Няма нужда и да знам. Според, "ХИНВЕСТИТОРИТЕ" на БФБ, МЦХ е по-скъпо дружество от Топливо - то не е смешно, то е абсурдно. И добре, че е така, иначе как щях да си купя на 16.5 лв. Топливо. Не е препоръка.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
М+С хидравлик АД (MSH / MCH)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ГариКоя ли е тая наша компания, която отделя стотици милиони за развойна дейност? Това да не ти е Google или Intel? A и там има обратни примери. BofA май не дава нито лев за тази цел ама пак си е бетон.
Коментар
-
Драги EquityPrivate, сега сам се издаде, че анализираш компания която не познаваш. Не говоря нито за украинската фабричка, нито за сръпското цехченце, в което аз лично бих фабрикувал аналгинчета с арсеник и стрихнин само за местният пазар.
Благодаря, че записа на човешки, но, моля, проучвай нещата и се запознавай с фактите от извънмерно голямо значение, преди да правиш анализи.
fxx, говориш безмислици. Аргументирай се сам и също се запознавай с фактите, вместо да слушаш други неинформирани като тебе.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от ИмператорътДраги приятелю, много пъти ти обяснявам, че инвеститорът трябва да гледа не миналото на компанията, а бъдещето и. Според теб могъщата и модерната нова фабрика на Софарма няма ли да промени фундаментът и? А предприятията които купиха?
И стига си писал на котешки, моля те за пореден път !!! Ако беше друг, въобще нямаше да ти чета йероглифите.
Като казваш "могъща фабрика", коя точно имаш предвид - оная в Украйна с оборот $5млн или цехчето в Сърбия, което купиха за около 1млн евро? Кое точно от тях очакваш да взриви оборота и ЕБИТДА на фирмата? Ще се изненадам ако двете заедно дават повече от 2млн. лв към оперативната печалба на СФАРМ. Да не говорим колко инвестиции ще трябват за тази "фабрика" в Украйна, за да може да стане нещо от нея.
Никога не гледам миналия пърформанс като правя оценка на фирма. Да си ме видял да правя оценка на каквото и да е на база 2007, а не 2008г?
Ще погледна последния рисърч за Гедеон Рихтер, Кърка, Зентива и Санитас и ще ти кажа горе-долу на какъв EV/EBITDA 2008 търгуват. Най-общо казано, ще е около или под 10х. Софарма да не се изненадаш ако е над 12х.
Сам ще можеш да си изчислиш колко още ще трябва да падне цената на акцията й, за да може да търгува като пиър групата си.
Най после някой да напише аргументирано и доказано, че дадена компания на БФБ Е ПРЕКАЛЕНО СКЪПА, плюс това СЛАБОПЕРСПЕКТИВНА - имам предвид МЦХ, а също и Софарма. Не е препоръка.
П.С. Под перспективна компания, разбирам, такава, която отделя СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЗА РАЗВОЙНА ДЕЙНОСТ, годишно. В противен случай, има само една съдба - ДА БЪДЕ КУПЕНА МНОГО ЕВТИНО ОТ НЯКОЙ КОНКУРЕНТ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътДраги приятелю, много пъти ти обяснявам, че инвеститорът трябва да гледа не миналото на компанията, а бъдещето и. Според теб могъщата и модерната нова фабрика на Софарма няма ли да промени фундаментът и? А предприятията които купиха?
И стига си писал на котешки, моля те за пореден път !!! Ако беше друг, въобще нямаше да ти чета йероглифите.
Като казваш "могъща фабрика", коя точно имаш предвид - оная в Украйна с оборот $5млн или цехчето в Сърбия, което купиха за около 1млн евро? Кое точно от тях очакваш да взриви оборота и ЕБИТДА на фирмата? Ще се изненадам ако двете заедно дават повече от 2млн. лв към оперативната печалба на СФАРМ. Да не говорим колко инвестиции ще трябват за тази "фабрика" в Украйна, за да може да стане нещо от нея.
Никога не гледам миналия пърформанс като правя оценка на фирма. Да си ме видял да правя оценка на каквото и да е на база 2007, а не 2008г?
Ще погледна последния рисърч за Гедеон Рихтер, Кърка, Зентива и Санитас и ще ти кажа горе-долу на какъв EV/EBITDA 2008 търгуват. Най-общо казано, ще е около или под 10х. Софарма да не се изненадаш ако е над 12х.
Сам ще можеш да си изчислиш колко още ще трябва да падне цената на акцията й, за да може да търгува като пиър групата си.
Коментар
-
Драги приятелю, много пъти ти обяснявам, че инвеститорът трябва да гледа не миналото на компанията, а бъдещето и. Според теб могъщата и модерната нова фабрика на Софарма няма ли да промени фундаментът и? А предприятията които купиха?
И стига си писал на котешки, моля те за пореден път !!! Ако беше друг, въобще нямаше да ти чета йероглифите.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътСпоко - на борсата фундаментът е като смъртта в животът - и смъртта и фундаментът рано или късно побеждават.
Mnogo puti sme obsujdali primerno SFARM i moeto mnenie beshe za cena pod 5lv, kogato peer grupata i turguvashe na okolo 10x EBITDA. E, veche turguvat na po-malko, taka che SFARM shte triabva da sleze pod 4.50lv, za da e v krak s konkurentite si.
MCH triabva da priznaia, che otdavna ne sam gi gledal. Mislia beshe na 12lv kogato s teb za posleden pat go obsujdahme i moeto mnenie beshe, che cenata ne e opravdana vuobshte nito ot pazarnia dial na firmata, nito ot rezultatite mu.
Predpolagam sluchaiat e podoben na SFARM - dobro predpriatie s dobar fundament, no za savsem razlichna cena ot borsovata.
Iavno niakoi pozicii triabva da spadnat oshte malko, za da stanat atraktivni.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4850Първоначално изпратено от ИмператорътМ+С държи 7% от световното производство на хидравлични двигатели, единствената Българска фабрика която произвежда над процент от нещо в светът. Сигурни пазари, много поръчки, сосни печалби... Солиден ръст на същите, спад на цената за 10 месеца от 17 на 7 кинта.
Докажете ми, че продаващите не са скудоумни.自由西藏
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътМ+С държи 7% от световното производство на хидравлични двигатели, единствената Българска фабрика която произвежда над процент от нещо в светът. Сигурни пазари, много поръчки, сосни печалби... Солиден ръст на същите, спад на цената за 10 месеца от 17 на 7 кинта.
Докажете ми, че продаващите не са скудоумни.
Коментар
Коментар