IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пампорово АД (4PV / PAMPO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• До известна степен съм съгласен с мненията и че 2004 беше изолиран случай, но трябва да се отчетете и факта, че всичко това вече е калкулирано в цената на акцията и по-скоро има вероятно да падне още надолу.

Не крия, че ако цената падне още ще купувам, но на тези нива за момента ще се въздържа. Дори си бях поставил таргет на който да купувам, но предвид обстоятелствата си мисля, че ще купувам и по-евтино.

Коментар

• Е да :- \ , но нали тенденцията била важна - увеличение на приходите от услуги от основна дейност с 173,82 % в сравнение с 2004 година не зле.

Коментар

• XX, малко общо си погледнал нещата. Ако се разровим правят впечатление следните неща:

Приходите от Услуги достигат 7 615х. спрямо 4 381 за 2004
        Приходите от прод. на стоки 895х. спрямо 440 х.
        т.е. приходите от продажби свързани с основната дейност имат значителен ръст.

Разликата и загубата идват от:
        Други приходи 481х. спрямо 6 960х. От тези Други приходи в размер на 6 960х., 6 719х. са приходите от продадените през 2004г. хотели.
        т.е. това е бил еднократен приход, за сметка на продадени активи.
        Полож. разлики от операции с фин. активи и инстр. 1 722 спрямо 3 055
        Полож. курсови разлики 728 спрямо 1715
        Отриц. курсови разлики 2 667 спрямо 421
        Има и някакви разходи за лихви 2 167х. спрямо 421 х. Тези лихви до Q3 бяха само само 269х., т.е. платени са през последното 3-месечие на 2005 близо 2 млн. лв. лихви

Размерът на приходите от обичайната дейност за 2005 година е 12 262 хил. лв

Размерът на приходите от обичайната дейност за 2004 година е 16 717 хил лева. От тях 11 781 са нетни приходи от продажби и 4 936 от положителни курсови разлики и положителни разлики от финансови активи

Размерът на приходите от обичайна дейност за 2003 год. е 6 692 хил. лева. От тях 5 185 хил. лв. са нетните приходи от продажби и 1 507 хил.лв. са финансовите приходи. В сравнение с предходната 2002 година е налице нарастване на приходите от продажби в размер на 361 хил.лв. или 7,5 %.

Размерът на приходите от обичайна дейност за 2002 год. е 5 291 хил. лева.

п.п. Според мен беше ясно че 2004 е изолиран случай, не даващ точна база за сравнение, с оглед големите приходи от продажбата на старите хотели и полож. валутни курсови разлики. Показателен за бъдещото развитие и фин. резултати ще бъде Q1 на 2005, което ще включи резултатите от настоящия сезон и новият хотел Орловец.
        Не съм прегледал отчета напълно сериозно, така че ако някой види нещо друго или различно да го напише. Аз ще разгледам с интерес и пояснителната информация към отчета.

Коментар

• XX ,приходите от дейността са паднали , защото , ако си спомняш миналата год продадоха хотел за 6.2млн.А тази год не само , че не са продавали , а са си увеличили с тооолкова активите , а и смятат още да го правят.И отчета и дружеството според мен са си много добри

Коментар

• Хубавата част е че се увеличават активите, но моного лошата част е, че приходите от дейността падат от 16717 на 12262.

Май ще се пазарува евтинко ;-)

Коментар

• Няма никакви коментари относно отчета на Пампорово?

Май се изложиха този път.

Коментар

• Кодекса е “който плаща повече”. Аз лично се влияя от инфо в средствата за масова информация до определена степен . А дружеството ми е сред фаворитите за по-дългосрочно “инвестиране”.

Коментар

• държа да уточня, че аз лично нито купувам, нито продавам воден от някакви статии - просто коментирах как журналистите манипулират общественото мнение с един конкретен пример макар и да си имат прословутия Кодекс.
                  Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Vseki si ima um v glavata- za kojto e polojitelna da kupuva, za koito otrizatelna da prodava. Za men PAMPOTO si e s perespektiva

Коментар

• е аз и затова съм написъл, че е коментар на статията, а не на теб

Коментар

• Така си е , kif:-))
                        Коментарите в другите вестници са с доста по-различни заглавия.Не съм пейстнал целенасочено точно тази статия -просто там отворих първо.И аз вярвам в позитивното развитие на дружеството

Коментар

• един коментар на статията по-долу.

Значи по-добър пример от тази статия за извършване на манипулация с информация едва ли може да се даде.
                          На пръв поглед заглавието е така формирано и извадено от контекста на цялата информация, че всява отрицание.
                          В действителност обаче по-положителна статия за Пампорово не съм чел от доста време насам.

Коментар

• Абе Пампорово е много да - дори на тия нива е супер инвестиция. Само се боя да не го презастроят, както стана с Банско.
                            Да.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ето и от Дневник-
                              Пампорово отчита спад на българските туристи
                              ЗОРНИЦА МАРКОВА 31/1 - 14:27 ч.

Планинският курорт Пампорово отчита отлив на българските туристи заради поскъпването на цената на ски съоръженията в сравнение с миналата година. Това обяви Георги Георгиев от местното хотелиерско сдружение "Пампорово 21". По думите му през миналия зимен сезон българските скиори в курорта са били поне 25 на сто от всички туристи, докато в момента те са около 10%.

За сметка на това обаче Пампорово отчита силен ръст на чуждите туристи с около 30-40 на сто. Най-много чужденци идват от Ирландия и Великобритания, на второ място са руските туристи. Интересна тенденция се очертава тази година в Пампорово да идват и турски туристи, обясни Георги Георгиев. Според него контингентът на гостите от Турция е трети по големина, но не можа да посочи колко туристи ще дойдат в България за цялата зима.

Повечето туроператори искат през следващата година да се увеличат контингентите на чуждите туристи, обясниха още от сдружението. По предварителни данни хотелиерите залагат около на 5-10 на сто увеличение на цените за чуждестранните организирани туристи за т.нар. висок и среден сезон през следващата зима.

След като през миналите години основните инвестиции поеха към Боровец и Банско, за настоящата зима най-много пари бяха вложени в Пампорово.

Курортът в момента е в центъра на инвеститорския интерес за строежа на нови ваканционни селища, апартаментни и туристически хотели. В началото на зимата се работеше по поне 15 нови строежа, а още десетки се подготвяха.

Новият сезон беше открит с 5 км нови писти. Така общата дължина на ски трасетата там стана над 30 км. Концесионерът на съоръженията "Пампорово" АД насочи тази година основната част от инвестициите за възстановяване от пораженията от летните наводнения. Общо средствата, вложени в курорта, са над 10 млн. лв., съобщи представителят "Пампорово 21-ви век".

Коментар

• Spored statija ot dnes vuv vestnik Monitor- organiziranite turisti v PAMPO sa se uveli4ili s 40 procenta.

Коментар

Working...
                                X