IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Смятащ

Да бе.Коефициентите в Ню Йорк.Ние сме все нещо уникални,извънземни,по-различни и какво ли не.
    Хайде стига.
    А това за наливането са пълни глупости.Те адвент ще си ги извадят от джоба тези пари.Така ли?
    Ако това ти е становището значи няма повече какво да обсъждам с теб.Разсъждаваш като пост социалистическа вкаменелост.
    По въпроса че те не искат някой да лапа от техния труд съм напълно съгласен.Колкото по голям е техният дял толкова повече ще лапнат като продават.Само че ще спечелят и останалите държатели на дялове.
    Виждам че си Тома-Неверни затова няма да те затруднявам с доводи.
    Които иска да купува.Който иска да продава.Това е живота.

Коментар

• БТК ъп, ъп

Стойчо веселяк, ти много добре знаеш че "трябва да струва" на борсовия език несъществува. AUD/USD от вчера насам знаеш ли къде трябваше да бъде? Знаеш ли как цял ден ми ходи по нервите, а "трябваше" още на долу да слезе, но това е друга тема.
      Между "трябва" и интересите на мажоритарния собственик има голяма разлика. А той купува защото акциите му осреднени му излизат доста евтино и ако сега не копува то току виж се появил някой и обедени едни 9% около себе си. И какво ще трябва да налее стотина евро собствени средства във всяка една негова акциийка, а той да си пуши пурите и пие уйскито и от време на време ще изявява претенции и недоумения............. а замаените собственици на Адвент ейтака ще извадят 700 мио. и ще ги инвестират в дяловете на Стойчо.

Стойчо с коефиценчетата с мен в НюЙорк, тука играта е друга.

Коментар

• БТК ъп, ъп

Макар, че е леко абсурден аналог виж FT от днес за поведението на Citi в Германия за манипулация на пазара в Германия. Доста сходно поведение.

Коментар

• БТК ъп, ъп

А, защо Сибанк продължава да изкупува акции на нива 330лв.?
          http://pazari.dnevnik.bg/internal/or...temid=1406&p=0

Коментар

• БТК ъп, ъп

Смятащият,можеш ли да ми сметнеш колко трябва да стува БТК при текущият пазар?
            Не можеш.Е аз мога и затова ти казвам че позицията е яко подценена.
            Бих се радвал ако този който изкупува като бесен вземе та се оттегли за малко за да си напазарувам на евтиниика от тиквите но май няма да стане.
            А на теб никой няма да ти пречи да си един оБИКНОВЕН наблюдател и да видиш как останалите печелят.

Коментар

• Скептик

"БТК - 10% спад в печалбата за 2004, ГСМ-бизнесът изнесен в дъщерно дружество, източването започна!)"
              Скептик след този пост изглеждаш като индианец пред пишеща машина.
              Изобщо погледна ли финансовите резултати за 2004?
              А разбираш ли какво пише там?
              Явно си поредният лаладжия тук.
              А забеляза ли че и мобилтел са изнесли лиценза си за стационарна телефония в отделно дружество?
              Те също ли ще точът?Себе си ли?
              Защо не отвориш сергия на женския пазар?Ще ти е по душа,вервай ми!

Коментар

• лошо - БТК е изнесла 3-ти GSM в отделна фирма!

Гарка батка много си зле.Ако ВИВА продадат на 500 аз ще ти подаря 100$ БЕЗУСЛОВНО.

Коментар

• а честито

Имало едно време една банка, ама тя не била просто банка, а банка която се премятала от ръка на ръка с оглед политическа сила, която била на власт. Та тази банка имала бая сериозни ликвидни проблеми.
                  През един слънчев ден едно правителство решило да приватизира една телекоманикационна компания с някакви КИ. Дошъл моментът на всенародна веселие, което било добре дошло за тази банка, която по всяка вероятност имала вътрешна информация и изкупила тлъсто парче от тези КИ. Та дошло времето на всенародни празници и всички яли пили и се веселили, ама и банката била вътре. И всичките пeли на висок глас песента "up, up". Та дошло време да се плаща това всенародно веселие. Та въпросната банка, нали все пак била байрактара на това веселие мъдро заключила " Eeeee от нас тамбурата и суфрата, а от вас масрафа". И тогаз се получило така, че тези които най-много викали ....най-ревали.

Коментар

• а честито

Прав си смятащ, имах в предив кешна. Аз не съм портфейлен инвеститор.
                    За влизането мисля че влязох точно, с пазарна заа всички КИ които имах, сега дебна излизането. Друг проблем ми е, че ми останаха акции от лукойл от масовата прив., ама те са малко.
                    If you're not sure - google it!

Коментар

• а честито

Сико от приказка на приказка ще стигнем май до основния проблем за интрадей играчите кога да влезе и излезе. А стратегическите инвеститори да не ги мислим те ще са на пистата след 20 февруари 2007, а до тогава ....... между другото недей да използваш думата "шитване" за Акциите на БТК. ;-)

Коментар

• а честито

Обърнете внимание как мтел задържаше абонати с диференцирани цени към своите и други мрежи, докато глобул веднага пусна всички на единна тарифа. Със стационарната телефония май пак ще е така. БТк няма как да не използва монопола си в момента по същия начин.
                        Очевидно, че в големите градове ще има конкуренция на БТК, която бавно ще набира сила, но в дълбоката провинция като да няма да е скоро. И все пак моя интерес тук е не да правя дългосрочни анализи, а кога да шитна акциите си.

Коментар

• а честито

Изграждането на националната мрежа на "КейбълТел" е във финалната си фаза

"КейбълТел" ще конкурира БТК при предоставянето на фиксираната телефония. Това стана ясно след като комисията за регулиране на съобщенията официално е потвърдила прехвърлянето на лиценза за предоставяне на фиксирани гласови телефонни услуги от "Глобалтех България" ЕООД на "КейбълТел" АД.

Лицензът за фиксирана телефония ще позволи на "КейбълТел" в близко бъдеще да предложи реална алтернатива на БТК за телефонни услуги във всичките 20 града, в които фирмата има изградена мрежа, се посочва в съобщението. Услугата е вече валидна в градовете София, Бургас и Русе.

Съвсем скоро абонатите на БТК ще могат да се свързват с абонатите на "КейбълТел", засега абонатите на "КейбълТел" имат връзка с мрежите на "МТел" и "ГлоБул", както и с международни оператори.

Изграждането на националната мрежа на "КейбълТел" е във финалната си фаза. През последните 15 месеца компанията е инвестирала близо 100 млн. лева в разширяване на мрежата и във високи технологии, съобщават още от фирмата. /dnevnik.bg

ECON.BG
                          www.targ.bg

Коментар

• ъп ъп

Значи Сико с теб сме колеги аз съм изграждал тази стационарна телефония (БТК) и знам какво струва. А това лято изграждахме оптиките и на конкурентите и Мтел и Кейбъл. Да ти кажа все още се опитвам да направя експертна оценка на БТК, защото счетоводната нещо не ми харесва.
                            А за конкурентите на БТК ще кажа само че имат изградени магистрални пръстени свъзващи големите градове от юга и севера, а в по-големите градове имат първични и вторични мрежи. Там където се изгражда газовото се пуска и оптика, т.е. инвестициите си вървят, мрежите се изграждат, а от тук БТК все по малко ще печели от споделянето на мрежата си.
                            Като цяло обаче доминиращото положение на БТК поне в близките няколко годи няма да се загуби.

Коментар

• ъп ъп

Някой от вас има ли идея как се прави стационарна телефония. Аз съм инженер и мисля че ми е ясно. С кашата в българската инфраструктура (като пример ще ви дам че само в централната градска част на София има тунели под улиците за комуникациите, а навсякъде другаде се копа) едва ли някой ще се наеме при този свит пазар да инвестира. Що става дума за Чехия, България е много много по-назад. Бих сравнявал с нашата ситуация по-скоро с бивши съветски републики, но не и с Чехия.

В момента в малките градове и селата хората плащат масово половин такса за телефон срещу ограничени разговори на месец. И то таксата е от порядъка на едно две евро. Едва ли ще е все така.

Коментар

• лошо - БТК е изнесла 3-ти GSM в отделна фирма!

BTC ste ima konkurencia v edni deinosti, no v drugi monopola ste si ostane dulgo vreme.

Коментар

Working...
                                X