If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много добре знаеш, че тука става въпрос за очаквания. Иначе ако базираш цената на акцията само на сегашната печалба, Албена би трябвало да струва наполовина. Аз продължавам да мисля, че от компаниите в софикса може би тя има най голям потенциал. Но както и да е . Дълго е за обяснения.
Албена си е Албена - готина компания. Има още да се катери. А за мене по-важно е, че ще дърпа нагоре и ALBHL. А ZLP е готино дружество. Имат 6 първокласни хотела, 5 от които са на първа линия.В сравнение с тях хотелите на Албена приличат на пернишки панелен квартал. Имат 15 - тина заведения за хранене. + инфранструктура, паркинги, земя и др. В Златни Пясъци не можеш и дъвка да продадеш ако не си си наел площ или магазинче от АД-то. Сега строят 2 комплекса с ваканционна собственост, и до лятото ще ги продадат. Само чакай отчета за деветмесечието. Няма да е в пъти, но ще скочи. Хубаво дружество си е, ама му е рано. Има време да се превъртят парите другаде дотогава. Например ODES, MCH, KDN, DEKOT (за тоя последния май вече е късно). Все добри компании с добър бизнес. Не посткомунистически руини или розови очаквания.
Mнoго добро дружество е Алкомет.Три пъти увеличени приходи от продажби , направени солидни инвестиции , печалбата тази година е по-ниска от миналата , но е около 0,62 лв на акция. Търгува се на 9-9,5. Сега гледам одитирания отчет на Доверие-печалба 0,10 лв на акция. Търгува се на 7 лв . Просто преливат бъдещите очаквания . Ами ако...
Tech Master - какво мислиш за LESPL? Обшо взето само твойте и на Калкулатора мненията са интересни напоследък. Особено ако калкулатора сподели как се е отървал от данъка за КИ-тата - цена няма да има!
А защо Весо, неликвидна е... щото предлагане няма.
А холдингът за моят взор имперски недостоен е.
Просто принцип, приятел, НИКОГА не пазарувам холдинги.
Ама Албена е дръпнала пак, а?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Заспало е HVAR (Холдинг Варна). При положение, че имат 22.5% от ODES (само това е около 9.2 лв./акция - поправете ме ако греша!), а и дялове от някои други добри дружества, то цената им не би трябвало да е под 10 лв./акция.
Коментар