IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
    Ох това после да влезе като пари на утрепания ни пазар определено ще го раздвижи.
    няма шанс пич...93.9999% си отиват по направление..останалите 5% ако се сългасят да приемат хамериканците ...си отиват към хамерика.. за нашия пазар остава 1%, че и по-малко..но и там има чужди играчи..такаче го сметни 0.3% примерно... няма да се усети, но то няма още нищо на мегдан, че да се случи

поздрави и успех
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Ама си признайте, че средните ви цени са повече от 5 лева та като вземете 20% та големия праз.
      Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
        Това е сделка за около 1 милиард евро и имайки предвид колко е 'утрепан' пазара в БГ
        Ох това после да влезе като пари на утрепания ни пазар определено ще го раздвижи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ПешоКенин Разгледай мнение
          Еврото съм го смятал на 1,95583 колкото е курса и излиза 6,50 лв. за акция.
          Ок твоето е вярно 6.50 ако има търгово в следствие на сделка.

Коментар

Еврото съм го смятал на 1,95583 колкото е курса и излиза 6,50 лв. за акция.
            На мен пък ми излиза 6 лева при каква оферта аз смятам на 900 милиона.

Секунда да погледна пак може и да си прав.

Коментар

• Еврото съм го смятал на 1,95583 колкото е курса и излиза 6,50 лв. за акция.

Коментар

Получава се така, че в-к Труд дето не знам вече какъв вестник е ..са доста по-информирани и следят темата. Това е сделка за около 1 милиард евро и имайки предвид колко е 'утрепан' пазара в БГ .
                Извода е, че явно в бъдеще когато борсата работи по-добре ще се търси по-надежден източник на инфо щото тая статия за оповестените оферти наистина не е маловажна.

Коментар

• Само тоя дето е взел сутринта на 4.5лв туку намаже нещо щото ако има сделка и търгово поне аз го изчислявам на около 6 лева. Еврото не е 2 лева е около 1.95лв.

Иначе останалото си е смешна работа та като вземеш 100 броя на 5 и имаш късмета да се вземе 6 и ко излиза 100 лева велико.

Коментар

ПП притежавам акции и мнението ми не е препоръка за покупка или продажба.
                    Ако не бях зает с патката сега щях да съм тук с теб. Поздрави.

Коментар

• Ами те, Берти, само там не са ни още изместили комшиите...

Коментар

• Ако някой би ме чул..бих отправил градивна критика към екипа на Инвестор.бг.
                        Това е може би най-посещавания икономически портал/медия и е доста странно как тази тема не се следи изкъсо. Получава се така, че в-к Труд дето не знам вече какъв вестник е ..са доста по-информирани и следят темата. Това е сделка за около 1 милиард евро и имайки предвид колко е 'утрепан' пазара в БГ ...да се подминава все едно нищо няма е меко казно непрофесионално. В същото време се пишат материали за разни 'страхотни' сделки..

поздрави и успех

ПП притежавам акции и мнението ми не е препоръка за покупка или продажба.

Коментар

• Аз ги смятам така - над 900 млн. евро за 94% от акциите се пада 960 млн. евро грубо за 100% от акциите или 1872 млн. лева. Или по около 6,50 лв. за акция.

Коментар

“Тюрксел” на практика се явява освободител на БТК от гигантските борчове на компанията. Турците дават висока цена, срещу която обаче искат отписване на задълженията на българската компания, които са на обща стойност от 1,65 млрд. евро към повече от 20 финансови институции.

Коментар

• БТК става турска до две седмици

автор(и): Светослав Метанов, прочитания: 2330, коментари: 18

БТК - Телефонната Палата Снимка: Архив

Бъдещето на БТК (“Виваком”) минава през Босфора. Най-вероятно новият собственик на компанията ще е водещият турски мобилен оператор “Тюрксел” - трети в Европа с общо 34,4 млн. абонати.

Очакваната съпротива от страна на инвестиционното звено ВТБ на руската “Внешторгбанк” и българската Корпоративна търговска банка (КТБ) е по-слаба от предварителните прогнози. Обединените сили на финансовите институции са стигнали до трето място в класирането на офертите, научи “Труд” от източници в Лондон и София.

Само турската оферта за БТК е с цена от над 900 млн. евро за 94% от компанията. На второ място по цена се нарежда офертата на бизнес партньорство в леко странен формат. В него са фондът “Новатор” на исландския магнат и бивш собственик на БТК Тор Бьорголфсон и гръцкият богаташ Панос Германос. Двамата са предложили 870 млн. евро за акциите на телекома. Офертата на ВТБ и КТБ е с 20 млн. евро по-ниска от класираната на второ място.

Освен че турската цена е най-висока, само тя е изцяло кеш. Другите две предложения са комбинации между пари в брой и дисконтиране на задължения.

“Тюрксел” на практика се явява освободител на БТК от гигантските борчове на компанията. Турците дават висока цена, срещу която обаче искат отписване на задълженията на българската компания, които са на обща стойност от 1,65 млрд. евро към повече от 20 финансови институции.

Този път сделка за БТК наистина ще има. Развръзката ще е до две седмици, като прекратяване на процедурата вече е изключено, обявиха източниците на “Труд”. Консултант по продажбата на българския телеком е лондонският офис на инвестиционната банка “Морган Стенли”. Според неофициална информация те вече са започнали финалния тур от преговорите с предпочетения турски кандидат-купувач.

Точно преди година се провали предишният опит за продажба на БТК. Тогава за компанията кандидатстваха богатите араби от “Огер телеком”.

СВЕТОСЛАВ МЕТАНОВ

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1281061

Коментар

• http://www.reuters.com/article/2012/...8E681820120306

само ако го вземат... да не го кръстят туркнещо си , че няма да им останат абонати...освен ДПС-то де...

Коментар

Working...
                                X