IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

М+С хидравлик АД (MSH / MCH)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Защо пък да не мине хим. Хим правят печалби от финансови операции, където да се чуди човек това печалба ли е всъщност или не. МСХ прави печалба от работа и си е печалба. Хим има огромно ниво на дълг, дори и да не взимаме в предвид ССВ, МСХ няма почти никакъв дълг. Всичките приходи от продажби на стоки и услуги на Хим са 68 милиона за миналата година, т.е. като махнеш финансовите им компании това са им приходите от производство и продажби. Приходите от продажби на продукция на МСХ са 90 милиона. Хим не са дали никога дивидент по обикновенните си акции. МСХ като нищо сега ще дадат по 80 ст. А и редовно дават през годините.

Та защо пък не МСХ да не струва повече от ХИМ що се отнася до миноритарните им акционери

Че е хубава компанията е ясно,ама знаеш ли колко е зависима и от кой....Хайде да чуем...

Коментар

Защо пък да не мине хим. Хим правят печалби от финансови операции, където да се чуди човек това печалба ли е всъщност или не. МСХ прави печалба от работа и си е печалба. Хим има огромно ниво на дълг, дори и да не взимаме в предвид ССВ, МСХ няма почти никакъв дълг. Всичките приходи от продажби на стоки и услуги на Хим са 68 милиона за миналата година, т.е. като махнеш финансовите им компании това са им приходите от производство и продажби. Приходите от продажби на продукция на МСХ са 90 милиона. Хим не са дали никога дивидент по обикновенните си акции. МСХ като нищо сега ще дадат по 80 ст. А и редовно дават през годините.

Та защо пък не МСХ да не струва повече от ХИМ що се отнася до миноритарните им акционери
      Ами ако това не може да си отговориш, та дови сравняваш Химимпорт холдинг със завод в Казанлък ли беше, просто няма какво повече да коментираме

Само свободният кеш в баланса на Хима като майка може би е повече от реалната стойност на МЦХ, огледай инвестициите на Хима - над 600 мнл. лв. инвестирани по баланс , а това какво значи като реална стойност имайки предивид, че това са инвестиции правени за едно 10 г. назад - абе защо ли въобще споря с теб?
      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от G.Gekko Разгледай мнение
        Кое му е заешкото, не виждаш ли че тук пазарната капитализация е може би 1/3 от тази на Химимпорт. Ами това му е макса бе пич, колко да стане - колко Хим ли на маркет кап?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Отчет не просто секси - а най-секси - акцията - надолу.

Аре кажете, че пазарът не е заешки.
          който може ще се възползва от него промоции а тая година наистина ще е година на промоции...или поне по всичко личи че ще е така

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Кое му е заешкото, не виждаш ли че тук пазарната капитализация е може би 1/3 от тази на Химимпорт. Ами това му е макса бе пич, колко да стане - колко Хим ли на маркет кап?
            There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
              Пореден страхотен отчет Все така продължава да се затвърждава мнението ми че няма по-добра компания на пазара от М+С хидравлик. Иначе кеша се трупа, вече 1.23 лева на акция, сигурно скоро ще разберем какви са бъдещите планове.
              Хайде и да продължават все така!

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
                Надявам се нещата да отиват към рекорден дивидент, но ще видим. Аз лично играя да го взема над един път - веднъж имам акции тук и после взимам и от холдинга, където би трябвало да се вдигне печалбата от платени дивиденти. Ще видим.
                Ами ти малко ще трябва да почакаш дивидента от тази година Дано си се заредил с търпение

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  Пореден страхотен отчет Все така продължава да се затвърждава мнението ми че няма по-добра компания на пазара от М+С хидравлик. Иначе кеша се трупа, вече 1.23 лева на акция, сигурно скоро ще разберем какви са бъдещите планове.
                  Надявам се нещата да отиват към рекорден дивидент, но ще видим. Аз лично играя да го взема над един път - веднъж имам акции тук и после взимам и от холдинга, където би трябвало да се вдигне печалбата от платени дивиденти. Ще видим.

Коментар

• Пореден страхотен отчет Все така продължава да се затвърждава мнението ми че няма по-добра компания на пазара от М+С хидравлик. Иначе кеша се трупа, вече 1.23 лева на акция, сигурно скоро ще разберем какви са бъдещите планове.

Коментар

Обяснението е елементарно, като възвращаемост от една акция имаме рисковата капиталова печалба - която може да се случи, но може и да не се случи и безрисковия дивидент. В ситуация с повишен риск за пазара като цяло - каквато е в момента, да се разчита на рисковата капиталова печалба е все по-несигурно.

Така че да предпочитам акцията да връща кеш на акционерите в максималния възможен размер стига това да не пречи на това и компанията да се развива. И лично аз намирам че компанията която дава дивидент под този оптимум въздейства негативно на моят собствен портфейл. Тъй като го излага в ненужно висока степен на риска от пазара.

Все пак никой не би могъл да каже колко благоприятна ще бъде световната конюктура в следващите три или пет години за МСХ. А тези свръх инвестиции които предлагаш да се правят ще въздействат в подобен средно - и дългосрочен хоризонт. По този начин ако конюктурата се влоши, от лично моя гледна точка, аз нито ще съм получил дивидент когйто съм могъл, нито ще получа капиталова печалба поради влошена конюктура.

Така че да предпочитам кеш сега, пред надежди които могат и да не се сбъднат.

Не ме разбирай погрешно, но по-добре да вложиш парите си в депозити тогава. Там няма да се чудиш - "дали ще ми дадат повече или ще е по-малко??? А колко ли ще ми дадат?" Лихвата там в момента не е никак малка и определено си заслужава. Ако търсиш сигурност там ще намериш много повече отколкото тука.

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                        Няма нужда изобщо от покупки на калпави дружества. Има нужда от 3 неща:
                        1. Постоянно подобряване качеството, свойствата и параметрите на продукцията, оптимизацията й, ефективността й.
                        2. Разработка на още и нови хидравлични, ако ще и пневматични или свързани с тях модули и агрегати. Щом са набарали нишата и тяхното си ноу-хау - да продължават с иновациите, да трепят конкуренцията.
                        (Бре, намерих се да кажа нещо добро и аз за някое дружество) Яко дружество
                        3. Дивидента да расте, (акционера да не се чувства захвърлен на бфб-джунглата и да продължава да има интерес и инвестира в акциите.)

Не е препоръка.
                        При 18% печалба от приходите, може да си позволят дивидентна доходност с 1-2% по-голяма от банков депозит (към сегашни цени на акциите) Мисля, че ще е най-най-добрия вариант по въпроса - дали да има и колко.
                        Дори и IBM увеличава дивидента, а е високотехнологична компания, и изплащането на дивидента изобщо не й пречи да си се развива с години, да генерира най-много патенти и т.н.
                        Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
                          Имам чувството, че ти отчаяно имаш нужда от Cash не че има нещо лошо в това. Всеки си има своята стратегия и си прави своите сметки. Ти и аз сме на различни теории явно ще си останем така Единственото, което се надявам е че на събранието няма да се вземе решение за раздаване на голям дивидент. Нека има дивидент, но нека да е разумен 20-30 ст. ми се струва повече от добре в ситуацията
                          Обяснението е елементарно, като възвращаемост от една акция имаме рисковата капиталова печалба - която може да се случи, но може и да не се случи и безрисковия дивидент. В ситуация с повишен риск за пазара като цяло - каквато е в момента, да се разчита на рисковата капиталова печалба е все по-несигурно.

Така че да предпочитам акцията да връща кеш на акционерите в максималния възможен размер стига това да не пречи на това и компанията да се развива. И лично аз намирам че компанията която дава дивидент под този оптимум въздейства негативно на моят собствен портфейл. Тъй като го излага в ненужно висока степен на риска от пазара.

Все пак никой не би могъл да каже колко благоприятна ще бъде световната конюктура в следващите три или пет години за МСХ. А тези свръх инвестиции които предлагаш да се правят ще въздействат в подобен средно - и дългосрочен хоризонт. По този начин ако конюктурата се влоши, от лично моя гледна точка, аз нито ще съм получил дивидент когйто съм могъл, нито ще получа капиталова печалба поради влошена конюктура.

Така че да предпочитам кеш сега, пред надежди които могат и да не се сбъднат.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4850 Разгледай мнение
                            Имам чувството, че ти отчаяно имаш нужда от Cash не че има нещо лошо в това. Всеки си има своята стратегия и си прави своите сметки.
                            В този (и други подобни форуми по света) ще срещнеш предимно хора, които имат нужда от "кеш". Изключвам любителите на хария и анекдоти - те са в "Крем", Хим..
                            Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

На мен всякакво подобно ново придобиване не ми харесва, все едно дали ще е с този свободен кеш а още повече с увеличение на капитала. За придобиване на нови компании си има холдинг, дава се голям дивидент и след това холдинга да придобива нова компания. Не виждам какъв е смисъла компания, която е частт от холдинг да придобива компания, като по този начин сама става холдинг. Това винаги когато е ставало на БФБ е водило до кофти резултати.

Имам чувството, че ти отчаяно имаш нужда от Cash не че има нещо лошо в това. Всеки си има своята стратегия и си прави своите сметки. Ти и аз сме на различни теории явно ще си останем така Единственото, което се надявам е че на събранието няма да се вземе решение за раздаване на голям дивидент. Нека има дивидент, но нека да е разумен 20-30 ст. ми се струва повече от добре в ситуацията

Коментар

• Първоначално изпратено от lalka 75 Разгледай мнение
                                Няма нужда изобщо от покупки на калпави дружества. Има нужда от 3 неща:
                                1. Постоянно подобряване качеството, свойствата и параметрите на продукцията, оптимизацията й, ефективността й.
                                2. Разработка на още и нови хидравлични, ако ще и пневматични или свързани с тях модули и агрегати. Щом са набарали нишата и тяхното си ноу-хау - да продължават с иновациите, да трепят конкуренцията.
                                (Бре, намерих се да кажа нещо добро и аз за някое дружество) Яко дружество
                                3. Дивидента да расте, (акционера да не се чувства захвърлен на бфб-джунглата и да продължава да има интерес и инвестира в акциите.)

Не е препоръка.
                                Съгласен съм с това което казваш. Тези неща определно биха имали положително въздействие. С придобиването просто може по-лесно да се навлезе в производството на нови изделия. Би спестило малко неприятности

Коментар

Working...
                                X