IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пампорово АД (4PV / PAMPO)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• И аз тоже сериозен бях, да... :-)
    Съгласен, че и даскалиците са виновни, кожичката им - защото все пак те са отговаряли за тези деца... това че всички те, плюс съселът-шофиор са се спасили, а са се издавили децата е позор...
    На момчето, дето пожертва животът си, за да спасява малките, какъвто и паметник да му направят, малък ще му е, а даскалиците и шофиорът с тояги да ги претрепят трябва, да.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импе, аз бях съвсам сериозна за тефтерът, според мен полезен е, техниката колкото полезна е и пречи. Надявам се словореда го изимитирах

Колкото до делото...

Вече вероятно знаете, че съм майка и когато станах такава за мен детето ми е най-скъпото, не искам да си представям дори за миг живота без него, да пази Господ!!!

Но съм и шофьор, нали не си мислите, ако сте шофьори, че някой, който е в колата ще се бухне ей тъй в реката???!!

Това е злополука и не е виновен толкова шофьорът, колкото спасителният екип от родители, учители и въобще възрастните хора, които не се запазили децата, за мен това са истинските негодници и виновници, не може да се спасяват те и да не спасят децата, това е престъпление за мен, едно е злополуката, другото е съзнателното действие.

Доколкото знам децата имат респект от учителите и ако им кажат изчакайте, те са го направили по навик и са загинали... Това е истината за мен и не е виновен човекът.
      tya

Коментар

• Тя - тоя път погледнах не в тефтерът, а в папката с потвържденията от посредникът, но действително го има и в тефтерът. :-)
        авс - според мен при добър тримесечен ще се изстреляме.
        Банда - отде идва загубата на дружеството - дали не от направените инвестиции, напримерно за изграждането на новият хотел?

А за делото - може ли някой да ми обясни къде е вината на Пампорово АД, след като се доказа, че автобусът технически изправен бил е?
        А самият факт, че адвокатът показва непукизъм потвърждава изводът, че застрахователите ще платят кинтите...
        Да.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Абе няка да изнервим продавачите още малко пък после ще се влючим с бързи покупки и ще вдигнем цената

Коментар

• Дъното е още малко надолу, но после до повърхността доста усилия ще трябват

Коментар

• По тази позиция доброто ниво за влизане отново май ще бъде около 8 - 10 лв....
              на никого нищо не препоръчвам

Коментар

• Spored men oshte shte pada.

Коментар

• Първоначално изпратено от tya
                  Защо ми се струва, че ударихме дъното засега, деца, новината не подейства, въпреки че униние цари на пазара, тренда като цяло взе да обръща, да влязат мечките, май как мислите?

Софикс, Никола, какви са прогнозите?
                  Аз мисля да почакам още малко.

Коментар

• Защо ми се струва, че ударихме дъното засега, деца, новината не подейства, въпреки че униние цари на пазара, тренда като цяло взе да обръща, да влязат мечките, май как мислите?

Софикс, Никола, какви са прогнозите?
                    tya

Коментар

• Слушайки адвоката на Пампорово , придобивам усещането , че той дори е доволен от запора.Защо ли?

Коментар

• Според мен проблема не е в парите, а че запора пречи на преговорите с руснаците за покупка на терена за 6 млн.$

Коментар

• Годините присъда са 7 за шофьора.Естествено , че би трябвало застрахователят да си плати в края на краищата.Само че с оглед на предстоящото обжалване , което бе заявено от потърпевшите , не се знае дали и кога ще влезе в сила присъда

Коментар

• PAMPO

Тези 1,2 млн. лв. няма ли да се платят от застрахователите? Нали всеки превозвач има задължителна застраховка, която покрива и живота на пътниците?

Коментар

• 9 години - ne 7!
                              нали си insider!

Коментар

• Пампорово АД осъдено да плати 1.2 млн. лв обезщетение по делото "Лим"
                                7 години затвор за шофьора Илия Измирлиев постанови Окръжният съд във Велико Търново. Обвинението е за предизвикано по непредпазливост пътнотранспортно произшествие, довело до смъртта на 12 деца от Свищов.

Председателят на съдебния състав Мая Маркова заяви, че Илия Измирлиев е признат за виновен затова, че около 20.10 часа на 4 април преди 2 години при управлението на автобуса, собственост на фирмата “Пампорово” АД и е нарушил Закона за безопасност на движение, карал е с несъобразена скорост и е допуснал по непредпазливост причиняването на пътно транспортно произшествие, довело до смъртта на повече от 1 лице – 12 деца.

Деянието е квалифицирано като особено тежък случай, съобщава БНР.

Съдът зачита задържането на Измирлиев по време на следствието. Лишава се и от правото да управлява моторно превозно средство за срока на присъдата.

Съдът осъжда Измирлиев и фирмата “Пампорово” АД да платят солидарно на 12-те семейства, загубили децата си общо 1. 200 млн. лева обезщетение за неимуществени вреди.

Великотърновският съд осъжда Измирлиев да плати и 35 хил. лева разноски по делото.
                                В 15-дневен срок присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд във Велико Търново.

Съдът потвърди мярката за неотклонение “подписка”, която е наложена на Измирлиев и тя ще е валидна до влизането на присъдата в сила.

Припомняме, че адвокатите на пострадалите семейства поискаха максималното наказание – 15 години лишаване от свобода.

Процесът бе забавен от няколкото повторения на техническите експертизи на катастрофиралия автобус, които до последния момент не бяха единодушни за причината, предизвикала фаталната катастрофа.

За 2005 г. Пампорово АД отчете загуба в размер на 441 хил. лв, спрямо печалба от 4.33 млн. лв за 2004 г. Към 31 декември 2005 г. дружеството разполага с 338 хил. лв в каса и безсрочни депозити.
                                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

Working...
                                X