IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пловдив-БТ АД (4CV / PLOBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не знам дали ще стане скоро или не продажбата на ПЛОБТ, ама според мен, практиката БТХ да има приходи от дивиденти от дъщерните си предприятия ще се се запази и следващата година...

Коментар

• Затова ли купуваха SUN

Коментар

• ako se okaje vjarno i se spazi principa na PAZBT, CENITE MNOGO 6TE SKO4AT

Коментар

• Ако може изобщо да му се вярва на овчарския гювеч.
          Сигурно предвижда да стане точно обратното на това което говори.
          Накрая ще ги купи някоя турска фирма. Вервайте ми.

Коментар

• Приватизират още две дружества на Булгартабак до края на февруари

„При излизането на свободния пазар от 1 януари 2007 приватизацията на дружествата от системата на холдинга няма алтернатива. Пълна гаранция за прозрачност на сделките е продажбата чрез фондовата борса и тука няма място за никакви договаряния, още по-малко за фаворити. Държавата чрез министерството на икономиката и енергетиката ще направи всичко възможно не само да съхрани родното производство, но и да помогне на отрасъла да влезе на европейските пазари с необходимото самочувствие и конкурентоспособност", заяви министър Румен Овчаров и добави, че фабриките в Стара Загора и в Пловдив ще бъдат приватизирани с лиценз за производство на цигари, обмислят се и сроковете, в които новите собственици ще използват марките на произвежданите сега тютюневи изделия.

http://money.ibox.bg/news/id_762821611

...дали са пак само намерения

Коментар

• Vsi4ko moje bi 6te izleze predkoledna aktivnost na Sindikatite. Nali i te trjabva da vzemat premii. Cenite pak 6te se vurnat plavno na 23-25leva

Коментар

• Finance.news- Спешна среща КНСБ - БТХолдинг
                Зорница Ризова

Лидерът на КНСБ Желязко Христов и председателят на Националния стачен комитет Валентин Никифоров са се срещнали с председателя на Управителния съвет на "Булгартабак - холдинг" АД зам.-министър Корнелия Нинова.

Поводът е назряващото социално напрежение в цигарените фабрики, провокирано от съобщението за съкращение на персонал, както и от процедурата, по която държавата смята да преструктурира дружеството.

В 11.30 в централата на БТХолдинг започва съвместна среща на председателя на Надзорния съвет Анна Янева и изпълнителния директор на холдинга Христо Лачев с Координационния съвет на Независимия синдикат на тютюноработниците към КНСБ.
                На нея ще присъства и председателят на Националния стачен комитет на КНСБ Валентин Никифоров.

Коментар

• Някаква инфо относно това: "Синдикатите са подведени, няма забрана дистрибуторите да купуват от “Пловдив БТ”, заяви Диляна Дойчинова от “Булгартабак”. Тя подчерта, че днес (15.11) ръководството на холдинга е поканило петте синдиката в пловдивската фабрика на среща в удобно за тях време."
                  Аз като чуя синдикати, тръпки ме побиват! Тея често са по-мръсни и от управляващите...

Коментар

• Акционер съм в ПЛОБТ. И имам интерес да е на печалба и всичко да му е ОК. Но въпреки това трябва да кажа следното.
                    Управителното тяло на БТ холдинг е в правото си да мисли и действа в посока максимизиране резултата на холдинга. При определена конюнктура е оправдано "фаворитизиране" на дадени структури от холднга за сметка на други. Това е въпрос от компетенцията на ръководството.
                    В крайна сметка ако въпросът е коя от фабриките да се "жертва" (много силно в случая изказване) мисля никой от вас на мястото на ръководиел в холдинга няма да му мисли много много. Все пак другаде са направени основните инвестиции.
                    Като илюстрация - вчера съдът оправда синдиците на Нова Плама по много сериозните обвинения за злоупотреби. Просто те са били в правомощията си да вземат такива решения.

Коментар

• Protestite pokazvat 4e predprijatieto e zdravo i raboti.Sled godi6nite ot4eti ako dadat divident cenite pak moje da dostignat 30 leva.

Коментар

• Хубаво е всеки един да се замисли какво се получава когато някой неподкупен и честен политик, работещ само в ползу роду, реши, че иска част от баницта и то по възможност без пари. Тук въобше не коментирам акцията, дори напротив идва ми на ум, че колко е по-добра, толкова повече ще иска да я притежава и естествено по-малко да плати човека.
                        Дадоха ни се и няколко сигнала на които би трябвало да обърнем внимание - врътката с Гагарин, номера с печалбите, сега профсъюзите, а няма да се изненадам ако се провали след няколко дни приватизацията на ПАЗБТ.
                        А щях да забравя - Кой ли беше мажоритар?

Коментар

• С тези мърляви обеми е очевидно, че за сега никой не пълни (както и обратното. Днешните 666 акции (то и цифрата една…) са си обем за позицията. Ще си дойдат нещата по местата де – както писах по надолу този филм сме го гледали наскоро
                          Акцията и за дивидент да я държиш на тези цени пак си заслужава според мен.

Коментар

• Аз нисля, че ни работят за да си напазаруват евтини акции.
                            Дори да се приватизира, този който ще дойде ще си донесе
                            и цигарите, а това вечен и печеливш бизнес. Тук не се използва газ
                            и нафта. Споко.

Коментар

• Това е причината за днешното понижение

КНСБ ще вземе в петък /17 ноември/ решение за протести на
                              тютюноработниците от всички действащи предприятия на
                              "Булгартабак холдинг". Това съобщи в Пловдив Никола Миленков,
                              председател на тютюневия синдикат към конфедерацията. Искаме
                              управляващите да вземат решение за спиране на приватизацията на
                              холдинга, обясни Миленков и припомни, че преди две седмици е
                              изпратил писмо до главния прокурор с искане за проверка в
                              дружеството.

По думите на Миленков е необходимо единно политическо
                              решение за това, а съществуващите все още предприятия да останат
                              държавни, тъй като това е печеливш бранш.

Синдикалният лидер заяви още, че стратегията по
                              разпродажбата на предприятията цели да останат само две - "София
                              БТ" и "Благоевград БТ".

Освен това синдикалната секция на "Подкрепа", работниците и
                              служителите на "Пловдив БТ" огласиха днес декларация, адресирана
                              до Министерството на икономиката и енергетиката "Булгартабак
                              холдинг". В документа се твърди, че от ръководството на холдинга
                              забраняват на дистрибуторите на цигари да купуват от
                              пловдивската фирма. До края на август предприятието работеше на
                              две смени с 250 тона цигари месечно, а през последните три
                              месеца производството е паднало на половина, мотивира
                              твърденията Мария Георгиева, лидер на "Подкрепа" в
                              предприятието.
                              В декларацията се настоява и за ясно обяснение за
                              съществуващата в момента ситуация и вероятната според
                              ръководството на холдинга перспектива за развитие на
                              дружеството. При неразбиране ще защитаваме интересите си с
                              всички средства, разрешени от законите на Република България ,
                              се казва още в документа.

Коментар

• Аз пък не мисля че стойността на марките е толкова голяма. Ако при продажбата се запази лиценза за производство на цигари новите марки най-вероятно ще са някои добре познати стари марки. Дори да не е така хората бързо ще си открият "техния" тютюн.
                                Във връзка и с обявеното вдигане на акциза мисля че положението е по-скоро добро. Особено за тези купили под 20.
                                И аз си купих днес пък ще видим. Мисля да чакам продажбата на дружеството.

Коментар

Working...
                                X