IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биовет АД (53B / BIOV)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• A kakavo stana s razre6enieto na Zlaten Lev do 20%
    ot aktivite v Biovet? Kupiha li si gi ili oste 4akame da ojunat jako?

Коментар

• Трябва, Марков решението е да вкарат кеш, или да освободят малко, като предадът други акции, че структурата да бъде такава, че акцията да не превишават 10% от активите. (Освен ако не си вземат лиценз лизенз)

Коментар

• Може би си по информиран, но мен ме съмнява да държат точно разрешения от комисията размер и след всяко коригиране на цената да се налага да продават количества за да влязат в разрешения %.
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Така, като гледам на 2-3 фонда яко им нарастна NAV-а в следствие на днешното покачване и утре ще им се наложи да продадат, за да не им дърпа ушите КФН. И аз имам биоветки и си чакам на над 20те лв.

Коментар

• Ами от твойта уста направо в ушичките на купувачите
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• 20-так и нагоре май..............................
              Let's talk about sex.

Коментар

• Тук се размърда, да видим какво ще се поучи сега

Коментар

• Първоначално изпратено от Койота
                  И аз имам акции и затова че чудя на мажоритаря.
                  Изобщо не ти е нужно да имаш повече от 67% от фирма за да я контролираш напълно.
                  1. Ако мажоритаря емитира акции , запазваики си пълния контролен пакет ще превлече достатъчно свежи пари да покрие голяма част от задълженията с " Чужди пари "
                  2. Цената на борсата ще се вдигне с което ще направи по скъп и неговия дял, особено ако има желание да продава на някоя голям в бранша.

И му се чудя защо не ползва тези предимства...
                  Ами освен да прави адски много пари така както си е самичък и вместо планове за продаване да има планове за дълго и бурно развитие. За момента явно е в състояние сам да си финансира начинанията , може ако изскочи нещо красиво за купуване тогава да прибегне до борсата като източник на пари.

Коментар

• И аз имам акции и затова че чудя на мажоритаря.
                    Изобщо не ти е нужно да имаш повече от 67% от фирма за да я контролираш напълно.
                    1. Ако мажоритаря емитира акции , запазваики си пълния контролен пакет ще превлече достатъчно свежи пари да покрие голяма част от задълженията с " Чужди пари "
                    2. Цената на борсата ще се вдигне с което ще направи по скъп и неговия дял, особено ако има желание да продава на някоя голям в бранша.

И му се чудя защо не ползва тези предимства...

Коментар

• Смея да твърдя че познавам фирмата сравнително добре. ВЪпреки имиджа на собственика предприятието увеличава постоянно и продуктите и, и пазарите, и продажбите си. Освен това навлизат и в хуманната медицина, която е с по висока добавена стойност, и то на пазар като русия. Големите минуси са курса на долара тъй като едни от големите клиенти са в Азия и разбира се холдинговата структура, която позволява счетоводно изкривяване на резултатите. За съжаление Захо е прав че курса на акциите не тревожи изобщо мажоритаря, но мисля че такова предприятие неминуемо ще привлече някоя голяма риба и тогава ще избухнем здраво Ама съм реалист и мисля, че бая вода ще изтече до тогава. Все пак стискам палци за 2007...

Иначе си имам биоветки и изобщо не мисля да ви давам акъл какво да правите.

Коментар

• Сещам се сега за онова интервю на Желязков ли беше или на другия ловеца на слонове, не помня, дето се беше изсмял на въпроса на репортера за нашата борса. Много ми е интересно сега дали няма да си промени мнението след ИПО-тата на Химимпорт и особено на Монбат. Защото който се смее последен се смее най-добре, в случая братята Бобокови. Дори и те според мен не бяха очаквали такъв интерес към техния завод за акумулатори. Да си продадеш акциите на 9-10 пъти ЕБИТДА хич не е зле си мисля. И то при наличието на толкова дълг в баланса. Пък току виж от Биовет си променили отношението към борсата.

Коментар

• menijmunta, ne se interesuva osobenno ot
                          borsata i akciite. edinstvenata pri4ina da gi durjat niski ste bude za
                          da ne e mnogo skupo turgovoto i posle otpisvaneto ot borsta )
                          tuka mnogo dulgo ste si stoime pod 20lv mai.
                          imam akcii (prosto e podceneno predpriatie)

Коментар

• И какво стана с тази позиция , май всички чакат годишния отчет?

Някои има ли инфо какво реално са продали в тази голяма сделка , маи никъде не се появи информация.
                            Имам усещането че мениджмънта умишлено се мъчи да държи цената ниска.
                            Защо ли?

Коментар

• Благодарсности на ветерана.

Коментар

• Първоначално изпратено от MaqPol
                                Днес четох, че Биовет печели съдебен спор с електрото. За съжаление затворих прозореца без да искам. Някой дали може да даде линк?
                                Биовет" спечели спора с "Електроразпределение София-област"

Светлана НЕНОВА | 07 ноември, 17:25 | E-MAIL

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на "Електроразпределение София-област" срещу регулаторната комисия, която се е произнесла "Биовет" - Пещера, да купува ток от Националната електрическа компания (НЕК) вместо от разпределителното дружество. Решението на тричленен състав на съда е от края на октомври. Разпределителното дружество поиска съдът да отмени решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) като необосновано и нарушаващо лиценза й. Съдът твърди, че ЕРП-то не доставя електроенергия на предприятието, като използва собствени технически съоръжения. НЕК снабдява с ток дружеството до подстанциите "Зелин" и "Ботевград", откъдето изводи "Фармахим" и "Химик", собственост на завода, ги свързват с обектите на предприятието. Според магистратите разпределителното дружество е купувало енергията на извод "Химик" в подстанция "Зелин" и извод "Фармахим" в подстанция "Ботевград". В мотивите за решението ВАС посочва, че вещо лице по делото е установило, че подстанциите са собственост на НЕК, а кабелите са собственост на "Биовет". Подстанциите са части от преносната система, а предприятието е пряко присъединено. За измерване на електроенергията в подстанциите са монтирани два електромера, които са собственост на "Електроразпределение София-област" и НЕК. Магистратите смятат, че след като липсват съоръжения на дистрибуционната компанията, тя не може да претендира за заплащане на услугата.

Регулаторната комисия се намеси в спора между "Биовет", разпределителното дружество и НЕК. Енергийният закон позволява на директно присъединените към преносната мрежа компании да купуват ток от НЕК вместо от ЕРП. Този текст от закона срещна най-голяма съпротива от разпределителните компании, които се опитват да си запазят големите клиенти. Заводът в Пещера беше една от първите компании, които предпочетоха договор с НЕК. Неотдавна електрическата компания обяви, че има множество искания от големи потребители да купуват ток от нея вместо от ЕРП. От началото на 2007 г., когато енергийният пазар се либерализира, всички небитови потребители ще могат да си избират доставчика на енергия.
                                Няма значение къде си, с кой си и с какво се занимаваш - радвай се на всеки момент, на всеки ден!

Коментар

Working...
                                X