IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Няма нужда и да знам. Според, "ХИНВЕСТИТОРИТЕ" на БФБ, МЦХ е по-скъпо дружество от Топливо - то не е смешно, то е абсурдно. И добре, че е така, иначе как щях да си купя на 16.5 лв. Топливо. Не е препоръка.

Коментар

• Момъкът просто си нямал идея що е то развойна дейност.

Коментар

• Без коментар. :-) :-) :-) :-) :-)

Бъзикаш се, нали, fxx? Това беше бисерът на годината !!!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
          Коя ли е тая наша компания, която отделя стотици милиони за развойна дейност? Това да не ти е Google или Intel? A и там има обратни примери. BofA май не дава нито лев за тази цел ама пак си е бетон.
          Давам пример - Топливо. Ценното на дружеството са имотите, които се намират на стратегически места в цяла България, във всеки един важен град и населено място - това е ценното на това дружество - не му трябват нито развойна дейност, нито нищо, освен поддържка на имотите си. Затова съм инвестирал там, и никога не бих инвестирал в избушени и остарели фабрики като Софарма или казанлъшкото хале МЦХ, които освен да доработят още някоя година, преди съвсем да се скапят, за нищо не стават - нито имат подготвени кадри, нито развиват научна и иновационна дейност, нито нищо, според мен - не е препоръка.

Коментар

• Драги fxx,

Коя ли е тая наша компания, която отделя стотици милиони за развойна дейност? Това да не ти е Google или Intel? A и там има обратни примери. BofA май не дава нито лев за тази цел ама пак си е бетон.

Коментар

• Драги EquityPrivate, сега сам се издаде, че анализираш компания която не познаваш. Не говоря нито за украинската фабричка, нито за сръпското цехченце, в което аз лично бих фабрикувал аналгинчета с арсеник и стрихнин само за местният пазар.
              Благодаря, че записа на човешки, но, моля, проучвай нещата и се запознавай с фактите от извънмерно голямо значение, преди да правиш анализи.

fxx, говориш безмислици. Аргументирай се сам и също се запознавай с фактите, вместо да слушаш други неинформирани като тебе.

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate
                Първоначално изпратено от Императорът
                Драги приятелю, много пъти ти обяснявам, че инвеститорът трябва да гледа не миналото на компанията, а бъдещето и. Според теб могъщата и модерната нова фабрика на Софарма няма ли да промени фундаментът и? А предприятията които купиха?
                И стига си писал на котешки, моля те за пореден път !!! Ако беше друг, въобще нямаше да ти чета йероглифите.
                Ами бързам да ти отговоря на въпроса - не, няма да го промени. Даже напротив, марджините тази година ще са по-лоши от миналата. Фирмата е прекалено фокусирана върху продажбите в Русия, Украйна и Казахстан (доларови пазари), а произвежда в България (разходи в евро). Не знам дали следиш последните промени в курса долар-евро и как това удря фирмата.
                Като казваш "могъща фабрика", коя точно имаш предвид - оная в Украйна с оборот $5млн или цехчето в Сърбия, което купиха за около 1млн евро? Кое точно от тях очакваш да взриви оборота и ЕБИТДА на фирмата? Ще се изненадам ако двете заедно дават повече от 2млн. лв към оперативната печалба на СФАРМ. Да не говорим колко инвестиции ще трябват за тази "фабрика" в Украйна, за да може да стане нещо от нея.

Никога не гледам миналия пърформанс като правя оценка на фирма. Да си ме видял да правя оценка на каквото и да е на база 2007, а не 2008г?
                Ще погледна последния рисърч за Гедеон Рихтер, Кърка, Зентива и Санитас и ще ти кажа горе-долу на какъв EV/EBITDA 2008 търгуват. Най-общо казано, ще е около или под 10х. Софарма да не се изненадаш ако е над 12х.
                Сам ще можеш да си изчислиш колко още ще трябва да падне цената на акцията й, за да може да търгува като пиър групата си.
                +10

Най после някой да напише аргументирано и доказано, че дадена компания на БФБ Е ПРЕКАЛЕНО СКЪПА, плюс това СЛАБОПЕРСПЕКТИВНА - имам предвид МЦХ, а също и Софарма. Не е препоръка.

П.С. Под перспективна компания, разбирам, такава, която отделя СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЗА РАЗВОЙНА ДЕЙНОСТ, годишно. В противен случай, има само една съдба - ДА БЪДЕ КУПЕНА МНОГО ЕВТИНО ОТ НЯКОЙ КОНКУРЕНТ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
                  Драги приятелю, много пъти ти обяснявам, че инвеститорът трябва да гледа не миналото на компанията, а бъдещето и. Според теб могъщата и модерната нова фабрика на Софарма няма ли да промени фундаментът и? А предприятията които купиха?
                  И стига си писал на котешки, моля те за пореден път !!! Ако беше друг, въобще нямаше да ти чета йероглифите.
                  Ами бързам да ти отговоря на въпроса - не, няма да го промени. Даже напротив, марджините тази година ще са по-лоши от миналата. Фирмата е прекалено фокусирана върху продажбите в Русия, Украйна и Казахстан (доларови пазари), а произвежда в България (разходи в евро). Не знам дали следиш последните промени в курса долар-евро и как това удря фирмата.
                  Като казваш "могъща фабрика", коя точно имаш предвид - оная в Украйна с оборот $5млн или цехчето в Сърбия, което купиха за около 1млн евро? Кое точно от тях очакваш да взриви оборота и ЕБИТДА на фирмата? Ще се изненадам ако двете заедно дават повече от 2млн. лв към оперативната печалба на СФАРМ. Да не говорим колко инвестиции ще трябват за тази "фабрика" в Украйна, за да може да стане нещо от нея.

Никога не гледам миналия пърформанс като правя оценка на фирма. Да си ме видял да правя оценка на каквото и да е на база 2007, а не 2008г?
                  Ще погледна последния рисърч за Гедеон Рихтер, Кърка, Зентива и Санитас и ще ти кажа горе-долу на какъв EV/EBITDA 2008 търгуват. Най-общо казано, ще е около или под 10х. Софарма да не се изненадаш ако е над 12х.
                  Сам ще можеш да си изчислиш колко още ще трябва да падне цената на акцията й, за да може да търгува като пиър групата си.

Коментар

• Драги приятелю, много пъти ти обяснявам, че инвеститорът трябва да гледа не миналото на компанията, а бъдещето и. Според теб могъщата и модерната нова фабрика на Софарма няма ли да промени фундаментът и? А предприятията които купиха?

Коментар

Споко - на борсата фундаментът е като смъртта в животът - и смъртта и фундаментът рано или късно побеждават.
                      Taka e, problemat obache na BFB e che mnogo ot akciite niamat fundament za cenite na koito biaha. Naprotiv, spored men sega vurviat kam ceni opravdavashti tiahnia fundament.
                      Mnogo puti sme obsujdali primerno SFARM i moeto mnenie beshe za cena pod 5lv, kogato peer grupata i turguvashe na okolo 10x EBITDA. E, veche turguvat na po-malko, taka che SFARM shte triabva da sleze pod 4.50lv, za da e v krak s konkurentite si.
                      MCH triabva da priznaia, che otdavna ne sam gi gledal. Mislia beshe na 12lv kogato s teb za posleden pat go obsujdahme i moeto mnenie beshe, che cenata ne e opravdana vuobshte nito ot pazarnia dial na firmata, nito ot rezultatite mu.
                      Predpolagam sluchaiat e podoben na SFARM - dobro predpriatie s dobar fundament, no za savsem razlichna cena ot borsovata.
                      Iavno niakoi pozicii triabva da spadnat oshte malko, za da stanat atraktivni.

Коментар

• Споко - на борсата фундаментът е като смъртта в животът - и смъртта и фундаментът рано или късно побеждават.

Коментар

• То в България кое е нормално,че човек да чака логично развитие на нещата...и аз съм фен на M+C хидравлик, на HES, на HIKA защото това са печеливши дружества, а не балони....но за съжаление ...това е положението..

Коментар

• Падат цените на силни компании като М+С или напримерно Софарма, дето стои огромен и супермодерен нов завод, а скачат акциите на Петрол, защото ПРОДАВАТ АКТИВИ.

НЕ Е нормален !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850
                              Първоначално изпратено от Императорът
                              М+С държи 7% от световното производство на хидравлични двигатели, единствената Българска фабрика която произвежда над процент от нещо в светът. Сигурни пазари, много поръчки, сосни печалби... Солиден ръст на същите, спад на цената за 10 месеца от 17 на 7 кинта.

Докажете ми, че продаващите не са скудоумни.
                              Нека от мениджмънта докажат освен всичко друго, че могат да въртят печеливш и рентабилен бизнес. Защото ми се струва, че печалбите малко изостават на фона на продажбите. Дано с вкарването в производство на последните инвестиции ефективността на бизнеса се повиши.
                              Още малко и капитализацията =приходите!Разправяй ми после че бг фондов пазар е "нормален"!
                              自由西藏

Коментар

М+С държи 7% от световното производство на хидравлични двигатели, единствената Българска фабрика която произвежда над процент от нещо в светът. Сигурни пазари, много поръчки, сосни печалби... Солиден ръст на същите, спад на цената за 10 месеца от 17 на 7 кинта.

Докажете ми, че продаващите не са скудоумни.
                                Нека от мениджмънта докажат освен всичко друго, че могат да въртят печеливш и рентабилен бизнес. Защото ми се струва, че печалбите малко изостават на фона на продажбите. Дано с вкарването в производство на последните инвестиции ефективността на бизнеса се повиши.

Коментар

Working...
                                X