IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Джъстис

Д самият факт че си задаваш тези въпроси говори за една МНОГО ГОЛЯМА неосведоменост.Съжалявам.

Коментар

• Гаро

Дайте моля ви да не разводняваме дискусията, както е с повечето форуми, а да говорим по същество - настояще и бъдеще на БТК в цифри. Вашето мнение

Коментар

• Гаро

Гаро не знам защо си останал с впечатлението че знаеш нещо повече от мен?
        Все още нищо не съм казал за да можеш да направиш смисленно заключение.
        Но явно твоите методи на оценка са си такива.Правиш заключения от въздух.
        Абе въздухарче........

Коментар

• зАБЕЛЕЖКА

1. Imat seriozni inv. планове според мен
          2. Имат собствен ресурс.
          3. Със сигурност имат достъп до огромни по размер средства.
          4. Кой ресурс е по-изгоден за тях - ами там има достатъчно добри фин. мениджъри да преценят, как ще им е най-изгодно да се финансират.
          5. Отговорът е като въпрос 4.
          6. виж 4.
          7.........
          8. Не смятам, че ще имат за цел да крият печалбата, поради отговора на въпрос 9.
          9. Ще продават на някого според мен след време - от 3 до 5 години.

Коментар

• зАБЕЛЕЖКА

Ami moite nadejdi sa, 4e nqma da izbqgat ot publi4nost, za6toto Viva sa finansov investitor i sled nqkolko godini 6te prodadat q na Vodafone, q na nqkoj drug. Bi trqbvalo da iskat da izglejdat mnogo dobre na borsata, da sa skypi i t.n.

Коментар

• зАБЕЛЕЖКА

Znae6t съгласен съм и те допълвам.
              Въпросът е те искат ли да са публични или не, ако един е собственика на пакет от 95%. Ще имат нужда от пари ако нямат и имат инвестиционни планове, които не могат да самофинансират.
              Въпросите са: (1) Имат ли сериозни инвестиционни планове; (2) Имат ли собствен ресурс; (3) Имат ли достъп до източници на средства - банки, фирма майка и т.н.; (4) Кой ресурс би бил по игоден за тях - външен на около 5% от банка или от борсата, чрез емисия я на облигации, я на акции; (5) Кой път на съотношение ще следват по отношение на Debt/Eq.; (6) Ако преследват някакво точно опрделено съотношение дълг/кап. то най-добро ли е; (8) Колко печалба предвиждат да "скрият" и публучността може ли да им пречи да го направят; (9) Ще продават ли на някого след време или са long-term?

Коментар

• Za skeptika

Скептика обаче наистина доказва само едно - или е пълен аматьор или просто се опитва да свали още малко цената, за да купи евтино.
                Значи според теб Сибанк пързаля хората да купуват скъпо БТК срещу левове (срещу КИ-та е очевидно, че всички са спечелили като са играли на търга). Драги ти май представа си нямаш, че минимум 90-95% от купените акции срещу левове ги взе точно Сибанк. Излиза, че пързаляйки другите без да иска е изпързаляла себе си. Това ли твърдиш?

Коментар

• Гаро

Може текущо да не съм съгласен с мнението на Garo, но поне го уважавам, защото поне има идея какво пише, но за Стойко не съм на това мнение.

Коментар

• зАБЕЛЕЖКА

Добре де, разбрахме, 4е има песимисти по позицията, има и оптимисти. Аз за себе си съм си направил анализ, но не бих искал да го излагам тук. Дайте си всички прогнозите за развитието на цената, колко според вас реално струва една акция на БТК в момента и т.н.
                    Моята прогноза за цената беше 340-360 лв. няколко месеца след търга, когато пазарът се изчисти от хората, които за първи път в живота си се сдобиват с акции, както и от по-неподготвените инвеститори. За моя изненада, цената удари посочените от мен нива веднага след търга. Затова бях склонен да се разделя с акциите си и това направих. Продадох половината. Но ми е интересно, че точно професионалните инвеститори купуват безпардонно на нива 320-330лв. Така че спрямо настоящата информация за компанията тя се търгува на справедливи нива. Ако говорим за бъдещи очаквания, това вече е съвсем друга тема. Аз очаквам наистина добро развитие поради много причини, за които вече е ставало въпрос.
                    Всичко това е чудесно, но има един единствен негативен сценарий, който се надявам да не се случи. А именно клиента на Сибанк да е един единствен - Вива. Т.е. те да имат възможността да затворят компанията, при това положение биха свалили цената, защото разполагат с възможността затова, поради ниския фрийфлоут, за да може евентуално да го отпишат на по-ниска цена. Но при все, че имаше и няколко други големи купувача, макар и значително по-дребни от СИБ се надявам това да не стане, тъй като Райфа и ИНГ и ПФБК според мен действаха до голяма степен съгласувано и информирано по отношение на плановете един на друг в последните месеци на компенсаторна буря и на търга.

Коментар

• Гаро

Стойко, много неща още не знаеш :-) Но може и да ги научиш, ако не си вириш прекалено носа! :-)

Коментар

• Гаро

Стойко, какво ли знаеш ти?
                        Е може да не е столица, но място където е създадена първата борса само за опции е

Коментар

• Гаро

Скептика, мерси, че ми отвори очите! :-) Чак сега осъзнавам как съм се набутал, когато си купих акции на БТК за 218,64 компенсаторки! :-)
                          Направо не мога да повярвам, че съм бил толкова глупав! :-)

Коментар

• Гаро

Стига бе човек.Ще ме умориш от смях.
                            Не знаех че опциите имат столица.
                            Звучиш като някоя пенсия чиито некролог се показва дискретно от джоба.

Коментар

• Гаро

Sujaliavam oba4e ti si bil kriti4en slu4ai, a az s takiva ne si gubia vremeto.

Коментар

• Гаро

Забележка, моите цифри на първокласник се сбъднаха, докато твоите още не сме ги видяли! :-)

Стойко, явно нито си бил, нито си търгувал в столицата на опциите : Чикаго!

Коментар

Working...
                                X