Колеги,нямам акции от това дружество и искам да ви предпазя от грешни преценки - не се самонавивайте така,защото това дружество е марионетка и не може да се предвижда как ще се развива,имайки предвид че се управлява не винаги водено от собствения си интерес.И все пак - успех ви желая!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Катекс АД (5KTE / KTEX)
Collapse
X
-
Според мен не бива да се прави аналогия с фирми (например "Ривиера" и "Дзи"), които държат част от капитала на "ДЗИ - Банк". В последния случай, има външен за групировката купувач - гърците и става публично, че се продават акции на ДЗИ-Банк и че влизат пари в касата на ДЗИ например. Случаят с "Катекс" не е такъв, това дружество има сериозни акции от "СИБанк", но акциите на тази банка се конторлират от "Исландския бос", а не се продават на външен играч. Утре, ако искат, собствениците на "СИ-банк", могат да наредят да купят от "Катекс" акциите на "Си-банк" не по 80 лв., а по (да кажем) 10 лв/акция и това ще бъде възможно, защото те са и собственици на "Катекс". Изобщо според мен има опаснот от трансферни цени при тази група позиции.
Мнението е лично, нямам кации на "Катекс", продадох ги преди 6 месеца в резултат на горните мисли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtraderНа колко мислите, че трябва да оценим акциите на Сибанк, собственост на Катекс, след като видяхме цената за ДЗИ Банк?
Кой знае защо? Въпреки фондовете на доверие и Булстрад като акционери, все още инвеститорите и нямат доверие.
Коментар
-
Прав си, реализираха я печалбата; прав си, че ще е трудно да ги прекарат и това до някъде са мотиви за възходящо движение, но това да се влиза заради акциите на банката, били те дефицитни, смятам, че е изконсумирано. Влизах миналата година по времето на борсовото истерясване с БТК и си спомням какъв зор видях да се преборя с Бенчовете да продам на около 11,50 - 12. Не че се оплаквам - излязох много добре. Но и тогава всички повтаряха "тука има хляб", банката и тн., но знаеш какво стана. Тогава, за това го продавахме, заради банката, нали :-). Знам какво ще кажеш - сега ситуацията е друга, увеличението и тн. - прав си, но претегляйки Доверие като значим фактор, холдинга доста ми "натежава". За мен е по-важно как реагират инвеститорите на дадена факт, новина, слух, мнение. За сега не виждам да има ентусиазъм по позицията, въпреки, че това не е новина от преди час. За сега се въздържам при KTEXи се кефя на ERH (макар, че такива издувания....) - не го бях поглеждал тия дни. Поздрави ако имаш там.Винаги, когато имаш възможност отстъпвай, за да имаш повече пространство да се засилиш...
Коментар
Коментар