IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пловдив-БТ АД (4CV / PLOBT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако кажеш сега и кога ще го продават, цена няма да имаш Иначе отчета само потвърждава подценеността на позицията според мен (не препоръчвам да вземате мнението ми под внимание при търгуване по позицията).
    ~МЕЧО~

Коментар

• 4.26 лв. печалба на акция, завиден положителен паричен поток от оперативна дейност - 9.646 млн. лв. и 13.96 лв. на акция в банкови сметки ... как ли ще се отрази това на цената на дружеството при продажата му?

Коментар

• отговор

И за двете си прав. Юрий Гагарин е в друг бизнес, но е необходимо и свързано с цигарените фабрики (макар и не само с тях). Затова всички очаквахме да се купи от фирми от този бранш, но уви... А приватизация досега е нямало, да... Но провалена приватизация с още по-апетитни предприятия, заради политически рекет за съжаление имаше.
        И за да не ми разберете криво позицията. Това предприятие за мен е една от потенциалните ракети. Не бих искал обаче да преиграваме с очакванията си и да го превърнем в поредния балон. Такива има доста.

Коментар

• Юри Гагарин, не е цигарена фабрика, а дружество с друг бизнес - опаковъчна дейност. Пловдив БТ е цигарена фабрика, до сега не е продавана цигарена фабрика.

Коментар

• тя

Моето мнение, че трябва да се гледа с много умерен песимизъм евентуална бъдеща приватизация. Дружеството ще се продава с търговските марки, с опция за срок на ползване. За мен това е нож с 2 остриета.
            Дали това не означава, че правителството е сигурно, че няма да се появи стратегически инвеститор, който да желае да го купи без марките. Дали такива инвеститори ще искат да бъдат подлагани на политически рекет - марките са свързани със задължение за изкупуване на български тютюн, оттук гарантирани изкупни цени и силна зависимост от държавата. Ако го купят, дали няма да преустановят производството на тези марки, за да отстранят лесно конкуренцията. А и може ли да си въобразяваме, че отново ще се върнат стратегическите инвеститори тук, при случилото се при предходните етапи на приватизацията. След като и за такова предприятие като Юрий Гагарин, на възлово място в сектора, не се прояви интерес?
            Всичко това означава, за мен, че по-вероятен купувач ще бъде финансов инвеститор, който да остави предприятието на доизживяване и разпродаде ценните активи (терени, сгради). А текущите проблеми са свързани с мудната реакция на собственика. Явно е, че се губи пазара на ниско-доходните сегменти, след като се обявява, че ще се намалят цените.
            В заключение, дружеството е перспективно, но съществуват сериозни рискове.
            Настоящето е лично мнение и не представлява съвет за продажба или покупка. Не притежавам акции на дружеството.

Коментар

• Не знам за вас, но аз продължавам да си купувам...
              ПИБ (за собствена сметка) също...

Коментар

• Тук очаквам събуждане до месец, като се заговори за приватизацията му, нали казаха, че до края на февруари трябва да е продадено, значи сигурно до края на март, сегашнaта му пазарна капитализация от 25 млн. лева е просто смешна - при собствен капитал почти 23 млн. лв., активи над 44 млн. лв. и печалба над 4 млн. лв. към 30.09.2006 г.

Ако тук влезе стратегически инвеститор, а не някой финансов, заради добрите му имоти в Пловдив, очаквам поне трипъл от сегашната цена. Бизнесът с правене на цигари е навсякъде печеливш, дори виждаме че се печели и не лошо и при управлението на държавното БТХ. Проблема на табаците сега е, че разчитат на пазата в БГ, а той е много малък, ами да погледнат малко по на изток - Русия, Близък изток и т.н.

Не е препоръка. Притежавам акции.

Коментар

• Може и повече, зависи какъв интерес ще има към продажбата, както и кой ще го купи.

Притежавам акции.

Коментар

• TUK O4AKVAM PREZ FEVRUARI CENI NAD 30LEVA

Коментар

• Това е позиция, която съм поставил на пето място в моята класация на 10те най за 2007. Личното ми мнение, че бизнеса с производство на цигари е много благодатен и рентабилен, както и че за първи път имаме реален шанс за продажба на цигарена фабрика с лиценз за производство на цигари, ще видим дали за цигари въобще и/или марките на БТХ.

Притежавам акции.

Коментар

• aaa

aaaa

Коментар

• Ако им затворят устата на синдикатите, сделка ще има, както и съкращение на служители, което е важно за рентабилността на дружеството....

Коментар

• Булгартабак холдинг ще продаде двете цигарени фабрики Слънце - Стара Загора БТ и Пловдив БТ през Българската фондова борса до края на февруари 2007 г., съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ). Двете дружества ще бъдат продадени с лиценза си за производство на цигари, като се обмисля и възможността в определен срок новите собственици да могат да ползват и марките, които дружествата произвеждат в момента. Продажбата на двете компании е обсъждана на среща с представители на икономическото министерство, синдикатите и ръководството на фабриките.

Източник: Дневник

Коментар

• Дано наистина по-скоро тук да се появи, някои стратегически, а не финансов инвеститор, който да има лиценз за производство на цигари, макар и не на марките на БТХ...аз съм оптимист, че тук ще има по-голям чуждестранен интерес отколкото при Юри Гагарин БТ......

Коментар

• dojiviahme razdvijne i tuk biah se otkazal ve4e da 4akam
                                lipsata

Коментар

Working...
                                X