IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пловдив-БТ АД (4CV / PLOBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vain
    КФН проверява сделките за продажбата на двете тютюневи дружества
    18.07.2008 13:50 ( 57B / BTH, 4CV / PLOBT, 3JO / SUN )

Комисията за финансов надзор (КФН) започва проверка на борсови сделки за продажбата на мажоритарни пакети от акции на Слънце Стара Загора Табак АД и Цигарена фабрика Пловдив АД, съобщи надзорът.

http://www.investor.bg/?id=66642

Що, да не е нарушена някоя неписана директива, според която тези дни трябва да се продава за без пари

Пари година 2008, брой 138, от 18.07.2008 г.

Прогнозите за слабия интерес към цигарените фабрики Слънце Стара Загора-Табак и Цигарена фабрика Пловдив, които бяха продадени тази седмица през борсата, този път разочароваха анализаторите. Ожесточената надпревара между кандидат-купувачите за предложените мажоритарни и миноритарни дялове значително вдигнаха цената на акциите. И двете фабрики бяха продадени по-скъпо от първоначално обявената минимална цена за акция. Слънце Стара Загора БТ бе изтъргувана за 782.725 хил. лв. повече, а за Пловдив БТ купувачите платиха с 10 млн. лв. отгоре.

Разчети
    Не искахме да стряскаме пазара с прекалено високи стойности, което можеше да отблъсне потенциалните купувачи, каза за в. Пари Владимир Каролев, консултант по продажбата на Булгартабак. Максималната оценка за една акция на Пловдив БТ беше около 28 лв., а минималната 19 лв., затова решихме да предложим за първоначална цена средния вариант от 25 лв. за акция, допълни той.
    По същата логика беше определена и минимална цена за старозагорското дружество 18.90 лв.
    На борсата мажоритарният пакет от Пловдив БТ беше продаден на 36.59 лв. за акция, а този на Слънце Стара Загора - на 19.75 лв.

Кандидат-купувачи
    Анализаторите отгатнаха, че стратегически инвеститори по всяка вероятност няма да участват в наддаването. Подобни играчи проявяват интерес към фабриките на Булгартабак холдинг в София и Благоевград, посочи Каролев. За Пловдив и Стара Загора БТ най-вероятно са наддавали местни играчи, които ще погледнат на тях като на недвижима собственост, коментираха експерти.
    Не е вярно, че мениджмънтът на Слънце Стара Загора е изкупил акциите на дружеството, каза за в. Пари неговият бивш изпълнителен директор Милен Милчев. Тези слухове бяха категорично опровергани и от председателя на управителния съвет на Булгартабак холдинг Корнелия Нинова. По-вероятният купувач на дружеството е варненската Химимпорт, съобщиха източници на в. Пари. От компанията обаче не пожелаха да коментират сделката.

Нов собственик
    Новият собственик на Пловдив БТ е Винпром Пещера, сочат добре запознати източници. В. Пари обаче научи, че за дружеството са се надпреварвали още бизнесменът Ветко Арабаджиев и Корпоративна търговска банка (КТБ) като посредник. Ние частично кредитирахме единия от участниците, каза за в.Пари Цветан Василев, председател на надзорния съвет на кредитната институция. В надпреварата е участвала също и регистрираната в Либия фирма Интерленд. Справка в електронния регистър Дакси показа, че тя е посредник на сделки с недвижими имоти. Според източници на вестника пловдивската фирма Дружба стъкларски заводи също е била един от кандидат-купувачите на пловдивската фабрика. Официално новите собственици на двете цигарени фабрики ще станат ясни, след като приключи сетълментът по сделките в Централния депозитар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jim Rogers
      Гледам, че кандидат мажоритари, се карат - искали да плащат по 40 лв. за акция, а тук само преди месеци имаше такива, които се натискаха да продават на около 10 лв.
      В пари твърдят че купувачи са Карнобатлии от Сис индъстриз но имало интерес и от Ветко Арабаджиев и от Дружба с бурканите. голям кереч е било

Коментар

• КФН проверява сделките за продажбата на двете тютюневи дружества
        18.07.2008 13:50 ( 57B / BTH, 4CV / PLOBT, 3JO / SUN )

Комисията за финансов надзор (КФН) започва проверка на борсови сделки за продажбата на мажоритарни пакети от акции на Слънце Стара Загора Табак АД и Цигарена фабрика Пловдив АД, съобщи надзорът.

http://www.investor.bg/?id=66642

Коментар

• А ся да видим ,какво е Р/Е-то!!!Ха,ха,ха!!!

Коментар

• Както тръгна, ако още се мотат, ще им се сбъдне мечтата да купят на 40.

Коментар

• ми да си купуват сега Като са искали да са си въвели оферта,ама ако може а минат по-тънко...За да да дават 40лв значи са имали намерение да да застроят терените.

Коментар

• Гледам, че кандидат мажоритари, се карат - искали да плащат по 40 лв. за акция, а тук само преди месеци имаше такива, които се натискаха да продават на около 10 лв.

Коментар

• не знам, просто ми даде да го направя. акциите ми бяха достъпни веднага след като ги купих. бтв съм към еврофинанс което може да има нещо общо

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
                    Първоначално изпратено от strela3
                    Първоначално изпратено от Aladdin
                    Първоначално изпратено от Phoenixheart
                    Искате ли да чуете нещо много смешно понеже кеша ми е само кум 150 лв реших защо пък да не си взема малко от PLOBT и взех 4 бройки на 34.30 и след 7 минути гледам предлагат пакета на 35 и продавам и се кефя след което виждам, че заради комисионните излизам на загуба от 1 левче
                    Браво Браво ))

И да вметна що за комисионна е това Аз от твоита операция щях пък да съм на печалба 1 левче :lol: :lol: :lol:
                    Може,ли да ми обясниш как стана така,че в рамките на няколко минути купи и продаде ,когато на мен ми отговориха,че едни и същи акции не могат да се купуват и продават в един и същи ден?Благодаря предварително.Късмет.
                    Този въпрос е насочен към Phoenixheart но се задава на мен та ще отговоря и аз

Може може аз лично невиждам пречки за това

Коментар

• Първоначално изпратено от strela3
                      Първоначално изпратено от Aladdin
                      Искате ли да чуете нещо много смешно понеже кеша ми е само кум 150 лв реших защо пък да не си взема малко от PLOBT и взех 4 бройки на 34.30 и след 7 минути гледам предлагат пакета на 35 и продавам и се кефя след което виждам, че заради комисионните излизам на загуба от 1 левче
                      Браво Браво ))

И да вметна що за комисионна е това Аз от твоита операция щях пък да съм на печалба 1 левче :lol: :lol: :lol:
                      Може,ли да ми обясниш как стана така,че в рамките на няколко минути купи и продаде ,когато на мен ми отговориха,че едни и същи акции не могат да се купуват и продават в един и същи ден?Благодаря предварително.Късмет.
                      Този въпрос е насочен към Phoenixheart но се задава на мен та ще отговоря и аз

Може може аз лично невиждам пречки за това
                      Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Aladdin
                        Браво Браво ))

Коментар

• Гергов: Държавата бе ощетена при сделката за Цигарена фабрика-Пловдив

Държавата е била ощетена от сделката за Цигарена фабрика – Пловдив, алармираха участници на пазара. При сключената на Българска фондова борса сделка вчера продавачите са изпуснали възможността да вземат за предприятието цена, по-висока с 5 млн. лв., като според неуспели да въведат поръчките си, процедурата по продажбата е съмнителна.

Фабриката бе продадена за малко повече 30 млн. лв., като определеното време за сключване на сделката бе между 11:30 и 12:00 часа. Постигнатата цена на акция е 36,569 лв., което е повече от минимално обявената от инвестиционния посредник Еврофинанс АД 24.90 лв.

Сред кандидатите за купувачи по време на вчерашната търговска сесия на борсата са били бизнесмените Георги Гергов и Ветко Арабаджиев, които са били готови с оферти над 40 лв. за акция. Те обаче не са успели да въведат поръчките си, тъй като сделката е била обявена за сключена 4 минути преди последния възможен срок, а именно 12:00 часа.

Според Гергов процедурата е опорочена и навява съмнения, че параметрите на сделката са определяни съобразно определен клиент. Ветко Арабаджиев пък имал намерение да поиска проверка на сделката от компетентните власти.

Пред Дарик от инвестиционния посредник Еврофинанс АД обясниха, че са сключили сделката 4 минути преди 12 часа от притеснения да не изпуснат срока за продажбата. Параметрите по сделката действително дават възможност на посредника да избира момент, в който да пусне поръчката за продажба.

От Българска фондова борса също не намериха нередност в изпълнението на сделката, която след обявяването й за сключена е вече неотменима, а по закон самоличността на купувача ще бъде разкрита до два дни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пухче
                            май дотук беше,сега надолу
                            Пухче, това май е добре, но не вярвам да е същия шус както преди, за проверка на нервната система. Надявам се тук вече да е прекъснат пъпа на дпс-ептем крадем.

Коментар

• tyka teparva 6te stava interesno
                              ne ma da se pla6i6 kopele

Коментар

• Значи причината е била , че нас Кобосите не ни броят за участници в движението. Нокош, не се притеснявай , позицията е добра и тепърва ще поеме нагоре. Все пак кой стана мажоритар? каролев?

Коментар

Working...
                                X