If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тук определено няма да съжаляват тези които купуват според мен. Въпросът е колко бройки тежат на пазара?!
Иначе днес добро интервю може да се прочете в дарикфинанс, ето част
Коментар на Владимир Спасов, търговски пълномощник на М+С Хидравлик
"Миналата година дружеството значително сви печалбата заради намалелите приходи. Какви са прогнозите за финансовия резултат през текущата година? Какви продажби очаквате с оглед кризата в сектора, в който работи предприятието?
Очакваме финансовият резултат да бъде съизмерим и малко по-добър дори от резултата, постигнат през първото тримесечие, но в годишен план /тоест, умножен по 4/. По същия начин считаме, че ще се развият и продажбите на дружеството."
Май се вижда светлина в тунела при вас.Доколкото разбрах от няколко седмици дружеството е затрупано с поръчки, дори работили и през съботите.Това може би е и една от причините за движението на CENHL напоследък.
Дано наистина нещата са така както казваш и работа да има за всички. Любопитно е обаче да се разбере дали тези поръчки са временни и цялото това възобновяване на работния процес ще намалее след няколко месеца или възстановяването и увеличението на работния обем има постоянен и дълготраен характер. Действията които са се предприели с масовото освобождаване и съкращаване на персонала по-скоро ме карат да мисля, че много голям ръст в продажбите не се очаква, а дори и да има такъв то той ще бъде компенсиран не толкова с работна сила а с нови машини и оборудване.
Интересно ще бъде ако от дружеството направят някакъв коментар за това как се справят с настоящата ситуация. От Стара Планина има прогнозни предвиждания за самият холдинг и очакваните продажби на дружествата в него, но все пак CENHL си е CENHL, MCH си е MCH. Лично мое мнение е, че двете не трябва да бъдат под един знаменател.
Май се вижда светлина в тунела при вас.Доколкото разбрах от няколко седмици дружеството е затрупано с поръчки, дори работили и през съботите.Това може би е и една от причините за движението на CENHL напоследък.
Акциите на най-големия производител на селскостопански машини в света Deere поскъпват силно с 6% до 57,03 долара на Нюйоркската фондова борса. Причина за това стана новината, че нетната печалба на компанията се е увеличила много повече от очакваното с 19% на годишна база през последните три месеца на 2009 г. Тя възлиза на 234,2 млн. долара, или 57 цента на акция, предаде MarketWatch.
Тази новина определено е добра за М+С. Още преди няколко месеца се споменаваше, че John Deere има очаквания за стабилизиране. от Катерпилър също се надяваха на по-добри резултати през тези месеци. Дано и тук нещата потръгнат в добрата посока.
А какво става с публикуването на отчетите в сайта на борсата? Нима там не е мястото за тези отчети?
Винаги когато ми трябва отчета съм го търсил там а сега...
Невярвам публикуването на отчета в сайта на борсата да е свързано с пари, но ако все пак е така не ми звучи много добре...да не може да се даде достъп до тази информация на акционерите...
Г-н Митанкин, има ли нещо за което акционерите трябва да се притесняват?
Извинение за забавената реакция, но в петък и събота бяхме на семинар с колегите от гилдията.
Коментар