IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

БТК (5BT / BTC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• TELECOM INVEST HOLDING AG

Ето го и купувача по блоковата сделка - TELECOM INVEST HOLDING AG
    Продавачите - очевидно няколко лица. Свързани или не - божа работа.
    Хайде банда - изровете някакво инфо за TELECOM INVEST HOLDING AG

Коментар

• не било това ми онова !

БТК се гаври с абонатите си
      (СТАНДАРТ) - 2005/5/14
      --------------------------------------------------------------------------------

"Искам да си платя сметката за април." "Не може, компютрите не работят, елате след два дни."
      Два дни по-късно.
      "Добър ден. Казахте ми да дойда днес, за да си платя сметката за телефон." "Системата ни е блокирала. Елате другата седмица." "Кога да дойда?" "Не знам. Проверете другата седмица." Този разговор може да бъде чут на всяко едно гише на БТК в цялата страна през последните дни. Изнервени служителки на касите на телекома връщат стотиците изрядни клиенти в страната, които искат да си погасят задълженията за телефон. Като стигнат дотам обаче, се оказва, че не могат. Защото има срив в системата за сметките в БТК. Заради него компютрите изкарват данни само за навъртените сметки през февруари и март. Официални съобщения за повредата обаче на касите няма. "Втори път идвам, пак ме връщат. Тръгвам за чужбина, а като се върна, телефонът ми ще е изключен. Това е безобразие", жалва се възрастна жена от Сливен. "В цялата страна е така, госпожо", тросва се служителката на БТК. "Не знаем кога ще се възобнови плащането. Но срокът за издължаване ще бъде удължен заради възникналия проблем", обясниха лаконично от телекома. Проблемът според тях възникнал заради грешка при вкарването на данните в системата. Абонатите не са наясно и какви сметки изобщо трябва да плащат през април. Известия още не са пращани. Информация в интернет сайта на компанията също няма. При проверка там излизат сметките за март. Хаосът е пълен. "За какво плащаме солени сметки и големи абонаментни такси, като ни предлагат такова обслужване. А ако се окаже, че са ни изтрили сметките, какво ще стане", гневно коментираха клиенти на БТК, като разбираха, че напразно са се разкарвали до касите.

Подвеждат с безплатни разговори
      Рекламите на БТК за безплатни разговори също разгневиха абонатите. Според обещанията на телекома обажданията през почивните дни и от 21 до 7 часа сутринта не се таксуват. С дребни букви в обявите и тв клиповете обаче пише, че от 1 април има първоначална такса за свързване от 11 ст. без ДДС. "Хората се лъжат от рекламите. После, като им дойдат сметките, ще пият една студена вода", предупредиха запознати с политиката на компанията. При предишния начин на таксуване за 9 минути разговор по същото време се плащаха 9 ст. Откакто БТК въведе първоначалната такса за свързване, все повече абонати се оплакват, че разговорите им често прекъсват. "За всяко ново свързване трябва да плащаме отново 13,2 ст. с ДДС. Къде му излиза краят", недоволстват хората.
      ......................
      ЗАКОН за защита на потребителите и за правилата за търговия

Обн., ДВ, бр. 30 от 2.04.1999 г., в сила от 3.07.1999 г., изм. и доп., бр. 17 от 21.02.2003 г., доп., бр. 19 от 28.02.2003 г.
      кн. 5/99 г., стр. 18; кн. 3/2003 г., стр. 102
      т. 8, р. 2, № 106
      ---извадка---
      ЗАБЛУЖДАВАЩА И НЕПОЧТЕНА РЕКЛАМА
      Раздел I
      Общи разпоредби
      Чл. 29. (1) Реклама е всяко направено съобщение във връзка с търговия, занаят или професия с цел да се стимулира реализация на стоки или услуги.
      (2) Забраняват се заблуждаващата или непочтената реклама.
      Чл. 30. (1) Рекламодателят и рекламната агенция носят отговорност за заблуждаваща или непочтена реклама.
      (2) Всяко лице, което има правен интерес, може да предяви иск за забрана на реклама, която определя за заблуждаваща или непочтена и/или за вредите, които е претърпяло от тази реклама.

Чл. 32. Когато съдът с влязло в сила решение е приел, че рекламата е заблуждаваща или непочтена, по искане на всяко заинтересовано лице той може да задължи рекламодателя да огласи за своя сметка по подходящ начин влязлото в сила съдебно решение или част от него, както и съответната коригирана реклама за сметка на рекламодателя. н интерес, може да предяви иск за забрана на реклама, която определя за заблуждаваща или непочтена и/или за вредите, които е претърпяло от тази реклама.

[image] http://www.btk.bg/images/uploaded_images/pic_351_bg.jpg [/image]

...дали някой от вас може да прочете какво пише с малките букви :-)
      Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

• БТК

Гаро, като гледам последните два дни, започвам да мисля, че си прав. Освен това си мисля, че изборите няма да окажат голямо влияние (точно върху БТК). Основание - курсът през последните месеци.

Коментар

• БТК

Кажете за тва по-долу дет съм написал, как смятате коефициентите на тва дружество
          Видях тва което пише в Отчета на БТК към 31.12.2004
          Корекция вследствие използването на германската марка като функционална валута - по 263 млн лева за 2003 и 2004 година (това в основния капитал).
          Това означава, че и активите са надписани с тая цифра

Коментар

• дране на кожи

Up, up, up :-)

Коментар

• дране на кожи

Това получих от Оорбител:

БТК въведе нови цени за таксуване на градски разговори, както и различно таксуване за Интернет достъп и за телефонен разговор.
              БТК също така повиши таксуването на обажданията към конкурентни мрежи.

Моля за вашето извинение, че не успяхме да изпратим това писмо по-рано!

1. Нови цени на градските разговори.
              На 1-ви април БТК анонсира промяна в таксуването на градските (селищни) разговори, като ги разделя на няколко категории. Тарифата, при която се плащат 0 стотинки на минута важи само за градски разговори, не и за достъп до Интернет. В резултат dial-up достъпът в България става по-скъп. За справка, ценовата листа на БТК се намира на адрес http://www.btc.bg/bg/residential_art...?cat=13&id=165.

Free Orbinet продължава да е изгоден вариант за dial-up - в работно време няма разлика между цените на достъп през Орбител и тези на конкурентните доставчици. В празнични дни и вечер разликата е едва 3 ст., но с Free Orbinet получавате свободата да ползвате dial-up без карта, както и екстри като Вечна поща, ПИН код за разговори и денонощната поддръжка на Орбител.

Колко бихте плащали за достъп до Интернет? Ето подробни изчисления за една типична dial-up сесия (средностатистически продължителността й е 17 минути):

През деня:

0,62 лв. на час през доставчик с номер за достъп от БТК и карта с тарифа 0,30 лв./час
              (0,11 лв. такса „свързване”, 0,43 лв. за телефонна връзка и 0,08 лв. за часове към доставчика)
              0,62 лв. на час през Free Orbinet
              (0,11 лв. такса „свързване” и 0,51 лв. за телефонна връзка)

Вечер и в празнични дни:

0,54 лв. на час през доставчик с номер за достъп от БТК и карта с тарифа 0,30 лв./час
              (0,11 лв. такса „свързване”, 0,34 лв. за телефонна връзка и 0,09 лв. за часове към доставчика)
              0,57 лв., на час през Free Orbinet:
              (0,11 лв. такса „свързване” и 0,46 лв. за телефонна връзка)
              Цените са без ДДС.

2. Повишено таксуване на обажданията към конкурентни мрежи.
              Орбител не е съгласен с въведеното от БТК различие в таксуването на разговорите към собствената и конкурентните мрежи. По договор БТК и Орбител се таксуват реципрочно, в резултат на което разходите на БТК са еднакви и не зависят от приемната мрежа. Следователно всяка разлика в цените на дребно за обаждания към БТК и конкурентни мрежи е злоупотреба с господстващо положение и е напълно незаконосъобразна.

С тези аргументи сме се обърнали към Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) чрез Сдружението за електронни комуникации (СЕК). Вярваме, че КРС ще се разпореди БТК да премахне изкуственото завишаване на цените към конкурентни мрежи.
              --------------------------------------------------------

Само искам да допълня, че дефакто в цяла България dial-up за час вече е около 2 лева или повече на час, като почти всички пари отиват в БТК и малка част за интернет доставчиците.
              На мен като shareholder това ми харесва, но извън столицата, където няма качествени кабелни мрежи това си е кожодране, а интернета е една от възможностите за приобщаване на бедния българин към Европа......
              If you're not sure - google it!

Коментар

Искам да ви питам следното нещо, извинявам се предварително ако вече е разисквано по долу. Но не го намерих...
                Според годишният отчет към 31.12.2004 година Осн. Капитал на БТК е 551 901 000 лв, което ще рече 15 768 600 акции по 35 лв. Реалната картина, която навсякъде се цитира и е явно точната е Осн капитал 288 764 840 лв., разпределен в 8 250 424 акции с номинал 35 лв.
                Откъде идва тази разлика?

Коментар

Ветерана, не злорадствай! Явно е, че си изпуснал влака и сега много те е яд!

Коментар

:-) не бил билинга, а компютрите, пусти опустели :-)

Хаос с априлските сметки на БТК
                    (СТАНДАРТ) - 2005/5/12
                    --------------------------------------------------------------------------------
                    Хиляди абонати на БТК не успяха да платят сметките си за телефон. Причината е срив в компютърната система заради грешка, обясниха от телекома. Компютрите изкарват данни само за сметките през февруари и март. До края на седмицата телекомът няма да събира пари поради аварията. Междувременно стана ясно, че акционерите в БТК ще си разпределят 146,7 млн. лева дивидент от печалбата за 2004 година.
                    /все повече вярвам,че парите за дивидент ще бъдат в кеш,но ако трябва да се сменят и компютрите :-) ,..... а те наистина са за смяна навсякъде т.к. и през м.април имаше проблеми със сметките за март, непрекъснато блокират старите щайги на 6Тк.Колко новини ще има до ОС!...още нещо аз вярвам на съобщението от днес за ОС т.к. това е волята на НС, не могат да се правят свободни съчинения на тема Дневен ред на ОС.
                    Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

Бонд,
                      БеТеКарски ми ти работи :-), пожелавам ви успех,но за мен те имат сериозни организационни проблеми...дори и логото им е на пълни шестаци :-)
                      6Тк-----това се чете шестак, но кой да им каже....,а пък идеята им Б /Българска/ да е с малко б е просто и подигравателна спрямо България, но да не разсъждавам,че ще им искам пари за съвети :-) ...ето една идея за промени в устава:
                      точка Х Промяна на името т.к. българските фирми по закон не могат да използват в името си България,предлагам да се смени Българска с нещо друго с "Б",което щом си искат нека изписват с малко б....виждате ли малко б и 6 трудно се различават за мен дотогава си остават компанията "Шестак"
                      Толкова от мен безплатно за PR-а на 6Тк :-)))

Коментар

Ветеран, това дето днес си пейстнал е от заседание на надзора на 5 май, а онова от вчера си е от вчера, това че пристигат в барсата по различно време е друг въпрос

Коментар

Ветерана, вместо да разсъждаваш, купувай докато има още евтини акции! След 3 месеца много ще съжеляваш, че сега не си купил!

Коментар

Bond,

това което съм пейстнал е от днес 11:24,ти предлагаш да вярваме на вчерашното съобщение....а,че PR-а е слаб, ми слаб е.......виж темата стана на "не било това ми онова !" при БТК това стана практика, просто много е трудно на новото ръководство да се напасне, факт!

Коментар

ветеран, за "ЖСМа" парите ги има
                              освен ако не знаеш какво стана на предишното ОС
                              съобщението и за дивидента който ще се разпредели и за сплита дойде именно от мажоритаря през Гуев (поне знаеш кой е Гуев мисля)
                              http://imoti.start.bg
                              http://pravo.start.bg
                              [url]http://zakoni.start.bg[/url

Коментар

Във вчерашното съобщение до борсата (от БТК) си ги имаше разбивките по точки, а това е съобщението до държавен вестник. Не вярвам от БТК да си правят толкова лош PR първо да кажат, че ще се разпределя дивидент, а след това на събранието мажоритара да гласува по-различно. Освен това доста пространно съобщение са качили и на сайта си, дето се обясняват всички врътки. Плюс това те не се разделят с 51 м. за дребните, а с много по-малко. Другите освен Вива са си едрички - спомни си сделка от преди два дни за почти 10% от капитала.

Коментар

Working...
                                X