IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заспали" дружества

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "Заспали" дружества

А и Медика неликвидна е. Ами за 3 месеца тази позиция да закърпи 50 хил. лв. оборот не може . Ако да купя река 200-300 акции да ги събирам трябва 2 седмици най-малко аз.

Коментар

• "Заспали" дружества

Весо, стига с тия китайци, това не е текстилно дружество...
      А и евтината стока се бие с качествена стока, а както съм казвал, най-новият цех на Медика за превързочни материали е най-модерният в цяла Европа. Или поне такъв беше при пускането си преди 14 месеца.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• "Заспали" дружества

Странна работа са тия загуби... доколкото помня и други години отчитат загуба в междинните отчети и после печалба в годишният. А най-странно беше преди 2 години, когато отчетоха 110 000 годишна загуба /защото повечето цехове не бачкаха няколко месеца поради тотална подмяна на оборудването с модерни машини/, ама прак снесоха обичайният си дивидент.

Коментар

• "Заспали" дружества

Медика според мен има мно-о-о-го несигурно бъдеще. Евтина китайска стока бавно, но сигурно им превзема пазарите.

Коментар

• "Заспали" дружества

Пресни данни потърси из мрежата... чакай да потърся сайтът им...
            www.medica.com.
            Не съм им чел друг отчет след тоя на общото събрание. За загубените пазари... става дума за някаква фармацефтина суровина, изкупувана преди от Софарма, която обаче си я произвежда вече.
            Но за медика производството на такива суровини е второстепенно, знаете основният им бизнес превързочните материали са.
            Това разбера се е удар върху компанията, но неособено тежък - или ще намерят нови клиенти /дружеството има добро име зад граница и бачка главно за износ/, или ще преструктурират производството и ще правят нещо друго, или ще върнат ударът, произвеждайки аналог на лекарството на софарма.

Коментар

• "Заспали" дружества

Наистина някаква мъгла има около тая Медика напоследък. Няма отчети, няма новини, няма нищо, което да движи пазара. Не ми трябват такива заспали дружества, затова и излязох.

Коментар

• "Заспали" дружества

Аз си мисля че загубата им от 9-те месеца яко се е увеличила и затова крият отчета! Голяма набутвация!

Коментар

• "Заспали" дружества

Imperatore, дай да прочетем нещо за тази MDIKA, бре. Ти отчет неин виждал ли си , кеде е? - аз котео знам за нея беше че лани загубиха пазари а тази годин аоще незпочнала и си уволниха директорката. Нещо печалба, капитал, заеми, +ове -си няма ли си?

Коментар

• "Заспали" дружества

Kakvo e tova HHI? Varti se na 10 11 leva!A nekoi go iska na 3 leva!
                    Zaspalo li e ili e prekaleno vazbudeno?

Коментар

• "Заспали" дружества

Очевидно тенденцията към намаляване на risk aversion в БГ продължава. В краткосрочен план бяха се натрупали доста негативни настроения поради страховете да не падне кабинета. Сега тези негативни настроения постепенно се елиминират и е нормално пазара да тръгне пак нагоре. И днес това се случи.

В по-дългосрочен план, моделът на Фед за оценка на капиталовите пазари предвижда средни нива на P/E за България между 10-14. Мисля си, че тенденцията към увеличаване на желанието у инвеститорите да поемат риск постепенно ще ни предвижи към горната граница на този интервал или към P/Е от 14. Тогава може би BG-40 ще е с около 40% над сегашните нива.

ТechMaster, какво мислиш?

Коментар

• "Заспали" дружества

Браво днес на само на Албена, а на още много добри дружества. А ако този hausse продължи до края на седмицата в тази тема ще влязат и много други неподозирани компании, защото обсъжданите сега вече ще са в друга категория.

Коментар

• "Заспали" дружества

Медика-а-а-а-а-а-а....

Коментар

• "Заспали" дружества

Заспало е HVAR (Холдинг Варна). При положение, че имат 22.5% от ODES (само това е около 9.2 лв./акция - поправете ме ако греша!), а и дялове от някои други добри дружества, то цената им не би трябвало да е под 10 лв./акция.

Браво днеска и на Албена.

Коментар

• "Заспали" дружества

що година за ГАГБТ? аз лично очаквам раздвижване доста по-скоро
                              Щото се гонят сроковеее

Коментар

• "Заспали" дружества

Заспало е HVAR (Холдинг Варна). При положение, че имат 22.5% от ODES (само това е около 9.2 лв./акция - поправете ме ако греша!), а и дялове от някои други добри дружества, то цената им не би трябвало да е под 10 лв./акция.

Коментар

Working...
                                X