Някой да не го е очаквал ?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биовет АД (53B / BIOV)
Collapse
X
-
Домусчиев добър или лош, отчета доста добре изглежда. ЕБИТДА маржина над 10 вече не е толкова зле. Явно новия завод го пускат на етапи, щото откриването беше края на тримесечието, а ръст на продажбите за Q2 спрямо същото тримесечие на миналата година е над 50%.
Има ли някой наясно всичко готово ли е вече или продължават още със строителството?
Коментар
-
Направо не мога да повярвам , както казваше главния герои от " Двама мъже и половина " :
http://www.investor.bg/novini-i-anal...sechie,137815/Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеТака е. Спор няма - най-вероятно мажоритаря си играе с трансфър прайсинга и мести печалбата от Биовет към майката. Но кой БГ мажоритар няма да направи това при условие, че Хювефарма, доколкото имам спомен е регистрирана в Щатите, а Биовет, в България? Да не е будала да плаща купища пари за данъци, които да потънат неизвестно къде...
Като изключим това, не виждам какъв е проблема. Компанията си се развива, Сити купуват 30% от майката, продажбите растат и не се влияят от кризата (спецификата на отрасъла е такава), открива се нов завод, и т.н. и т.н... и при това положение цената пада от 20 лв. на 3,70, като счетоводната й стойност е 10 лв.
За вас не знам, но скоро време ако се опарича, ще си купя. Само да не я вдигнете дотогава
Та за 10 години около 50% доходност не ме кефи.....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Така е. Спор няма - най-вероятно мажоритаря си играе с трансфър прайсинга и мести печалбата от Биовет към майката. Но кой БГ мажоритар няма да направи това при условие, че Хювефарма, доколкото имам спомен е регистрирана в Щатите, а Биовет, в България? Да не е будала да плаща купища пари за данъци, които да потънат неизвестно къде...
Като изключим това, не виждам какъв е проблема. Компанията си се развива, Сити купуват 30% от майката, продажбите растат и не се влияят от кризата (спецификата на отрасъла е такава), открива се нов завод, и т.н. и т.н... и при това положение цената пада от 20 лв. на 3,70, като счетоводната й стойност е 10 лв.
За вас не знам, но скоро време ако се опарича, ще си купя. Само да не я вдигнете дотогаваМнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнениеЧе тоя мажо си е много по-добър от останалите. Преди акцията като беше 20 лв. колко печалба показваше? По едни 100К на година, я вижте сега, 1 милионче на тримесечие. А освен това 2007 като беше 20 лв. (без да се надува като останалите компании) колко продажби имаха, а сега като са 3,70 лв, колко имат? Само за последното тримесечие продажбите нарастнаха с 20 и кусур %.
Аз лично ако имах няколко лев, бих си купил на тия цени.
Има прогрес но не е достатъчен че да привлече сериозен инвеститорски/спекулативен интерес.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Че тоя мажо си е много по-добър от останалите. Преди акцията като беше 20 лв. колко печалба показваше? По едни 100К на година, я вижте сега, 1 милионче на тримесечие. А освен това 2007 като беше 20 лв. (без да се надува като останалите компании) колко продажби имаха, а сега като са 3,70 лв, колко имат? Само за последното тримесечие продажбите нарастнаха с 20 и кусур %.
Аз лично ако имах няколко лев, бих си купил на тия цени.Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЯ виж ти.
Още един дето здраво си точел предприятията, а за миноритарите - нъц.
А защо липсва в оня списък ?
Я го слагайте там дето му е мястото.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
Коментар