IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще е интересно ако слухът че ще бият филипето се окаже верен

Между другото няма никакви скрити мощности в новия завод, по-скоро има лошо управление чрез насаждане на омраза, рискът от изпускане на емоциите от страна на работниците може да помете някой очаквания.
    Ако не се вземат преждевременни мерки и не се промени вътрешната политика ще има доста проблеми, само едното им неявяване на работа за ден може да съсипе 15 дневни усилия, ако ръководството там не си свърши работата на време и да тушира с мека ръка все по нарастващото напрежение, предвиждам спукване на балона, ама този път удара може да е хубавичък 1 ден срещу половин месец......
    Сметките оставям на вас...

Коментар

• Вярно е че номера сме виждали тук не веднъж, ще дойде и годишния и ще видим. Е ако всичко е наред тогава, може и да е късно вече за пълнене, ама това е риска който съответства на потенциалните печалби - борса.
      Все пак тук не говорим просто за показване на някаква печалба дето я е нямало, говорим за скок на приходите (нещо което трудно се манипулира) с 46.6% за 9-месечието в следствие на старирането на новия завод. Ако погледнем към ЕБИТДА маржина - миналата година беше 8.34%, за 9-месечието е 8.62% ... значи говорим за ефект от увеличаване на мощностите, не за показване на нещо дето е било скрито. Аз поне така ги виждам нещата, пък времето ще покаже.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Щом харесваш компании без дивиденти купи си ХДПАТ за там ВБ е казал, че никога няма да даде
        Не съм казал, че харесвам компании без дивидент. Не преиначавай думите ми.
        Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Щом харесваш компании без дивиденти купи си ХДПАТ за там ВБ е казал, че никога няма да даде

Коментар

КАКТО Е ПОКАЗВА И ПАК ЩЕ Е СКРИЕ- ЗНАЕМ МУ НОМЕРАТА
            E хубаво, ще говорим пак като видим годишния отчет.
            Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• КАКТО Е ПОКАЗВА И ПАК ЩЕ Е СКРИЕ- ЗНАЕМ МУ НОМЕРАТА

Коментар

ДОМУЗА ИСКА ОЩЕ ПОМИЯ, АМА ЗА МИНОРИТАРНИТЕ АКЦИОНЕРИ НИЩО НЯМА
                Киро, какво искаш да има? Дивидент ли?

Нали показва печалба - лани хората се оплакваха, че това не прави. Нима всяка компания, която не раздава дивидент е лоша?

Коментар

• Вярно прекалява с похвалите , но е факт, че постигнахме нещо наистина сериозно. Надявам се на добри резултати от производствените компании и освен похвали мажоритарите също да си дигнат нивото.
                  Аз имам сериозно присъствие тук.

Не е препоръка

Коментар

• ДОМУЗА ИСКА ОЩЕ ПОМИЯ, АМА ЗА МИНОРИТАРНИТЕ АКЦИОНЕРИ НИЩО НЯМА

Коментар

• Голямо четкане от страна на тоя Домуз.
                      Дали не бях мяркал някъде че май ще участва в някакви търгове покрай тоя проект.. ма може и да бъркам...

Коментар

• Кирил Домусчиев,
                        член на УС на КРИБ и собственик на "Биовет" и "Хювефарма"

20% намаление на цената за природния газ е невероятно постижение. Бойко Борисов и Делян Добрев са първият премиер и първият министър на икономиката и енергетиката от 1989 г. насам, които успяват да се преборят с един такъв монополист като "Газпром" и да постигнат такива условия и такова сериозно намаление на цената на природния газ за България. И ако индустрията имаше възможност да раздава златни медали, трябваше просто да им ги връчи веднага, тъй като такава ниска цена е от изключителна важност за развитието на икономиката на страната, за намаляване на цените на парното и на стоките на множество производства и пр., и пр. За да излезем от кризата, ни е необходима конкурентоспособна индустрия, а за да е такава, тя трябва да получава основните енергоносители като природния газ на ниски цени. Така че свалянето на цената е грандиозен успех на министър Делян Добрев и на цялото правителство, които постигнаха истински подвиг да убедят един такъв световен монополист като "Газпром" да свали с толкова много проценти - над 1/5 - цените си!
                        Проектът "Южен поток" е от изключителна важност за България. По размер на инвестициите този проект може да се сравнява с всички европейски оперативни програми, които инжектират в икономиката на България милиарди евро. До 3,3 млрд. евро ще влязат в икономиката на страната под формата на строителство, доставки и пр. Това означава, че само от ДДС в хазната ще влязат над 600 млн. евро. Ще бъдат открити хиляди специализирани работни места, ще има много работа в общините, включително и в съпътстващата местна инфраструктура като хотели, ресторанти, магазини и пр. Това е животоспасяваща инжекция за икономиката на България в този момент на жестока икономическа криза. Като бизнесмен и член на управата на КРИБ съм изключително радостен, че проектът "Южен поток" най-сетне тръгва. Фактът, че държавата не участва в него с държавни гаранции, показва едно ново икономическо мислене на кабинета "Борисов", което намалява до минимум всякакви рискове за българската държава. Това е подходът на бъдещето, от който трябва да се учат всички следващи правителства!
                        Особено съм щастлив, че министър Делян Добрев през цялото време на преговорите с "Газпром" държеше напълно информирана индустрията за всичко, което се случва и около проекта "Южен поток", и около условията по новия договор за доставка на природен газ, като непрекъснато се допитваше до нас и търсеше нашето мнение - на Пакта за индустриална стабилност - съвет, в който участват големите работодателски организации и някои от по-големите предприятия, създаден от министър Добрев почти веднага след като встъпи в длъжност, т.е. - преди около 6 месеца. Тази атмосфера на откритост и коректност е забележителна за работата на министър Добрев и на кабинета "Борисов" като цяло, това е изключителен прогрес.

http://www.standartnews.com/celebrit...li-168701.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                          Гледам в профила на компанията в Инвестор:

Счетоводна стойност на акция 10,234 лв. (конс) 10,576 лв. (неконс)

Егати, това го бях забравил
                          Не било необходимо и да го помниш, според мен
                          Не е препоръка

Коментар

• Гледам в профила на компанията в Инвестор:

Счетоводна стойност на акция 10,234 лв. (конс) 10,576 лв. (неконс)

Егати, това го бях забравил

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                              Едната покупка мисля не е действителна, защото същият процент преди това бяха го продали, явно като някаква гаранция по сделка или нещо такова. Това са ми спомените, едно време повече се интересувах, но ми омръзна да търпя отношението на Домусчиеви към пазара, след като и последната ми надежда за промяна умря след като нищо не се случи след влизането на Сити в Хювефарма. Пожелавам ви успех, факт е, че пак нещо решиха да показват по-читави резултати, ама защо не ми е ясно
                              Ами по-назад не съм ровил, но според годишните отчети показват:
                              2009 - 5,126,687 75.58%
                              2010 - 5,330,075 78.58%
                              2011 - 5,516,475 81.32%
                              Q3 2012 - 5,686,475 83.83%

А за отношението на мажоритаря съм съгласен и аз не го следях това дружество дълго време, ама покрай новия завод доста се промени картинката. Отделно пък и кредити немалко теглиха и трябва да се връщат, което значи че печалби трябва да остават в Биовет.
                              Last edited by BSEtrader; 07.11.2012, 16:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                                Едната покупка мисля не е действителна, защото същият процент преди това бяха го продали, явно като някаква гаранция по сделка или нещо такова. Това са ми спомените, едно време повече се интересувах, но ми омръзна да търпя отношението на Домусчиеви към пазара, след като и последната ми надежда за промяна умря след като нищо не се случи след влизането на Сити в Хювефарма. Пожелавам ви успех, факт е, че пак нещо решиха да показват по-читави резултати, ама защо не ми е ясно
                                дано тези добри резултати са за постоянно, защото и преди имаше супер отчети, които явно някой трябваше да ги види и след това всичко изчезваше

Коментар

Working...
                                X