If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
50 метра опашка за карти на Пампорово, ей такова беше положението на Пампорово по празниците . Грехота хората да чакат с парите, а то само две каси работят . Това май остана единственната спънка пред приходите Тази година ръст от 50% на ХОТЕЛСКАТА леглова база, а за другия сезон и хотела на Лужков заработва (13 000 м2), от него само ще има още 50% . По преспективно просто не може да бъде.
На Банско картата 50, а на Пампорово с отстъпката 32. За едно семейство скиори това е огрoмна разлика и със сигурност това дава на Пампорово голямо предимство.
Те тия изкуствени писти ако бяха изгодни щяха вече да се строят из цял свят.На Пампорово големите проблеми са два така както аз ги виждам.Не се знае кой е шефа и предсоящото презастрояване в стил "Банско".Това последното все още може да се избегне.Май.
Става въпрос, че изгражаденто и поддържането на покрита писта тук, ще е по-евтино от Дубай. А ефекта ще е огромен, 12 месеца сезон ! Рекламата ще е максимална. А руското участие на Пампорово......
Не бия отбой, просто си следвам дългосрочната стратегия.... не знам ако ги шитна, де ще прелея сухото.
А това с покритите писти... не можете да ме убедите, че една покрита писта с фалшив сняг не гълта повече кинти (т.е. разход) от една естествена писта.
Инак вярно Пампорово може да стане градченце, подходящо за целогодишно живеене - в планината е хубаво през лятото - хладинка, чист въздух...
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Новия проект ще струва
project that is estimated to cost more than AED 1 billion
т.е. около 185 мил евро, в България ще е доста по-евтино, а с възможностите на борсата не би трябвало да са проблем парите.
И аз лично предпочитам плажа лятото, но си има хора за всичко, за ски със сигурност. Лятото тук бяхме дискутирали покритите писти, в Дубай след успеха на първата писта правят цял зимен курорт под купол. Не е скъпо ще потърся цените пак. Още повече ,че тук има естесвени наклони и ще е моного по-eвтино построяването, както и подържането на ниска температура.
Който иска чист въздух и хлад през лятото отива на планината, на планина сезона е двоен Пампорово става за разлика от Банско което е на твърде ниско и лятот си е горещо. И ми e интересно колко време ще им трябжа да стоплят, че с една покрита писта сезона става 12 месеца и ще са номер 1 в Еропа
Марти, аз много много не разбирам и не мога да преценя колко възможно/невъзможно/скъпо и т.н е твоето предложение, но има и един фактор, който се нарича психологическа нагласа ...
аз лично си мечтая за писти в периода октомври-март, през останалото време само плажове са ми в главата
трудно някой ще ме накара през юли да нарамя ските
Който иска чист въздух и хлад през лятото отива на планината, на планина сезона е двоен Пампорово става за разлика от Банско което е на твърде ниско и лятот си е горещо. И ми e интересно колко време ще им трябва да стоплят, че с една покрита писта сезона става 12 месеца и ще са номер 1 в Европа
Аз дългосрочно не и се доверявам на тая акция - заради климатичните промени... ще взема да изчакам високи нива и да я избягам....
това, което четох в последния брой на Капитал за неразбирателството между Пампо и общината ... и как нямало да работят оръдията за изкуствен сняг ми се стори притеснително ...
но ски сезона ще е добър определено
тази година и аз мисля да допринеса за Пампо ... миналата година ходих само на Боровец
Коментар