IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът
    Туканка идиотщината ескалирва. От две години чувам, че М+С работи на макс и вече няма начин да растат печалбите, но те все растат... и за "благодарност" днес цена под само по себе си безумното ниво от 7 кинта...
    Някакво нашествие на банда малоумни на борса наблюдаваме ли?

Ако аз продам на 6.7 кинта, значи някой под дулото на пистолет ме е принудил да го сторя !!!!
    Смело изказване.
    Старо куче си Император. Не бързай толкова. Ако си пристрастен бих те разбрал, ако играеш поръчково за мажоритар - също, но .... просто така .... не разбирам. Ако става въпрос за нещо логично, но пазарно, а не разни врели некипели като - печалба, пазари, проекти и пр. щуротии, отвори ме на лични. Аз съм благодарно другарче....

А чорбаджиите са много отворени, точни и добри момчета, но пазара си е пазар и има свои з....

Коментар

Туканка идиотщината ескалирва. От две години чувам, че М+С работи на макс и вече няма начин да растат печалбите, но те все растат... и за "благодарност" днес цена под само по себе си безумното ниво от 7 кинта...

Ако аз продам на 6.7 кинта, значи някой под дулото на пистолет ме е принудил да го сторя !!!!
      Аха ... същото го говореше и на цени 10 лева ... добре, че няма кой да те слуша.

Коментар

• Туканка идиотщината ескалирва. От две години чувам, че М+С работи на макс и вече няма начин да растат печалбите, но те все растат... и за "благодарност" днес цена под само по себе си безумното ниво от 7 кинта...

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Тука търсенето май ще изчезне съвсем.

Коментар

• Пристрастеността.
            А логика да търсим в ..... не си струва да си губим времето.
            Като станат нормални компании с Free float от 60 до 80% може даже да правим сериозни анализи, разговори, спорове и т.н., но сега ..... извинявай.

Нищо лично и с уважение, разбирам, че следиш нещата отдавна и сериозно.

Коментар

• Кое странно вижда ти се в мое изказване?

Коментар

Ръстът на печалбата може да се изманипулира еднократно, но не и години наред, не е ли така?
                В белите държави колко са компаниите с такъв ръст на печалби и приходи? А ако някоя прави такъв ръст, дали цената и ще се срине от 17 на 7 кинта? Ърм?
                Не отричам, че преди 10 месеца се бе надул балоняк, но сега паднахме в другата крайност - силните компании се развиват стремително, а борсовите цени се сриват - това е неестествено.
                Напротив.
                Император тук звучиш странно. Май си пристрастен.....
                При мажоритари, контролиращи над .....% знаеш, че не следва да се търси някаква логика. Независимо, че юнаците, които контролират фирмите на планината са с доста над средната грамотност за мажоритари.

Коментар

• Tuk chujdite analozi spadat zaradi loshi prognozi v bransha. 2009 ochakvam spad na pechalbata i oborota ili pechalba kolkoto prez 2008. A nqma li uvelichenie p/e po golqmo ot 10 e smeshno.

Коментар

• Влошената макроикономическа обстановка не се отразява към момента на М+С поради няколко причини. Ще спомена само една от тях, която може и да се окаже достатъчно красноречива.

Знае ли някой колко време е необходимо да се изчака за да можеш да получиш поръчка, която би пуснал днес по отношение на някой от продуктите в номенклатурата на дружеството!? Ако си отговорите на този въпрос до известна степен ще ви стане ясно защо М+С не забавя разстежа си. Малък жокер - чака се известно време.

Поне факта че има въведени поръчки от няколко месеца (а може и години), които все още не са отказани говори достатъчно красноречиво, че дружеството произвежда продукция, която се търси (пък било то защото е евтина или пък качествена). Дано и занапред да продължава така!!!

Коментар

Ръстът на печалбата може да се изманипулира еднократно, но не и години наред, не е ли така?
                      В белите държави колко са компаниите с такъв ръст на печалби и приходи? А ако някоя прави такъв ръст, дали цената и ще се срине от 17 на 7 кинта? Ърм?
                      Не отричам, че преди 10 месеца се бе надул балоняк, но сега паднахме в другата крайност - силните компании се развиват стремително, а борсовите цени се сриват - това е неестествено.
                      Zashto samo edna godina? Mojesh vsiaka godina da si slagash niakakvi prihodi i razhodi i da si pravish pechalbata takava, kakvato si iskash.
                      Edin ot nai-izpolzvanite metodi e pri izpalnenie na dogovori prostirashti se v dva schetovodni perioda. Taka niakoi pat si slagash oborot, koito ne si realno realiziral i moje i nikoga da ne realizirash.
                      Za amortizaciite sme govorili, taka che niama da ia zasiagam pak temata.

Коментар

• Някой удари тапата!
                        自由西藏

Коментар

• Добър отчет но..... в цената вече.
                          18% ръст на печалбата. 13% за приходите.

Коментар

• Още един отчет, който изглежда добре, на фона на апокалиптичните очаквания, е факт
                            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Ръстът на печалбата може да се изманипулира еднократно, но не и години наред, не е ли така?

Коментар

Малко статистичка за М+С - днешните нива от под 7 кинта са наблюдавани за последен път в краят на Шеста година. Оттогава печалбата на фабриката е нарастнала с над 250%, влязохме в ЕС (а продукцията на М+С е почти изцяло за износ), бе въведен плосък данък.

Нека продаващите на тия цени опитат да докажат, че не са малоумни. Колкото и да е била надценена тази акция преди година или дори да приемем, че е била надценена и краят на Шеста, сега тия нива са безумно ниски.
                                Позволи ми пак да не се съглася с теб.
                                Както ти писах в отговора за Софарма, има един таван от около 12х EBITDA, които могат да бъдат платени за една фирма в момента, поради факта, че просто никой купувач не може да намери по-добро финансиране. Единствените инвеститори, които биха дали повече за една компания (14х-15х, примерно) са тези, които инвестират в компании където EBITDA ръсте по 50% - 60% на година и маржът става по-висок. Това обаче не е случая с MCH. Индустриалните компании се характеризират със стабилен кеш флоу и стабилно, но в никакъв случай не и ненормално, нарастване на оперативната печалба през годините.
                                Правиш грешка като гледаш колко била нарастнала чистата печалба. Нея могат да си я направят 2 и 200 с няколко счетоводни (и абсолютно легални) хватки. EBITDA много трудно могат да я манипулират, защото е преди амортизации, всякакви еднократни разходи и т.н.
                                Моят съвет би бил да гледаш определена компания как търгува спрямо пиър групата си според EV/EBITDA. Ако средното за групата е 8х, а твоята компания е на 11х, предполагам и сам можеш да се сетиш какво трябва да направиш.

Коментар

Working...
                                X