If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Po dolu pisah 4e Mtel e pordaden za 1.6 evro a kapitalizaciqta na BTC e 1.7 miliona (podrazbira se 4e e evro ne moga da sravnqvam evro s leva) tova koeto uto4nih e 4e tazi kapitalizaciq e smqtana na baza na dneshna tsena 405 leva.
batka, tova koeto kazvam e ne che e losha ideia da si si kupil navremeto, a tova che v momenta e po-izgodno da prodavash, osven ako ne ne chakash po-goliama cena na akcia, a tova ako ne ochakvash po-goliam divident v bydeshete e...stranno. Vinagi syshtestvuva i logikata vse shte se nameri po-goliam balyk ot men da kupi pri po-visoki niva. T.E. cenata raste zashtoto cenata raste.
За мен очакванната коалиция е БСП-НДСВ. Всичко останало ще е изненада...
Няма да е зле ако се образува и една дясноценристка коалиция, но само ако има стабилно мнозинство!
От борсова гледна точка, ключовата дума е стабилността и предвидимостта!
За 2007 година ING предвижда консервативните 45 лева нетна печалба на акция или 1,3 лева при новите акции. При Р/Е 15-20 това прави цена от 20-25 лева на акция...
Лично аз съм по оптимист, но може и позицията да ми замъглява погледа :-)
Гаро ако и прогнозите за цените на акциите правеше така както тези за изборите до сега би трябвало да си умрял от глад.
Не че на мен ми харесват тези прогнози но те са много реални а не изненадващи.
И случайно ли забрави за коалиция БСП-НДСВ или тя не е лоша изненада а добра.
И въобще дали ще бъде изненада.
Деси, защо ми задаваш неудобни въпроси? Колко ми е голям? Ами големичък си ми е, но не се хваля с него :-) Не сме в чак толкова интимни отношения :-)
Лоша изненада за мен е абсолютно мнозинство на БСП, коалиция БСП-ДПС или широка, шарена дясна коалиция с няколко души мнозинство. Тези сценарии ще предизвикат определена несигурност в началото на мандата :-(
Garo podkrepqm mnenieto ti dazhe az sum oshte po-golqm optimist za tazi poziciq ora hajde da ne se zabluzhdavame M-tel za 1.6 miliarda eur a kapitalizaciqta na BTC e 1.7 po dneshna tsena 405 leva prosto e smeshno. Da napomnq sushto 4e 51% ot cheshkiq telekom se pordade za 5.37 miliarda dolarcheta koeto pravi grubo 10miliarda za telekoma im. Da predpolozhim 4e nie sme mnogo po-zle ot tqh i 4e nashiq telekom e s 60% po evtin tova pravi tsena ot 4miliarda dolarcheta. Da ne zabravqme i za investiciqta ot 700 milki evro kojto advent trqbva da napravi...vsi4ko tova go kazvam za da se argumentiram s tvurdenieto si 4e posokata e UP!
Гаро, какво разбираш под "изненади на изборите"? Щото и на децата вече им е ясно, че БСП ще ги спечелят. Аз лично се надявам да се коалират с НДСВ и пак царя да е премиер, но при всички случаи 27, 28 юни ще бъдат едни от най-интересните на БФБ.
Вижте какво писа Гаро в края на януари и какво се случи :-) Всичко върви по предписание :-)
Единственото, което не улучих е плащането на дивидента... Не взех в предвид, че при сравнителното ниска задлъжнялост на БТК собствениците ще предпочетат да изплатят дивидент и да финансират растежа чрез заеми!
Сега ще си позволя да направя още една прогноза :-)
Резултатът за второто тримесечие на БТК ще бъде много як, поради промяната на тарифите и значителното увеличение на ефективността на фирмата. Сплитът ще повлияе много положително върху ликвидността и цената на акциите, защото много дребни инвеститори ще се качат на ракетата БТК :-)
Моят следващи таргет за септември-декември е 18-20 лева или около 640-700 лева в стари акции :-)
Прогнозата е валидна само ако не стане някакъв срив на световните капиталови пазари или на изборите не се получи някаква лоша изненада...
Притежавам голям пакет акции на БТК и пиша от позиция!
Коментар