If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
България е идеалната държава за този бизнес - кръстопът - кеф ти Европа, кеф ти Русия, евтина суровина - здраво субсидирана от държавата, евтина работна ръка - не е нужно да е квалифицирана, а фабриката в Пловдив е и на идеално място. Все си мисля, че и четирите фабрики печелят много повече и на някои не им се развалят схемите - всичко е смазано и работи добре - като изключим публичините скандали станали наскоро. Ветре, казваш, че не било много ясно какво ще става - според мен е пределно ясно - не се знае само кога )) По неясното е за големите фабрики в Благоевград и София. За фабриките в Пловдив и Стара Загора, според мен, няма никаква алтернатива - освен аут от холдинга.
Mercy инвесторе, споделям ти мнението за г-н Овчаров, като говори и нема вид на уплашен, вероятно и нема от що да се крие, /както се изгубиха некои бивши управници от миналото, нема да ги споменаваме, да се не обижда народа/ Факт, е че при табаците по негово време станаха като че ли големи раздвижвания /спрямо старото "дередже" - да го кажеме/, а иначе немам нищо оттука, нито една акция, при тея неяснотии немам достатъчно кураж за позицията само оглеждам така чат, пат да не се губи тренинг Заради тея интереси на ДПС, сега ближем рани в цигарения бранш, дано нещата да не са на попривършване на цигарения бизнес, при "умната" игра на г-н Доган, сичко е убаво проблеми нема...
Щом Овчаров го махат, да знаете, че е свестен и че върши работа. Сигурен съм, че той има и купувачи за фабриките в Пловдив и Стара Загора. Абе, само лиценза за производство на цигари, с които се продават тези фабрики, според мен струва колкото сегашните им капитализации - това с производството на цигари не е случаен бизнес - много рентабилен и сигурен бизнес е. В България само щото е държавен и затова са мръсна дума табаците. Нищо, аз обичам дружества, където могат да се очакват новини, които да променят фундамента. Тук чакам такива новини - нов собственик, рано или късно ще дойде. Ветре, успех, ако и ти си набил пари тук )
Инвесторе, усещаш ли, че г-н Овчаров май щеше да свърши повече полезна работа, ама като са викнали сички оставка, та оставка, ей го резултат - Нула, не само никой не пичели, ами сички губат, то затва преди да се бута нещо, требва да се е намислило, какво следва и какво ще се прави отпосле ако нема смислени отговори, по убаво да не се променя тогава... Едно време по тая схема Пената ни закара 4-ти в света И първи можеше, ама тия наште почнаха да си викат по нашенски, както си я караме и досега ...
Ами нали затова сме тук, понеже Овчаров искаше до края на февруари да се продадат фабриките в Пловдив и Стара Загора, стана до края на май, тогава се появиха от ДПС и казаха, че не можело без ясен субект. Овчаров, обаче продължава да напира, макар и в оставка.
Според мен като съобщение до БФБ ще дойде утре. Абе, колкото и да е, като няма нито купувачи, нито продавачи по позицията - все тая. Ще си харчиме дивидента и ще чакаме ДПС да кажат кога ще се продава фабриките от портфейла на БТХ.
Коментар