IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Заспали" дружества

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• А бе истината ще се разбере като излезе годишния отчет!

А дотогава Софикс, ще ти каже какво и що - на него графиките му го говорят!

Въпреки, че при тая ликвидност да начертаеш графика се изисква страхотно въображение! Може би трябва врачкаааа ...

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd
      Znae6t, какво мислиш за VPLOD? Виждам само един недостатък ниска ликвидност.
      един път само съм го гледал, наистина е атрактивно, но ххи пред него е като най-ликвидната компания на света.

Коментар

• Както казах не споря за печалбата, нито пък за ниския маржин, не съм го пропуснал, виж че днес е паднало с 15% след като вчера е скочило с почти 30 не знам как да го коментирам. За мен е поскъпнало доста, защото като му бях хвърлил око беше около 7, но много задълбахме за дружество, в което нямаме акции, не мислиш ли. А иначе наистина не съм спекулант, макар че си позволявам някоя и друга спекула, от време на време. Това че си спекулант е хубаво, имам един такъв приятел, но все пак защо избягваш да споменеш някое дружество, кажи някое което става за бърза печеливша спекула. Софикс примерно ще каже продавай ихлбл на 4,05 ще си го купиш на 3,90. Аз от такива движения наистина не се интересувам, може и в мен да е грешката. ;-)
        Желая късмет на всякакъв род инвеститори, важното е лаф да става.

Коментар

• Znae6t, какво мислиш за VPLOD? Виждам само един недостатък ниска ликвидност.

Коментар

• Това пак е от Инвестора, но от днес. И него си пропуснал!
            Класация на най-губещите. Призово трето място!

Костенец-ХХИ АД (HHI) – 15,18%

След като във вторник (17 януари) акциите на дружеството поскъпнаха с над 28 на сто, днес част от инвеститорите предпочетоха да приберат печалбите си. Изтъргувани бяха 200 броя на цена от 10 лв. Дружеството отчете печалба от 66 хил. лв. за първите девет месеца на 2005 г., или със 168 хил. лв. по-малко от деветмесечието на 2004 г.

..........
            Но, важното е че има много нагоре и много надолу. Ако падне с още 20-30% може и да си купя! Спекула да става!

За разлика от теб, аз съм спекулант и любими дружества нямам и не се привързвам към тях

Коментар

• Кажете и намен кво да си купя щото и аз имам свободни кинти

Коментар

• Това по-долу е от Инвестора. Старичко е, но май си го пропуснал, както виждам. Има и малък спад на приходите и същевремено увеличение на разходите.

Костенец-ХХИ АД намали печалбата си за деветмесечието със 71,79%
                19.10.2005 17:53 ( HHI )

Костенец-ХХИ АД обяви неконсолидирана печалба за деветмесечието на 2005 г. в размер на 66 хил. лв., което е със 71,79 на сто по-малко отколкото печалбата за същия период на предходната година, показва публикуваният от БФБ-София отчет на дружеството.

Понижението се дължи на по-ниските приходи от дейността, намалели със 173 хил. лв., или 1,75%, до 9,718 млн. лв. за отчетния период. Разходите за първите девет месеца на годината показаха повишение от 41 хил. до 9,641 млн. лв., главно поради нарастване на разходите за материали, осигуровки и възнаграждения.

Паричните средства в каса и по банкови сметки на дружеството показаха повишение от 41 хил. лв. и към деветмесечието възлизат на 155 хил. лв. Основният капитал на дружеството е 236 хил. лв., а собственият – 8,668 млн. лв., в сравнение с 8,623 млн. лв. в началото на отчетния период.

Последна сделка с акции на дружеството бе сключена на 27 септември на ниво от 9,29 лв. В момента най-ниската оферта продава по позицията е на ниво от 9,15 лв., но купувачи липсват на пода на борсата.

Коментар

• Сега си отворих файла, защото много ме мързеше, ама ме принуди да се поразровя, какво толкова съм му харесал. Така за Р/Е си прав, че не е цветущо, но пък не е и много високо на фона на половината бг дружества. За сметка на това обаче P/S и P/BV са смешно ниски, не е че и това е кой знае какъв критерий. Продажбите са изключително стабилни, маржинът е много нисък. Какво да кажем за капитализацията - 2,36млн., малък краткосрочен дълг и никакъв дългосрочен и това дружество ще прави инвестиция за 11млн евро. Има някакво участие в Елма, което заедно с кеша прави кажи речи 1/4 от капитализацията. Един голям проблем, поради който така и не се сдобих с акции, когато съм се ровил за това дружесто съм изчислил фрий флоут от 13 827 акции, реално сигурно са и по-малко. В общи линии това виждам във файла си.
                  Но в общи линии няма много смисъл да го обсъждаме повече това дружество, наистина ще ми е интересно да кажеш нещо, което ти харесваш - виждам че ИХЛБЛ Полимери са в портфейла ти, аз имам само от първото, второто го продадох на 5,80 преди няколко месеца и така и не си купих после, за което естествено съжалявам, ако го държиш съветът ми е дръж още. Сега кажи в какво да инвестирам, защото имам много кеш в момента.

Коментар

• sunny, Нима графиките на много дружества не правят крачка назад и две напред ? (от време на време ?)

Коментар

• Znae6t, ценя много мнението ти, защото наистина си полезен. Не съм искал да те обидя.

Просто дадох в случая една допълнителна гледна точка към дружеството, която не беше отбелязана до момента. А тя е, че печалбата на това дружество върви надолу!

Разбира се, че няма да гледаме само Р/Е (защото трябва да се гледат комплексно всички показатели), но но трябва да се гледа и то, и най-вече ръстът на печалбата, а тук има спад на печалбата с над 70%, за една година, гледано към деветмесечието !

Коментар

• Не се пеня, просто ми е интересно защо ти е такова мнението, малко съжалявам, че не успях да си купя докато беше на 7, но ми се случва често да пропускам набелязани иначе отдавна покупки. За печалбите му ще трябва да си отворя файла, за да видя как стоят нещата, защото не съм го гледал отдавна, а по отношение на пазара - не мога да те разбера, аз имам усещането, че поскъпна напоследък, поправи ме ако греша.

"А за краткосрочното, има такива, но си ги намери си сам бе приятел! Нали уж си знаещ!? Няма да взема аз взема да ти върша цялата работа!"

Това последното не знам как да го коментирам, аз не разбирам много от акции, просто имам информация, с която понякога успявам да съм полезен на някои от пишещите във форума. Затова съм си избрал такъв ник. Иначе просто ми беше интересно да видя кои дружества ти харесваш, за да разбера какви са твоите критерии за избор на акции, в които да инвестираш.

И накрая нека да се опитаме да запазим по-конструктивен тон, колкото и да сме изнервени понякога.

Коментар

• Знаешт, не се пени приятелю! Нямам нищо против HHI, но резултатите му са много слаби. ЗАСЕГА, печалбите му вървят надолу и пазарът също тръгна надолу, защото НЕ вярва на писаниците ВИ, с които го превъзнасяте!

А за краткосрочното, има такива, но си ги намери си сам бе приятел! Нали уж си знаещ!? Няма да взема аз взема да ти върша цялата работа!

Коментар

• Първоначално изпратено от suny
                            Не знам какво толкова очаквате от ННI. Поне 5-7 години печалбите на това дружество ще бъдат минимални като сегашната, aкo разбира се изобщо има някаква печалба.

Защо мислиш така и на какво са базирани тези очаквания?
                            А защо не пишете P/E колко е?

Само P/E ли да гледаме вече?

Знам, че доста са се набутали тука и сега гледат да продадат на балъците.

Не виждам как се набълбукали при положение, че акции не могат да се купят, просто няма и това е от как съм го загледал това дружество. Да не говорим, че който все пак е взел дребни бройки, защото все по 15-20 се намират е на добра печалба май при цена в момента 10-11лв.

Дружеството може и да е добро като поненциал, но е за мнооого дългосрочни инвестирори, от със срок от 5 години и нагоре ...

И накрая кажи нещо за краткосрочна инвестиция, да изкараме някой лев.
                            Така, че ще има мнооого чакане тука!

Аре сполай ВИ

Коментар

• Не излизам много в последните 2 месеца, а по "кукленско" не съм минавала отдавна и сега не се сещам за това заспалото, но ще се огледам. Ако допуснем че тръгвам от ВСИ, минавам по моста на Гърневски над линиите и се движа в посока към Куклен - към митницата, отдясно ли се пада или отляво. Сега се сещам за две дружества, които по тази посока се намират отляво. Но може да има и трето, ще се огледам

Коментар

• Не знам какво толкова очаквате от ННI. Поне 5-7 години печалбите на това дружество ще бъдат минимални като сегашната, aкo разбира се изобщо има някаква печалба.

А защо не пишете P/E колко е?

Знам, че доста са се набутали тука и сега гледат да продадат на балъците.

Дружеството може и да е добро като поненциал, но е за мнооого дългосрочни инвестирори, от със срок от 5 години и нагоре ...

Така, че ще има мнооого чакане тука!

Аре сполай ВИ

Коментар

Working...
                                X