.
                        Може пък да не искат да отписват БТК от борсата.
                        Все пак ще искат да я препродадат след време и публичността да им е от полза.

Коментар

• Първоначално изпратено от boys
                          Задавам си въпроса,кое би ме накарало да приема бъдещо търгово, от страна на новия собственик на БТК?
                          И си отговарям, че една премия от 20% при база 10,7лв.би ме накарала да се замисля.Смятам, че е справеливо да се плати премия за остатачен дял от 10 %, за лукса, да притежаваш 100%от дадена компаниа.
                          Вие какво мислите?
                          Горенаписаното е лично мнение и не е препоръка за покупка или продажба на акции.

10.70 bi triabvalo da sadyrja premia za kontrol (vse pak kupuvat nad 50%). Kato imash 90% mojesh da pravish pochti sushtite neshta kato sas 100%.
                          Tova che niakoi sa kupuvali na 12BGN ne e problem na AIG obache.

Коментар

• Задавам си въпроса,кое би ме накарало да приема бъдещо търгово, от страна на новия собственик на БТК?
                            Вие какво мислите?

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola
                              Първоначално изпратено от Куроператор
                              Първоначално изпратено от Nikola
                              Не съм. Алтернативата трябваше да бъде. Виктор Куроператор Караджов.
                              P.S. Ako iskash moga i da ti se razpisha niakade da si go imash kato memorabilia.
                              Сега мога да умра щастлив. :wink: Не бе ташак да става просто гледам, че храниш всичко и всички и реших се позаяждам и аз. Нищо лично.
                              Za tova e forum - vseki moje da si dava mnenieto. Ako te drazni tova koeto pisha, ne go cheti. Tazi tema e za BTC.

Коментар

• Първоначално изпратено от Куроператор
                                Първоначално изпратено от Nikola
                                Не съм. Алтернативата трябваше да бъде. Виктор Куроператор Караджов.
                                P.S. Ako iskash moga i da ti se razpisha niakade da si go imash kato memorabilia.
                                Сега мога да умра щастлив. :wink: Не бе ташак да става просто гледам, че храниш всичко и всички и реших се позаяждам и аз. Нищо лично.

Коментар

Working...
                                X