If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз не съм го написал много правилно, в случая няма значение дали е публично или непублично , а че акционерите на двете дружества са различни в някаква част
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Имам акции , Биовет е добро предприятие , но ако кажа че възможността да се преливат печалби от публичното дружество в непубличното Хювефарма чрез трансферни цени не ме притеснява ще излъжа.
Ако бяха на 100% коректни към миноритарите , търговската дейност с препаратите щеше да е в рамките на Биовета или в негова дъщерна фирма......
Подкрепям на 100% такъв прочит - за подобно организиран бизнес е логично да се гледат консолидирани данни. Когато влизах примерно маржа на продажбите на Хюве беше по - висок от този на Биовет т.е. продават на каквито цени решат и показват резултат, където преценят. От тук нататък всички коефициенти на ниво производител не са съвсем показателни.
По мое мнение са стабилни и перспективни на групово ниво. Не е препоръка
Принципно е така , е но проблема е че имаме акции от дъщерното а не от групата .
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар