IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Garo

Жана, според теб печалбата на БТК ще намалее от 250 на 120 мил.лв./година ?
    Много ме съмнява, като се има предвид, че уж стандарта ни се покачва. А и като се има предвид М-тел каква печалба имат, пък не се монополист.
    Има на къде да се развива БТК. И след като приключи с инвестициите от 700 мил. евро, ще видите такива дивиденти, че ако сте със слаби сърца - горко ви.

Коментар

• Garo

Това че исландците са купили 25% (ако е вярно) не означва че Адвент със свързани лица контролира 90%
      Няма начин да иам търгово освен ако Адвент не стане собственост (поне 50%) на исландците

Коментар

• Garo

Гаро по повод становището ти "Средното Р/Е S&P 500 е 26, а на БТК е само 12, въпреки че перспективите за растеж пред БТК са доста по добри от тези на американската икономика!"
        не мога да се съглася с теб.
        БТК в момента е монополист.Пазарен дял от тук нататък могат само да губят.С третия GSM ....големи
        инвестиции с ниска възвращаемост.Така че печалбите трайно ще вървят надолу.Така и P/E ще си отиде на мястото но не защото цената ще се качи а защото печалбата ще пада.
        А че американската икономика нямала потенциала за растеж който БТК има.............не го казвай пред хора това щото ще те вземат за луд.

Коментар

• БТК ъп, ъп

Прав е Гаро да е оптимист за БТК! Сега потърсих инфо в интернет за унгарския телеком МАТАВ и се оказа, че се върти на 18,5 Р/Е! Това превърнато в цена на акции на БТК прави 555 лева на акция!

За Чешки телеком намерих някакво инфо, че е на загуба! Това вярно ли е?

Коментар

• БТК ъп, ъп

Недей така да потвърждаваш името си

Коментар

• БТК ъп, ъп

Златната акция на държавата, не забранява ли делистването?

Коментар

• БТК ъп, ъп

Душици, още вчера ви казах да обърнете внимание на пакета, който сибанк купи. малко над 25%, а имаше поръчки и за още, после два дена купуват от пазара не малко акции. Това, което Джони казва най-вероятно е вярно, но не става въпрос, че исландците са купили и 25-те%.
                65 + 25 = 90. Но ако е така вече имат 1% над 90-те, тогава няма смисъл в това да вдигат цената. Затова според мен този кофти мой сценарий не би трябвало да е верен

Коментар

• БТК ъп, ъп

........... а да ли търговото предложение ще бъде прието или не мажоритарния собственик над 90% може да го отпише като публично.

Естествено ако инфото на Jony e истина!!!

Време е за танц .... Лека вечер на всички

Коментар

• БТК ъп, ъп

Файненшъл таймс: След търга акциите на БТК скочиха до 297 лева
                    28 януари 2005

Акциите на БТК скочиха с 36% до 297 лева/акция, след като вчера (четвъртък - б. р.) българското правителство продаде миноритарния си дял в компанията на електронен търг на Софийската фондова борса, пише в петъчното електронно издание в. Файненшъл таймс.

Продажбата на дела от 34,8% донесе общо 624 милиона лева, с което общата стойност на компанията достигна около 1,78 млрд. лева, допълва авторитетното издание.

Българската държава занапред запазва "златната си акция" в БТК, която позволява на правителството да наложи вето при евентуално поглъщане на компанията.

Първичното публично предлагане на акции на БТК, което до момента е най-голямото в приватизационната програма на България, бе и първото регистриране на борсата на телекомуникационен оператор на Балканите, отбелязва още в. Файненшъл таймс.

Коментар

• БТК ъп, ъп

СиБанк на търга беше ... от дребните спекуланти.Факт,че в деня на търга купуваха компове и след това се оказа,че остават нереализирани такива от тях на търга. Същото важи и за ПФБК.Те бяха сигурни,че ще класират всички оферти и затова купуваха.сега трябва да избият загубите от купените компесаторки на високи цени,но нереализирани на търг. Единствения начин е висока цена за БТК и продажба на акциите високо.Честно казано не очаквах този сценарии и затова не участвах.Но съм горд,че пазара победи връзкарите и корумпетата.Да живее свободния пазар.Който върви срещу пазара пазара ще му го........

Коментар

• БТК - търгово предложение

Не знам да ли прочетохте поста на Jony.
                        Ислнандската банка LandsBank e kupila 25 % ot BTK от друга страна са собственици на 30% от Адвент... и т.н.т. Това означава че 90% са съсредочени в едни и същи ръце.
                        Ако инфото е истина е напът да последва и търгово предложение.
                        Нямам опит на БФБ и ме интересуват Вашите мнения.

Коментар

• БТК ъп, ъп

Чрез днешната цена на БТК курсът на компенсаторките ми е 165%! Не е лошо! :-)

Доста хора в този форум твърдят, че БТК е балон! Явно не сте запознати с понятието балон!
                          Балон ще има тогава, когато домакините и таксиметровите шофьори започнат да купуват акции. В момента БТК се концентрира във все по стабилни ръце, а това не е предпоставка за балон!
                          Домакините и таксиметровите шофьори ще започнат да купуват над 500 лева :-)

Средното Р/Е S&P 500 е 26, а на БТК е само 12, въпреки че перспективите за растеж пред БТК са доста по добри от тези на американската икономика!

Коментар

• БТК ъп, ъп

Аз също съм сигурен, че скоро ЩЕ ТЪРСИМ отново КИ. Днес в "168 часа" Ники какви ги забърква пак в перспектива- аз си мисля: окумуш- момче, непрекъснато за реализация и обезщетяване на правоимащите мисли- друга алтернатива не може и да има /което е добре и за нас/.
                            Може да помислите, че "кукам", но за БДЖ-то става дума: ще обособява различни дружества- отделно: губещите пътнически , печелившите товарни и още по-печелившата спедиция, която дефакто диктува цените на всички производители, които ползват този транспорт. И ЩЕ ГИ ПУСКА ОТНОВО ПО НАШАТА СХЕМА- през БФБ срещу КИ. Аз казвам: да живее новият холдинг от тези компании в рамките на БДЖ, има и песимисти- сегашният шеф на БДЖ /няма как да не е така/ и някои политици си чешат езиците в тоя дух.
                            Един депутат пък " плаче", че заобикаляли парламента и закона за приватизация с пускането на 30% от БРП през борсата /речното плаване също не е за изпускане мисля, както се казва ПОЗИТИВНО и по този въпрос/.
                            А бе, този Ники, да е жив и здрав: много идеи, пък и работи нашия- щом първата крачка е направил, познайте колко още ще направи. Такива сме хората и той не е изключение- успехът ще ги накара, къде предизборно, къде в името на новите светове, които ще "покоряваме" да ускорят развитието на БФБ, а то други възможности освен познатите ни на нас- няма.
                            Я отново да помислим с вас от какви цени да започнем да пазаруваме КИ, защото това е нашата перспектива...

Коментар

• БТК ъп, ъп

Pragmatik
                              аз го давам спокойно . между чакане и очакване има голяма разлика. 130 има само в един мой пост и то не беше моя таргет. А мисля, че с Иван Петров и другите защитавахме балгородна кауза.

А въпросите ми по-долу не са теория, защото още нямам отговор на тях. Но мисля че мястото му е точно тука да си отговорим на тях и да си поставим цел например 500 или защо не 1000. ;-)

Поздрави!

Коментар

• БТК ъп, ъп

Понеже някой ме спомена, та и аз да кажа нещо. Отдавна не бях писал тук
                                Аз съм приключил с компенсаторките, не ме мислете. Беше чудесно изживяване и отлична доходност! Никога няма да го забравим.
                                Но това вече е минало, а ние сме спекуланти и не трябва да се привързваме към позиции. Ще се върна на компенсаторките само ако паднат още малко. Сега обаче съм на вълна други позиции.
                                Поздрави на всички спекуланти!
                                state+

Коментар

Working...
                                X