IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Do markov

Trudno bi mogul da kaje6 za edno drujestvo 4e se razviva ustoi4ivo i si raz6iriava pazarite sled kato prodajbite za poslednata godina namaliavat zna4itelno (makar i do niakakva stepen pod vlianie na USD rate). Su6to taka ima i razlika mejdu farmacefti4nite drujestva ot humanitarnata i veterinatrnata medicina taka 4e ne moje6 da go sravniava6 direktno s ostanalite na pazara (puk i to e ne e 4isto farmacefti4no). Nai malkoto poradi fakta 4e margini-te mu se razli4avat ot napr. tezi na SFARM.

Коментар

• BIOV

нищо не прекалявам мой човек
      питай хората които са по-дълго от теб на пазара
      описаното от мен е факт!

Коментар

• BIOV

Агент, прекаляваш. Но че Домусчиев е малко мафиот в вярно. Освен това толкова дългове не бях виждал!!!!! Това дружество е с твърде неясно бъдеще.Има голяма вероятност да стане странна ситуацията скоро.

Коментар

• BIOV

Явно неслучайно се казва Домусчиев... нали знаете какво значи това по турски?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• BIOV

сигурно сте чували че преди години един от съдружниците на мажоритара на Биовет - Кирил Домусчиев загина при много неизяснени и странни обстоятелства , а Кирчо се облагодетелства изключително много от това
            Така че имайте на пред вид с какъв човек ставате съакционери

Коментар

• BIOV

Ами аре да го хванем и да го набием подлецът... как така ще ни краде? Явно там се правят пари в Пещера, ама ние нищо не виждаме от тях... Макар че в същото китно и закътано в Родопското подножие градче има едно друго предприятие на което съм мно-о-ого голям фен... Няма ли да се продава нещо от него поне в приватизацията?

Коментар

• BIOV

Донякъде съм съгласен, Марков. И аз имам много положително отношение към Биовет като предприятие, но не и като дружество. Мениджмънтът не е слаб, а е непочтен. Предприятието сигурно е печелившо, но ние никога няма да разберем точно колко е печелившо ако разчитаме на общодостъпната информация. Аз предполагам, че Биовет реално печели много повече, отколкото пише в отчетите, но печалбата по неведоми дистрибуторски фирмени пътища се разпределя в нечии джобове. Като се върнем назад към приватизацията на дружеството не може да не направи впечатление как тези, които тогава се конкурираха за Биовет и се бяха хванали за гушите сега са големи дружки. И на мен като акционер ми е много интересно да знам точно какво изнасят за ЕС и на какви цени на дребно се продава. И ми е още по-интересно тази италианска (дали?) дистрибуторска фирма каква цена на едро плаща.......!!!?????????!!!!!!!!!!!!!!

Затова ще ги държа до 8 - 10 лв. макс. А можеше и повече при други обстоятелства.

Коментар

• BIOV

Биовет има сериозен потенциал. То остана настрани от общия ръст на другите фармацефтични дружества на пазара през последните 2 години. Същевременно дружеството се развива устоичиво, разширява пазарите си, реализира инвестиции , всичките му производства са по европеиските стандарти,не реализира загуби, всяка година завършва на печалба. Счетоводната стоиност на акциите му е доста над пазарната им цена.
                  Има един негативен фактор каито влияе на неговата цена................недоверието на пазара в мажоритарния собственик на Биовет. Наложило се е мнението че мениджмънта е слаб.
                  Ако този фактор се преодолее акциите ще се изтрелят нагоре с доста бързи темпове.
                  Моето мнение е че в дългосрочен план дружеството ще поскъпва значително.

Коментар

• BIOV

“За формирането на цената при Биовет основна роля продължава да има мажоритарният собственик, свързан с Напредък холдинг. В последните седмици се вижда, че цената се покачва, което може би означава, че Напредък има интерес от висока цена. Друг е въпросът, че фундаментално дружеството е подценено, но за трайно поскъпване са нужни по-добри доказателства за смяната на политиката на собственика”, каза за Investor.bg Владислав Панев, главен портфолио мениджър на ИД КД Пеликан АД.

Коментар

• BIOV

То и Албена дългове големи има, ама...

Коментар

• BIOV

Едно е сигурно. Дружеството е затънало до гуша в кредити. Не ме кефи за дългосрочна инвестиция.

Коментар

• BIOV

Ако бях на теб, шях да поизчакам още малко. Приеми го като безплатен съвет.

Коментар

• BIOV

Корекцията май се оказа временна, до края на годината ще полетим към 10-ката

Коментар

• BIOV

На какво се дължи днешният спад на BIOV. В смисъл, известна ли ви е някаква новина, която да е повлияла негативно или мажоритарят изтърсва малко акциики, за да свали цената?

Коментар

• BIOV

Биовет АД ще изгради когенерационна централа за производство на електрическа енергия и пара на територията на дружеството. Това ще стане с кредит в размер на 9.5 млн. EUR. Той ще бъде отпуснат от Булбанк АД по договор от 15 ноември 2004 г., стана ясно от съобщение на Българската фондова борса.
                                Като се има предвид нетна печалба от 927 хил. лв. за деветмесечието на годината и приходи от продажби /36 млн. лв./, инвестицията е доста голяма за размерите на Биовет.
                                Акциите на Биовет вчера поскъпнаха с 6.31% до 4.72 лв. Според анализатори ръстът вероятно се дължи на новината за изграждането на централата. Производството на ток от отпадъчни газове ще стане чрез закупен от "Дженерал електрик" газов турбинен генератор с мощност 17 мегавата. По-малка част от произведената електроенергия компанията ще продава на НЕК. Генераторът ще произвежда и над 20 тона пара на час, която ще отива изцяло за нуждите на "Биовет". Компанията ще продаде на Холандия 486 хил. тона редуцирани емисии.
                                Проектът за изграждането на ТЕЦ "Пещера” не е оскъпен, защото си спестихме участието на APC контрактор, който по принцип оскъпява между 70 и 80% , като за този проект ще се използва технология, която е нова за България”, каза за Агенция "Фокус” Иван Мичев - технически директор към "Биовет” АД. Той уточни, че 18 мегавата е електрическата мощност по проекта с производство на пара около 25 тона на час. Трите елемента по проекта са газова турбина, която ще бъде закупена от "General electric" и по принцип използвана в самолетостроенето, както парен бойлер закупен от италианската фирма "Марчигални".

Заради проблеми с тока в момента са замразени преговорите за реализацията на проекта на "Биовет" в китайската фармацевтика. Има вероятност да се въведе режим на тока в района, в който щяхме да инвестираме, а това ще постави под въпрос изпълнението на поръчките, обясни Кирил Домусчиев, председател на надзорния съвет на "Биовет". Той каза, че поради тази причина не се назначава български мениджмънт в "Хъдз луканг фармасетикъл груп" в град Хъдз. Преговорите ще се възобновят, когато българската страна получи уверение, че няма да има проблеми при доставките на електричество.

Миналата година стана ясно, че "Българска фармацевтична компания", дъщерна на "Напредък холдинг" и собственик на пещерския завод "Биовет", преговаря да закупи 70% от китайското предприятие "Хъдз луканг фармасетикъл груп". Той е специализиран в производството на лекарства за ветеринарната медицина. Намеренията на купувача бяха да апортира някои технологии и окончателната цена на сделката да се определи, след като приключи оценката на тези технологии.

************************************************** *******************

До няколко дни се очаква лиценз за производствена дейност да получи един от модернизираните цехове на "Биовет". В реконструцкцията му са вложени около 1 млн. евро. Той произвежда таблетни форми основно за ветеринарната медицина. До края на годината инвестициите в обновяването на "Биовет" ще достигнат 4-5 млн. евро.

Производителят на лекарства за ветеринарната медицина "Биовет" възнамерява да атакува и пазара на хуманни медикаменти, като до края на месеца ще започне производството на медикаменти за хуманната медицина и стероиди в Пещера. За целта компанията е вложила над 10 млн. долара в нов производствен цех.

Коментар

Working...
                                X