Първоначално изпратено от INSIDER-A
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
БТК (5BT / BTC)
Collapse
X
-
Globul Q1.2012
Печалбата преди данъци, такси, лихви и амортизации за първото тримесечие на годината е намаляла с 9,7% спрямо същия период на 2011 година. Сега тя е 33,7 млн. евро, а преди година е била 37,3 млн. евро. През периода януари-март тази година приходите на телекомуникационния оператор са достигнали 96,7 млн. евро. Преди една година размерът на приходите е бил 96,4 млн. евро.
MtelQ1.2012
Най-големият по численост на абонатите мобилен оператор в България "Мобилтел" отчита 115,9 млн. евро приходи през първото тримесечие, което с 13,1% по-малко спрямо същия период на 2011 г. Както показват финансовите резултати на цялата Telekom Austria Group, чието дъщерно дружество е "Мобилтел", печалбата преди лихви, данъци и амортизации се срива с 24,1% до 49,1 млн. евро.
Ха сега да видим къде е Виваком Q1.2012:
Приходи за Q1 = 112 млн. евро /+2% YoY/
EBITDA = 44 млн. евро /без обезценки и провизии/ (+2% YoY)МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнениеТази цена е подигравка с финансовата логика и никой, който не е на адски зор не би я приел.След 2 год. Виваком ще е телеком номер 1 в БГ и тогава цената ще е друга.
Не е лошо човек от време на време да слиза на земята от планетата на мечтите.
А колкото до офертата, Телеком Аустрия преди месеци предложи 4.8х ЕБИТДА за Телеком Сърбия. Според мен 5х ЕБИТДА за Виваком си е направо подарък, а 6х ЕБИТДА които се спрягат са направо невероятни. Банките са доста здраво стъпили на земята, за разлика от някои инвеститори тук, така че офертата не е приета поради причината, че никога никой не е давал 900млн. евро за фирмата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеЦената от 900млн. евро е повече от добра за Виваком. Проблемът според мен обаче е че това никога не е била офертата на турците! За това и не са приели нито една от тях.МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеЦената от 900млн. евро е повече от добра за Виваком. Проблемът според мен обаче е че това никога не е била офертата на турците! За това и не са приели нито една от тях.
Нищо чудно цялата турска оферта да е била фарс с цел другите 2 да предложат повече.
И 870 милиона да е била по-ниската оферта пак не беше толкова лоша. Успех на БТК но следваща продажба се очертава след 2 години.
Ще следиме па ако е изгодно тагава, че влезнеме.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеако глобул се продаде в бъдеще ще се отвори място за един класен играч дето сега нямаше как да бидне за телекома.
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеНямам акции щото съм се набил на едно друго място. Но можеше да имам примерно.
Турската оферта беше най-доброто за акционерите. Сега тепърва ще преструктурираме па ше гледаме какво е станало. 2 години до нов търг така го виждам.
Борис Немшич не е факир, така че не очаквам кардинални промени в БТК и през следващите 18 месеца. Пък и неговия опит в управлението на Вимпелком е доста противоречив!
Цената от 900млн. евро е повече от добра за Виваком. Проблемът според мен обаче е че това никога не е била офертата на турците! За това и не са приели нито една от тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнениеЩо се ядосваш, да не би да имаш акции, пък и едновременно да си в час какво би последвало ?! Случилото се показва че банките в Европа са взели въздух, и /или юридическите им съветници са им казали че няма как да прекарат останалите просто защото искат да чистят риск!
А иначе офертата въобще не беше добра, за продавача де
За това че беше пародия на търг си много прав!
Турската оферта беше най-доброто за акционерите. Сега тепърва ще преструктурираме па ше гледаме какво е станало. 2 години до нов търг така го виждам.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнениеСделка за Vivacom няма да има
Стратегическият инвеститор Turkcell е получил официално уведомление, че кредиторите на телекома прекратяват усилията си да намерят купувач
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пълна простащина беше тая процедура. Едните не знам си какво се отказват при подадени оферти.
Сега тия дето ги приемат се отказват.
Пълна пародия на търг. Простотия до небето.
Какви са тия неща единя може да се отказва другия може.
Всичко е било една пародия.
И Турската оферта ако е била за 900 милиона за БТК към момента беше добра оферта.
Що се ядосваш, да не би да имаш акции, пък и едновременно да си в час какво би последвало ?! Случилото се показва че банките в Европа са взели въздух, и /или юридическите им съветници са им казали че няма как да прекарат останалите просто защото искат да чистят риск!
А иначе офертата въобще не беше добра, за продавача де
За това че беше пародия на търг си много прав!
Коментар
-
Сделка за Vivacom няма да има
Стратегическият инвеститор Turkcell е получил официално уведомление, че кредиторите на телекома прекратяват усилията си да намерят купувач
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пълна простащина беше тая процедура. Едните не знам си какво се отказват при подадени оферти.
Сега тия дето ги приемат се отказват.
Пълна пародия на търг. Простотия до небето.
Какви са тия неща единя може да се отказва другия може.
Всичко е било една пародия.
И Турската оферта ако е била за 900 милиона за БТК към момента беше добра оферта.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Ясно е, че банките не са чак толкова свалили гащите и оценяват БТК. Офертата на турците предполагам е била на минимума поносим като цена платена В БРОЙ. Ако наистина са се пазарили за блокирани 10-20% от сумата това не е по вкуса на банките , когато говорим за сделка на минималния праг(според тяхните си виждания).
Ако наистина наемат корифея дето го спряга Труд ще настанат тежки времена за Мтел и Глобул (не че сега не са).
За мен интересното е как ще се организира собствеността на ниво НЕФ или БТК. На ниво БТК ми се струва, че ще е по-сложно.
Нямам портив да изчакам ако след 2-3 години успеят да пласират на по-добра цена от 900 мил. евро за 94%.
Възможни са много сценарии и няма какво да гадаем как ще се развият нещата. Факт е, че още няма нищо черно на бяло.
Поздрави и успех
ПП ако глобул се продаде в бъдеще ще се отвори място за един класен играч дето сега нямаше как да бидне за телекома.Last edited by bertram; 04.05.2012, 10:44.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар